Friday, January 01, 2010

old school..

Posted by aliaa at 12:55 7 comments

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




Friday, January 01, 2010

old school..

7 ngokngek..

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare