Wednesday, December 31, 2008

new pet, new sweetheart..

Posted by aliaa at 11:28 8 comments
emh.. ade pet baru..

tadaaaa..!! hehe..

ini encik arnab..




ade 2 ekor.. nme yg ni nunu..

nunu is betina.. anggap je la nme penuh die nurul..




nme yg ni yuyu..

yuyu is jantan.. assume je la nme pnuh die yusri..




sumpah..!!! xde kaitan ngn nuyu lgsg.. hee~


castle dorg bersepah gile.. xpe la.. bersepah ngn makanan..


bese aku bg dorg mkn kangkung, carrot n jagung.. haish.. dorg ni mmg kuat gile mkn.. ntah la.. dorg ni ikot perangai spe la.. (buat2 xtau).. ikot perangai noure kot..



n this is my new sweetheart..



ngee~

scoot ni jenama mio sporty automatic..

kalo kt mlysia, mmg sbijik sme ngn ego..

nme scoot ni mukhsein..

mio + hussein = mukhsein.. (nk jgk ade nme hussein)..

thanx ayah..!! i luv u..





p/s : sedang melepak kt bilik keyna.. sbb bilik aku sedang dicat..

Sunday, December 28, 2008

shuffle.. adeyh..

Posted by aliaa at 19:20 4 comments
emh.. tyme family aku dtg ari tu, aku tau satu benda baru.. amir (my adik bongsu) ngah belajar bershuffle.. tak padan ngn umor 5 tahun.. adeyh..

dh jd trend ke shuffle skang ni..?? ke aku yg out of date.. a
ku tau shuffle dari iklan hot fm.. pastu aku tgk dlm mcm2 aznil.. tak tau lak dh trjangkit kt amir.. amir blaja dr hazim (my kazen).. btw, ayah de (hazim's dad) ckp hazim pnye tarian shuffle cm anak beruk terlompat2.. haha..

tp rimas gk la aku ngn amir ni..

setiap mse nk bershuffle..


tyme shopping, bershuffle..

tyme mkn, shuffle gk..

before tdo, kne wt shuffle dlu..


amir.. that is not shuffle, dear..

yg aku paling tak tahan, tyme mandi.. sbb die bru je 5 tahun, aku la yg kne mandikan amir n arissa.. aku kan kakak yg penyayang.. dorg mmg manja.. nk kne mndikan.. jgn harap nk mndi sndiri..

tyme mndi pn nk shuffle.. toilet kt umah aku dh la sekangkang kera.. pastu sumbat pulak aku, amir ngn arissa.. pastu acara shuffle pn dimulai.. mule2 tyme jirus air.. pastu tyme sabun.. pastu syampu.. pastu bilas balik ngn air.. setiap mse bershuffle.. aku yg tak shuffle ni pn jd mgsa.. abis basah baju aku.. ni spe yg mndikan spe..?? kaklong yg mndikan amir ke amir yg mndikan kaklong..??

emh.. takpe la.. nnti bile amir dh jd star shuffle, amir ajar kaklong lak..


one more thing..

aku pelik gk ngn indonesian ni.. dorg tak prnh tgk OKU (org kurg upaya) ke..?? dsebabkan last week kaki my mum kne operate, so, ummi trpaksa la pkai tongkat n wheelchair.. so, kalo pegi shopping pn, ummi kne gne either tongkat or wheelchair la..

yg aku pelik, indonesian kt tmpat shopping tu tgk ummi cm tak pnh tgk org OKU lak.. aku tak kate ummi OKU, k.. tp dlm situation ni, ummi cm ade prsamaan ngn OKU la sbb sebelah kaki ummi tak sempurna @ tak sembuh btol2 lg bcos of da operation..

tyme nek escelator, ummi gne tongkat.. so, ayah yg pegang wheelchair..

indonesian tgk semacam je.. siot gile.. bkn aku nk perasan ktorg dperhatikan.. tp tyme tu fmily aku je yg gne escelator tu.. escelator tu dari tgkat bwh smpai atas.. ade skelompok indonesian tu smpai mndongak kepala sbb nk tgk ummi smpai ke atas..

aku pn pndg indonesian tu pstu ckp..


"ko ni kenapa..?? tak prnh tgk org cacat ke..??"

then aku diam jap.. pastu smbung lg..

"owh, lupe lak.. org cacat kt sini.........." (ayat takleh tulis abis.. bahaya..!! haha..)


pastu aku blah..

yer.. aku tau mulut aku mmg jahat.. tp aku pn naek rimas sbb dorg tgk ummi semacam je.. kalo ttibe aku jmpe OKU kt shopping mall, buat bodo
dh la.. wtpe nk tgk2 kt die..?? anggap je la die cm org normal..


ummi versi normal..^^




ummi versi OKU brtongkat..




ummi versi OKU ber"wheelcahir"



msti dorg heran kn.. nape ummi yg dorg anggap "kurang sempurna" leh shopping2 ngn hepinye + ade kluarga yg jage.. hahahaha.. sile pegi mati la korg2 yg katak bwh tempurung.. negara aku takde diskriminasi cm kt sni.. OKU kt mlysia still bkerja, brsukan, mkn, drive cm org2 bese @ normal.. maybe sbb kt indo ni, kalo jd OKU, dorg rse dh tak dpt buat ape2 yg mcm org normal leh buat.. so, in d end, dorg jd beggar..

then, i'm realized.. aku rse selame aku dok kt medan ni, aku tak prnh jmpe OKU kt mne2 tmpat yg aku pegi (abaikan beggar).. kalo aku g shoping ke, mkn kt luar ke.. aku pn tak sure.. maybe OKU kt medan ni mmg akan dipinggirkan trus..

kalo kt mlysia, aku tgk rmai je OKU yg idop mcm org normal.. ade je OKU yg lg brjaya dr org normal.. example : abg raja syamri.. kaya siot die ni.. dr kecik lg takde kaki sebelah tp still leh brjaya..
ntah la..

aku brsyukur sgt yg ALLAH ciptakan aku smpurna n dilahirkan kt mlysia.. pheww..


n aku harap kaki ummi cpt sembuh.. ummi dh wisau gile sbb brt bdn ummi dh makin naek.. takde kaki takleh joging la kn.. hihi..

inilah msenye aku nk brlagak lebih kurus dari ummi <--- faris slalu ckp yg aku lg gemuk dr ummi..






p/s : tyme shopping, ummi trus sihat..^^


p/s : hepi besday nad (22/12) n hepi besday faris a.k.a si putih a.k.a jehan miskin (28/12)

luv them.. xoxox..

Posted by aliaa at 19:06 6 comments
emh..

fmily aku dh balik mlysia..

after 5 days at medan..

sonok gile..



kudaku lari gagah berani..^^



even umah aku brsepah tunggang langgang (they stay at my house.. that's why umah aku jd cm tongkang pecah)..

ayah ---> bershopping spnjg masa.. bese la.. brg murah kt medan.. my dad is "raja tawar menawar".. so, lg la die rse mcm ade kt syurga shopping..

ummi ---> last week, kaki ummi kne operate.. ummi jatuh kt blkg umah.. so, operate sbb nk msukkan skru dlm kaki.. but, ummi ttp brshopping tudung indo dgn jayanya..

adik2 ---> bising, havoc, brgaduh, kecoh.. mcm2 lg la yg dorg buat smpai aku pening.. haha.. tp sgt best..



itadakimasu..




npe aku yg paling pendek..??



koboi yg seyes..^^





tyme dorg nk blk mlysia, aku anta dorg kt airport..

mule2 aku brlagak macho..

"jgn nangis.. jgn nangis..!!" kataku dlm hati..

bile dorg dh nk msuk dlm......

"waaaaaa" TERnangis jugak..

ceyt..

malu siot bile igt balik..

rmai gile org kt airport tgk aku nangis..

pastu arissa n aima pn nangis..

adeyh..



me n aima.. xoxox..




sedeyh2..

blk dr airport, trus g umah ida..

aku takleh blk umah n dok dlm bilik sorg2..

kn lg kuat aku meraung..

uuuuuuuuu..

"aku ingin pulang.." <--- nyanyi cm dlm iklan raya petronas..



p/s : i luv my family soooooooo much..

aku mmg baek..

Posted by aliaa at 18:49 0 comments

emh..

dsebabkan aku blk mlysia lmbt..

so, aku diamanahkan oleh jijie ntuk take care scootnye..

"never say goodbye" <--- ni nme scoot jijie..

apekah..??

nme scoot lg pnjg dr nme tuan scoot..

nme scoot ---> never say goodbye..

nme tuan scoot ---> azizi

baeklah jijie..

akan ku jaga scootmu dgn pnuh kaseh syg..

ana lak mengamanahkan aku jge cactusnya..

kathy n tommy <--- nme cactus2 ana..

aku akan jge kathy n tommy mcm aku jge hussein n shiro..

ho yeah..

both of u can trust me 100%..

aku kn pmndu scoot n pnjaga cactus yg berjaya..




p/s : windu.. windu.. windu sama familyku..

Saturday, December 20, 2008

lalalala..^^

Posted by aliaa at 20:52 8 comments
busan..

rmai kwn dh balik mlysia..

nnti bile sume blk mlysia, aku akn jd super duper busan..

waiting for my family to come here this 23 december..

aku nk soh ayh beli mcm2..

stakat ni yg aku listkan :

1. skuter
2. camera
3. enset
4. jam swatch

msti ayah mnyesal sbb ade anak mcm aku..

xpe la ayah..

bile dh keje nnti, mirah balas balik jasa ayah..

ckp je ayah nk ape..

mirah belikan..

insyaALLAH..

aku brsyukur sbb aku anak sulung..

so, aku lebih diutamakan..

hahahahaha (gelak setan ntuk adik2 aku)..

tu la..

spe soh korg kuar lmbt..

i'm the winner..!!

eyh, adek2 aku tak bace pn blog aku..

tak guna gak ber'gelak setan' ntuk dorg..






p/s : ape nk buat hah..?? busan tahap dewa dewi petala 7.. amnde aku merepek ni..??

pheww..

Posted by aliaa at 20:28 2 comments
emh..

ari ni mcm takde encik mood..

rse cm nk sepak sume bnda kt skeliling aku..

sori kpd encik dinding..

jd mgsa sepakan aku..

ala..

sekali je pn..

bukannye sepakan bertubi-tubi..

pastu bile naek angkot td..

aku dgar ade sorg budak pmpuan cakap kt nenek die..

"nek, nek.. tgk tu.. ade kakak yg lagi cantik naik angkot.."

budak tu tunjuk kt arah aku..

budak tu puji aku ke..??

adeyh..

adik, jgn la puji akak mcm tu..

malu la akak..

awwww.. <--- baca dgn nada pondan..

then, suddenly je, mood aku dh dtg balik..

hahaha (gelak setan)..

keji..

bile org ckp cantek bru nk ade mood balik..




p/s : eyh, tp budak tu comot.. hahahaha (gelak setan lagi)..

Wednesday, December 17, 2008

antara doktor n mat rempit..

Posted by aliaa at 02:01 4 comments

amek dari iluvislam.com..

Sebagai seorang doktor yang tugasnya menyelamatkan nyawa manusia, tentulah saya merasa bangga dengan profesion saya ini.. Sememangnya inilah cita-cita sebenar saya selama ini.. Etika dan sikap profesionalisme sering saya amalkan.. Apatah lagi saya juga seorang pensyarah di Pusat Pengajian Perubatan di salah sebuah universiti terkemuka.. Saya sering menanamkan dan menekankan aspek insaniah dalam diri bakal-bakal doktor yang merupakan pelajar saya..

Suatu hari yang ditakdirkan ALLAH, saya di ajar tentang suatu nilai yang saya terlupa oleh seorang mat rempit..

Saya menoleh jam loceng saya..

"Ah.. baru pukul 3 pagi dan saya baru terlena hanya 2 jam sahaja.."

Tapi, apakan daya.. Kerana tugas, saya terus mencuci muka dan terus menggapai kunci kereta saya.. Inilah rutin seorang doktor yang kita kenali sebagai 'on call'..

Setelah memecut kenderaan saya, akhirnya saya tiba di bilik kecemasan.. Ada satu kes kemalangan.. Seorang penunggang cedera parah dan pemboncengnya meninggal dunia di tempat kejadian..

"Tolong doktor.. Tolong selamatkan kawan saya.."

Seorang lelaki muda yang berseluar jean yang koyak dibahagian lututnya merayu kepada saya.. Inilah trend pakaian mat rempit.. Setelah 4 jam dibilik pembedahan, mangsa berjaya diselamatkan dan kaki kanannya terpaksa dipotong..

Entah mengapa hari itu, terlintas bisikan syaitan dalam hati saya yang menyatakan 'you deserve to get it'.. Astaghfirualallahalazim.. sebagai seorang doktor, saya tidak harus meletakkan prejudis saya sebagai prioriti dalam merawat pesakit.. Melihat pesakit saya dari sudut siapa dia sebenarnya adalah salah.. Hal ini kerana, dalam merawat dan meyelamatkan pesakit, nyawa setiap manusia begitu bernilai walaupun pada pandangan kita atau sesiapa, dia bukanlah apa-apa..

Keesokan harinya, saya pulang dari hospital agak lewat malam.. Kepenatan benar-benar menyebabkan saya tidak sabar untuk tiba di rumah..

"Ah.. lampu merah pula..!!"

Maka saya terus menekan pedal brek dan menunggu giliran sambil mata saya tertumpu pada suatu peristiwa yang menarik.. Saya melihat seorang lelaki yang koyak jeannya dilutut menunggang dengan laju melanggar lampu merah tanpa rasa bersalah.. Dalam hati saya berdetik

"sah mat rempit lagi.. Tak ada kerja lain ke selain menyusahkan orang lain.."

Tiba-tiba saya melihat pemuda itu berhenti, menongkat motornya dan berjalan kedepan.. Saya benar-benar malu pada diri saya sendiri melihat pemuda itu mengambil bangkai kucing yang saya kira baru saja dilanggar petang tadi, mengalihkannya ke tepi jalan agar tidak dipijak hina oleh kenderaan lain..

"Allahuakbar.."

Saya benar-benar tersedak dengan bisikan hati kecil sendiri.. Saya rasakan diri ini sangant mulia apabila menyelamatkan nyawa manusia, tapi tidak terlintas dan tidak sanggup membela bangkai binatang itu padahal ia juga suatu nyawa yang harus dihargai dan dimuliakan.. Sedangkan dia seorang mat rempit yang mungkin tidak menghargai nyawanya sendiri boleh meletakkan nilai harga nyawa seekor binatang pada aras yang tinggi.. Sesungguhnya ALLAH sedang mengajar saya sesuatu..

Sesungguhnya saya telah belajar sesuatu dari seorang mat rempit.. Kemuliaan seseorang itu bukan terletak pada berapa besar dan tingginya jasa dan sumbangan pada sesuatu tetapi dinilai dari berapa besar seseorang itu mengerti makna kewujudan sesuatu dan menghargai..

Ini bukan kisah yang memberi pengajaran bahawa kita juga boleh menjadi mulia walaupun seorang mat rempit, lantas menanam cita-cita untuk menjadi kaki rempit.. Namun cerita ini membawa pengajaran bahawa kita tidak boleh terlalu berbangga dengan diri sendiri dan membiarkan prejudis membezakan diri kita dengan golongan lain.. Sikap prejudis akan mengurangkan etika dan meruntuhkan sikap profesinalisme yang ada dalam diri kita..


baeklah.. jgn pndg rendah kt org laen n rse diri sndiri dh hebat.. cause, maybe 1 day, org yg kte pndg rendah tu akn buat sumting yg baek ntuk kte..



renung-renungkan dan selamat beramal (baca ngn gaya ustaz izzi hot fm)..




p/s : sgt kekenyangan..

Tuesday, December 16, 2008

hussein tough..^^

Posted by aliaa at 17:57 4 comments

baeklah..


after 1 n half month..

result for "battle of the cactus"

dum.. dum.. dum.. (bnyi drum)..




5th : SAWI

ni cactus amy.. haha.. sawi paling pondan.. bru je bela lebey kurg 2 mggu, dh kiok.. gudbye sawi.. Rest In Peace..




4th : SCOTER

nih cactus keyna.. haha.. loser..!! scoter sme spesies ngn shiro.. shiro ok je.. sihat wlafiat.. tak tau la keyna bg mkn pe kt scoter ni.. boooooo (sorakan loser ntuk scoter)..





3rd : MR. HAHN

mr. hahn no 3.. ok la kn.. nme pn cool je.. nih wawa pnye.. ikot tuan die la.. cactus ni alim n pndiam je.. abaikan pen dlm pot tu.. aku pn tak tau pe tjuan wawa ltk pen dlm tu.. maybe die igt cactus die spesies tmbuhan memanjat kot..





2nd : YAMAPI


nih emma nye cactus.. baeklah.. aku tak kisah sgt yamapi no 2.. sbb nme pn dh macho.. so, u deserve it.. cuba lg tahun dpn..






1st : HUSSEIN


YEAY.... ni cactus aku.. yg bnyk duri tu.. abaikan shiro kt blkg.. shiro tak join battle ni.. sniff, sniff, sniff (idong kembang nih).. mls ar nk ckp pape.. see the leg la.. nme pn dh macho.. HUSSEIN.. banzai..!! banzai..!!






p/s : takziah ntuk kak anje krn kehilangan brad pitt..


Saturday, December 13, 2008

haish..

Posted by aliaa at 17:47 4 comments
emh..

emma ngn wawa yg brsalah dlm hal ni..

mereka yg kenalkan aku ngn mnde ni..

aku mnjadi mgsa..

tak psl2 aku dh addicted..

mse 1st tyme try, aku rse cm bese je..

bile 2nd tyme aku try, bru la aku addicted..

now, i'm in luv with putu bambu..



pndangan luar..



pndangan dalam..




pndangan yg lg dalam..




baeklah.. aku mau mkn.. itadakimasu.. *bce doa mkn*




no more pizza hut..

no more dunkin donut..

kt mlsyia aku tak prnh pn jmpe putu bambu..

padahal blambak2 je kt mlysia..

Mr. putuman akan lalu dpn umah aku area kol 4.30 ptg..

pasni aku akn jd cm kwn aku, talib (bukan nama sebenar)..

talib addicted kt bakso yg lalu dpn umah die hari2,,









arap2 anda bce entry ni tyme anda ngh lapar gile..

pastu nafsu mkn anda akan mmbuak-buak tyme tgk gmba putu bambu..

then, anda akan meroyan-royan nk mkn putu bambu..

yer, aku tau anda akan ckp ngn pndangan sinis "ala, putu bambu je pn.. tak heran lgsg.."

tggu la nnti ble anda dh addicted ngn putu bambu.. tau la cmne rsenye..








p/s : okeyh.. stop it.. asyik ckp psl mknn je..

Friday, December 12, 2008

orkid..

Posted by aliaa at 13:08 4 comments

emh.. ok.. cte dh basi.. tp nk post gk..


ari raya aji yg sgt meng
enyangkan..

pagi :

housemate aku wt rendang, nasi minyak, nasi himpit n choc cake.. pastu syairah n syakirah dtg umah ktorg.. bwk puding n ketupat.. ktorg mkn rmai2.. okeyh.. msuk blog amy la.. amy dh tulis detail psl mknn n gmba2 die.. hee.. thanx utk housemate2 ku yg msk mknn super sedap.. arigato gozaimasu.. emma-chan, amy-chan, keyna-chan, wawa-chan.. not forget syairah-chan n syakirah-chan.. gochisosama deshita..


rendang..



choc cake.. yummy..^^



puding syairah..




petang :

smbung kt umah jijie lak.. bnyk gk la mknn.. rendang, daging masak merah, sup tulang, daging goreng, air asam (yuckss.. geli).. dorg msk rendang rmai2 mlm raya aji.. okeyh, tak sure spe yg msk sbnrnye.. dorg kte khir.. yg pnting sedap..


nasi, rendang, dgg msk merah, air asam, daun sup..




latep wt daging msk merah.. tyme msk pn, smpt lg bebel..
"aliaa, org pmpuan ni kene blaja msk.. bla bla bla.."


jwpn st
andard aku..
"yer.. aku ngah blaja msak la nih"


3 jejaka n 1 gadis sedang memasak



pastu jijie wt
sup tulang..

dzul n azzadeen ber'kuch kuch hota hai' dlm ujan.. sggp redah ujan sbb nk amek kuali kt umah nuyu.. pastu g beli air lg..


okeyh.. ni 1st tyme aku potong daging.. menggantikan tmpt along sbb along bukan potong daging.. die potong jari die sndiri..

tyme potong daging pn kne bebel ngn latep..
"eyh, mu potong daging lawan urat ke dop..?? make s
ure potong lwn urat.. sbb xmoh bg liat tyme mkn.. bla bla bla.."

"baeklah.."

keen, latep mmg slalu bebel kt keen gk ke
..?? hahaha.. just kidding..=p

aku n adie wt daging goreng.. nuyu ngn jijie la yg nk daging goreng.. yer, mereka mmg hot couple.. kalo si prmpuan nk mkn daging goreng, si lelaki pn nk mkn dgg goreng gk..^^


hot couple..^^



ade 4 round msk daging tu.. 1st round, jijie yg msk.. pastu slebihnye aku ngn adie.. bile round ke-2, aku bndingkan daging goreng aku n jijie.. yuckss.. npe daging goreng jijie yg lg sedap..?? npe daging goreng aku rse cm hampeh + siot.. adekah krn aku msk ngn adie, so, adie mnyebabkan rse dgg goreng aku tak sdp..?? hee.. or aku mmg dsumpah takkan pndai msk smpai bile2..?? pdhl dgg goreng je pn..

bile round ke-3, aku ter pk n tnye adie..

"adie, ko dh letak garam kn kt daging nih..??"

"eyh, aliaa.. bkn ko ke yg letak garam..??"


baeklahhhh.. ptt la dgg yg ktorg goreng rse cm hampeh + siot.. sbb daging tu hanya digoreng ngan kunyit sahaja.. diulang.. kunyit sahaja.. garam tak letak.. pastu bile round ke-4, dgg goreng ktorg dh jd best sbb dh letak garam..

(adie, dgg yg kte buat abis.. mknn yg 1st abes.. kalah daging msk merah latep n rendang khir).. ngee~ part dgg goreng n
ih, adie yg soh aku tulis ntuk kreditkan kami berdua.. baeklah..

nuyu n emlin mmg rajin gile.. emlin jd cindarella.. mop lantai dapur yg dh mcm bnjir..

alasan emlin..

"aku x pndai msk.. so, aku tlg kemas dapur la.."

yes, yes, yes.. aku lg suke kalo ade org kemaskan dapur yg dh tak mcm dapur tu..






okeyh.. dapur sgt la horror..




nuyu mmg housewives yg brjaya.. sume pn die leh buat.. laju giler die buang kulit bwg tu.. aku sgt kagum.. die dh buang kulit 5 bijik bwg.. aku trkial2 nk buang bru je kulit sbijik bwg.. pastu die tlg msk.. die tlg kemas dapur.. die tlg lap lntai.. die basuh sume bekas2 yg kotor.. ok2.. spe2 nk book nuyu..?? sile isi borang.. tp rsenye tak lepas la kot.. sbb jijie dh book nuyu dlu.. hehe..

ida sgt rajin.. kejenye bce note je.. haha.. die mmg s
kor ntuk CHOP kali nih.. nk wt cmne.. rye shari b4 exam.. ida mmg star CHOP..

rmai gk yg dtg.. bdk batch aku je la.. batch laen takde.
.

guest..



haish.. bdk2 zmn skang..



n dgr cte, dak2 laki ni kpenatan sbb tak tdo mlm wt rendang.. ye ke..?? tak tau la.. pape pn thanx ntuk mknn2 yg best tu.. jijie, khir, latep, dzul, adie, azzadeen n lokman (lokman pn trmasuk ke..?? bntai je la..) thanx ntuk nuyu gk..

pas guest dh balik, ptg tu dorg ratah/makan/hirup/bedal (sila pilih mne yg rse paling ssuai) sup tulang.. smbil tgk bola.. malaysia vs vietnam..


mule2 aku taknak tgk.. pastu bile skor 2-2, aku cm smgt sket.. mlysia de harapan nk mng nih.. kalo tak mng pn, seri.. ok la kn drpd kalah.. pastu cmne ntah last2 minit bola vietnam tu leh lak MELANTUN-LANTUN ke pntu gol.. diulang.. MELANTUN-LANTUN..!! pastu keeper malaysia BERLARI-LARI ANAK nk kejar bola yg melantun-lantun ke arah pntu gol tu.. then,,,,,,,,,,,,,,,,

goallllllllllll..!! <--- ni pnyokong vietnam je yg jerit..

penyokong malaysia jerit --->> arghhh.. asal keeper naek atas..?? asal keeper tggl gol cmtu je..?? arrrgghh.. dh last2 minit tu.. arggghhh.. (aku la pnyokong mlysia yg brkenaan)..

keeper mlysia ckp ---> "b**i btol".. yer, jgn nk tpu.. nmpk mulut keeper tu ckp cnggitu.. haish encik helmi.. bwk2 brsabar yer..


baeklah.. pasni tak nk tgk bola lg.. makin bnyk dosa aku dpt kalo tgk game yg mlysia maen.. (ade snior aku pnyokong kuat team mlysia.. dan aku sgt kagum ngn die.. msti die sgt brsabar mse tgk game tu..)

okeyh.. entry yg sgt pnjg.. dan aku lapar bile igt blk daging2 nih.. cao cin cao..



p/s : ana n aja.. rugi korg tak dtg..

p/s : sy ade sorg kwn.. kt umah die ade bnyk air ntuk diminum.. tp sy tak phm knape die minum baja orkid.. spekah die..?? kte tggu lg 2 bulan.. n tgk kt bdn spe yg ade tmbuh orkid nnti..^^

tagged by adie, mya n ubai..

Posted by aliaa at 01:39 0 comments

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

no..!! no one will betray me.. i'm sure.. very2 sure..^^

2. Do you like tags?
sumtimes..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
a great pilot + my own aircraft..

4. Whose butt would you like to kick?

some of my friends (they know who they r).. they said they want 2 swim.. but, they exactly didn't go 2 da swimming pool.. ceyt..

5. What would you do with a billion dollars?
buy MAS, AIR ASIA n FIREFLY..

6. Will you fall in love with your bestfriend?

nope..

7. Which is more exciting, kicking someone or being kicked by someone?
kicking sumone, of course..

8. Are you gorgeous?
my frens said so.. (ngeh2.. which frens said so..??) <--- ok, just kidding

9. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

do nothing.. find other person la.. 'kumbang bukan sekor, bunga bukan sekuntum'

10. What do you pray each day for your loved one?
emh, lemme think fes..

11. What takes you down the fastest?
when i tried SO hard 2 lose my weight but nothing happen + weight gain..

12. How would you see yourself in ten years time?
29 years old smart doctor + gorgeous wife + hot mummy + have a perfect hubby + have a pair of cute kids.. (ok.. sgt la mngade2 aku nye planning..)

13. Why do you think you are so tensed up..no matter at the office..or at home or in your toilet??

org yg BIBO (bizi body)..

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
aide ---> a rugby star..
mya ---> awek lokmangggg..
ubai ---> my senpai..

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
single n rich.. then, i will find edward cullen.. n marry him.. n i'm still rich.. in d end, i am married n rich person..

16. Who would you like to see the moment you wake up?
emh, lemme think fes..

17. What’s the character must have in your partner?
funny..

18. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
the one that love me more..

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
sumtimes..


20. Do you prefer being single or having a relationship?
single kot..

21. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
of cos not..




p/s : sleepy..

Sunday, December 07, 2008

nk mkn daging puas2

Posted by aliaa at 22:04 0 comments
selamat ari raya aidiladha..

maaf zahir batin..






p/s : kne bce note smpai abes.. esok rye sakan..

Friday, December 05, 2008

tulun..!!

Posted by aliaa at 00:45 12 comments

if u c any vampire that looks like him..

pls contact me..

i want 2 keep this vampire as my pet..

new 'hussein', i guess..




your eyes..^^




your lips..




your hand..




your nose..


haish..

i'm melting..




p/s : edward cullen, please sucks my blood..^^

Wednesday, December 03, 2008

futsal............... yg menutup aurat...

Posted by aliaa at 14:27 2 comments

emh.. ari jumaat lps, keen a.k.a bini latep msj aku.. soh men futsal.. gntikan tmpt hani.. sbb syarat utama match ni, kne ttp aurat.. hani x pkai tdung, so nk gntikan ngn aku la..


game ari ahad lps.. tak sure la match ni anjuran ape.. t
p ade usu, unimed (uni medan) ngn IAIN(institut agama islam medan).. btol kot mksd IAIN cmtu.. x sure..

aku awl2 dh bgtau keen..

1. aku nk jd reserve je..

2. aku tkut aku period n senggugut tyme game tu..
3. kalo keen letih, bru aku msuk maen..


haha.. sgt keji.. (sowi ye keen.. I LOVE U TOO).. lgpn ni first match aku.. pastu aku x bese lg ngn team keen ni.. ade mya, mira, aisyah, atiss n diana.. yg FK aku knl la.. yg FKG xknl..

bdk 07 je yg amek bhagian.. aku x nmpk lak bdk usu batch len.. aku kne pkai jersey hani la sbb aku gntikan die.. usu ade 3 wakil je.. pmpuan 1 team, laki 2 team..


jersey hani syg.. huh.. naseb baek la tudung aku kt bhgn blkg tutup nme tu.. kang x pasal2 kne pggl ngn nme yucks.. aku pn xtau npe hani ltk nme yucks..




bile mlm sbelum match tu, bru aku igt sumting.. aku lupe nk tnye keen yg aku kne men posisi ape.. dlm palotak aku trbayang goal keeper.. huh.. no way..!! (pemikiran budak berumur 19 tahun ---->> spe2 yg berbadan besar, perlu amek posisi goal keeper).. then, bru la aku tau yg diana jd keeper.. sbb before this, keen x sbut nme diana pn.. eyh, skang aku dh tau la.. org kurus pn jd keeper pe.. ngee~

seronok gk la tgk match ni.. tyme game pmpuan, phew.. ni la game paling menutup aurat prnh aku tgk.. court futsal siap ditutup ngn penghadang sbb x nk bg dak laki tgk pmpuan maen.. huh..?? terkesima jap aku sbb x prnh lak jmpe mnde cmni.. team dari IAIN, fulamak.. pkai tudung labuh.. bukan tdung je labuh, jersi dorg pn labuh gk.. fuh.. ni la team yg btol2 mnutup aurat.. bagus2..!! mcm ni la kte nk.. sume pmpuan kne ttp aurat..^^ *poyoss*


refree ckp ntuk prempuan xde peraturan.. ngeh3.. tmbul la tanduk setan kt atas kepala.. dgn smgt 'peteh ganu peteh' kami brmain dgn sng hatinye tanpa rsa takut.. (eyh, aku je yg ade smgt 'peteh ganu peteh' tu.. yg len2 bkn org ganu).. awal2 lg dak2 team aku dh sound.. jgn kalah ngn team laen.. wt malu je.. hahaha.. bukan aku cakap.. org len yg ckp..


tyme men tu, rmai gk team lwn yg jatuh.. yg bnyk jatuh, team unimed la.. maen la jahat sket kn.. alang2 dh takde peraturan.. ala, sket je pn men jahat.. hahahaha (gelak setan).. spe soh refree xnk wt praturan.. aku rse cm ngokngek gile.. kalo aku yg outkan bola, aku sndiri yg dpt bola tu.. huh..?? kirenye xde out la.. mule2 dorg jatuh, aku ade gk tlg dorg bgun n say sori.. lme2, cm dh mls nk tlg dorg bgun.. just say sori.. tu pn x pndg muke.. gagaga..


msti la team ktorg yg juara.. ngee~ medal ntuk laki je.. siot gk la.. sian kt dorg2 yg men la.. aku x bnyk men pn.. brsorak je lebih..^^


kesimpulannya, blh la tahan sronoknye..



p/s : mau lunch..

=(

Posted by aliaa at 13:49 2 comments

huh..


bru blk exam skills lab..


sgt bengang sbb tak dpt wt breast examination.. siotttt.. tak ckp mse okkkk.. x ckp mse nk raba2 breast..

tyme tu gk rse cm nk terajang je patung tu..

asal la patung tu bnyk sgt mnde tak normal kt breast die..??

huh..

baeklah aliaa.. jgn slhkan patung ataupun spe2.. diri sndiri yg salah.. sbb aku lme sgt wt inspection n palpation.. mmg patut pn tak ckup mse.. *jangan dikenang perkara yg sudah berlalu*

prlukan ktenangan :
1. mau mkn bnyk2 smbil tgk cte jepun..
2. mndoakan agr period spaya aku dpt tdo 24 jam n xyh bgun..
3. kne bnykkan bce Quran.. ngee~
4. jgn spe2 tnjuk kn breast pd aku selama smggu..



p/s : spe nk pegi tgk muvie, agkat tgn..

Wednesday, November 26, 2008

deyyyy raju..!!

Posted by aliaa at 18:40 6 comments

ari ni aku exam blok growth n development system..


smlm konon2nye nk tdo awl la..

elok2 tyme nk tdo tu, dpt call.. no yg aku tak knl.. mule2 cm mls nk agkt.. konon2 mnyamar dh tdo la..

pastu tgk no tu cm pendek je.. mcm no tepon umah..

agkat je la phone..


me : moshi moshi (eyh, termenipu lak).. hello..!!

raju (bukan nama sebenar) : hello, aliaa.. raju ni.. kamu dh tdo ke..??

me : owh, raju.. bru nk tdo la.. knape..??

raju : emh, kamu tau kan seat exam esok dh tukar position kn..?? pastu kte start ngan exam PAQ dlu kn..??

me : ya, i know.. so..??

act, raju ni dok sbelah aku tyme exam.. die slalu mntk nk tiru jwpn aku.. die tak prnh pn call aku.. ni msti ade sbb die call nih..

raju : emh, aliaa.. esok mcm biasa la.. (mksd mcm biasa is bg jwapan kt die as usual)..

huh.. dh agak pn.. ko call sbb semata2 nk mntk tru jwpn esok kn.. ngokngek lu deyyyy raju..

me : ok.. (aku dh start brckp ngn die cm mls2.. mls sbnonye nk layan org pelik ni..^^)

act, aku tak prnh pn bg die tiru jwpn aku.. die sndiri yg intai answer sheet aku..

raju : aliaa.. i wanna pay u Rp 50000..

me : huh..?? why..??

raju : u always help me with ur answer.. so, i think i must pay u la..

me : eyh, no need la..

raju : no..!! no..!! i'm serius.. i wanna pay u 50000..

die nk byr 50000 sbb die 'beli' jwpn aku..?? what d fish..?? emh, blh ke aku amek duit die..?? knape aku rse duit tu mcm 'haram' je kalo aku amek.. i mean 'haram' cos meniru tu dh la berdosa kn..?? (cewwwaaahh.. poyo).. so, kalo aku amek duit hasil peniruan tu, lg la brdose kn..?? (rambang mata ngn 50000)

ok la.. aku sndiri yg ltk hukum 'haram' ni.. emh, raju.. aku tak nk la 50000.. bg aku dunkin donut la.. pizza hut ke.. (eyh, xbleyh2.. ttp 'haram').. hah, raju.. belikan topup la ntuk aku.. (blh kot kalo cmni.. sbb kalo beli topup, duit 'haram' tu gne ntuk msj n call je.. bkn ntuk makan).. eyh2.. xbleh2.. tgk..!! dh rmbang mata ngn duit 50000..

raju : aliaa.. emh, act, senior2 from indian society ade salin last year punye question.. so, i dh hafal sume jwpn ntuk soalan2 tu.. esok, kalo soklan yg kuar sme ngn soklan senior tu, i will give u the answer..

huh..?? baik sungguh hatimu wahai raju.. tp aku xnk la ("eyh, aliaa.. ye ke ko xnk jwpn die..??" kata setan smbil memujuk2 aku..)

dan sebelum tdo, aku berdoa yg question last year tak sme ngn question this year.. sbb kalo question esok sme ngn question last year, aku tkut aku akan 'termeniru' jwpn raju secara tak 'sengaja'.. huhu.. sowi raju.. (sian raju.. pnt2 die stadi question last year)..








td before start exam, he remind me again about the peniruan..

then, bile dh abes exam..

raju : aliaa, thanx for helping me..

me : ok.. (sekadar berbasi-basa.. die sndiri yg tgk jwpn aku.. aku tak bg tru pn..)

then, suddenly aku ter pk..

me : raju.. u know wut.. ade note yg i tak smpt abis stadi pn.. so, ade gk la answer yg i tembak je.. u jgn la igt i ni terer sgt.. u copy my answer.. it's not mean u will get A or B..

raju : xpe.. sy x kisah pn..

me : if i fail those paper, u will also fail.. u know that, aite..?? (kalo die copy jwpn aku sbijik2.. mmg sah la result pn sme ngn aku nnti..)

raju : xpe aliaa.. kalo sy fail sbb tru jwpn kamu, sy puas ati..


puas ati..??? aaaaaaaaa.. knpe wujud mnusia mcm ni kt USU.. knape mnusia ni kne jd 'exam mate' aku..?? why..?? q hey..??

knape raju yakin ngn tembakan aku kt soklan objektif tu.. knape kah raju tak yakin ngn tembakan sndiri..??

raju : aliaa.. thanx so much.. nnti sy akn belanja kamu besar2an..

huh.. tbe2 trngiang2 lagu iklan pizza hut kt kepala aku.. eyh, xbleyh2.. 'haram'..

me : no need, k..

kemudian, lagu iklan pizza hut beredar dari kepala ku..

syukur ya ALLAH sbb question this year x sme ngn question last year..

ALLAh syg aku sbb x nk bg aku 'termeniru' raju..




p/s : ok.. kne siapkan assignment..

p/s : mlm ni nuyu nk tdo umah aku.. (my wish list : harap2 nuyu bwk mknn)

Friday, November 21, 2008

say no to YM vista..

Posted by aliaa at 20:42 6 comments
nme dh best.. YM vista.. tp sbnrnye x best pn gne ym ni..

sbb 1st xbest.. xleh gne audible.. sweet IM pn xleh gne.. uuuu.. x remaja lgsg kalo x leh gne audible..

sbb 2nd.. xleyh conference.. aaaa.. ni lg la x remaja.. kalo xleh cnference, bek xyh de ym kn..

smlm kwn2 aku wt conference.. budak2 ex-serting.. dorg xleh nk invite aku sbb aku gne ym vista.. demm.. aku dh la windu nk brcnference ngn dak2 ex-srting.. aku trus donlod ym beta..

pas donlod ym beta, bru la leh cnference.. mcm2 la cte.. flash back zaman skolah..^^ ade jawer, azza, TN, chinox, bolat, redza, amin, bob.. spe lg haa..?? dh lupe lak..

suddenly.. i miss my skul, my frens, cg firdaus n my math teachers.. mereka2 sgt la sporting.. huh.. miss them demm much..

n now, aku dh dpt men audibles..

apa macam bro?
eh jom pegi makan.
sebuk la kau
lambat macam siput.
penat lah brother...
helo sayang



so, jgn la sesape gne ym vista.. ym vista is ym yg paling x remaja..



p/s : ok, smbung stadi balik..

hepi besday ida... n emlin..

Posted by aliaa at 19:14 4 comments

19/11/08


hepi besday ida.. bru nk tulis entry ni sbb agk bz (bz la sgt).. emh, wt suprise party ntuk ida kt pizza hut..

hehe.. ske je tgk muke2 org yg kne suprise ni.. rsenye suprise ni mnjadi kot.. agaknye la (sbb ida ckp die mmg x sgke ktorg wt suprise ntuk die).. aku nmpk ida cm nangis terharu.. tp die kte die x nangis.. xtau la..^^

rmai gk yg dtg.. dlm 20 org.. dpt mkn kek bread talk.. yeay.. pastu ida dpt bnyk besday present.. sgt sronok tgk die hepi.. mcm status ym org tu.. i'm hepi when she's hepi..^^


her besday present



ida sgt baek, k.. so, she deserved it.. pastu mkn pizza
beramai2..


n aku pn dapat suprised from aja.. ngokngek btol la kwn2 aku ni.. tp aku ske.. ahaks (gelak gedix).. thanx to aja.. haha.. *blushing*

dorg memaksa aku pkai bju ala2 prmpuan tyme besday party ida.. huhu.. xde mknenye.. tu baju target ntuk 3 bulan, k.. bukan 5 hari..


camera aku hang n sume gmba ilang.. sori ida.. seb bek gk ade amek gmba ngn nset nuyu n laen2.. haish.. ilang memory besday party ida..

ida..


so, ida..

hepi besday..

sweet 21.. (dh tua)
aliaa saaaaaaaaayang ida..





21/11/08

ari ni besday emlin.. plan asal kononnye lps tutor n class, nk kmpul sme2 n baling kek kt muka die.. haish.. tbe2 die x dtg kelas lak.. so, bdk2 class B je la yg clebrate n lenyek kek kt muka die.. aku x join.. ida, nuyu n ana pn x join.. sbb ktorg dh abes kelas..


2 la emlin.. berendam air mata smpai x pegi kelas.. haha..^^ kn dh x mnjadi suprise.. ngee~



emlin..

btw..
hepi besday..
sweet 21.. (dh tua gk)

may
ALLAH bless u always..
mmuaaxx..




p/s : aku dikelilingi org2 tua..^^

Sunday, November 16, 2008

arigato..^^

Posted by aliaa at 21:44 4 comments

ngah stadi sbnonye.. tbe2 ter pk nk post mnde ni.. (act, otak aku dh tepu ngn baby n kanak2.. aku sgt sure yg aku tak kan jd paediatrician..) so, kte rehat dlu.. aku wt entry ni sbb nk say thanx 2 dorg..


smlm tyme aku lunch, jijie call..

nk ajak aku mkn nasi lmk kt umah die..

aku trus stuju dgn mata yg bersinar2.. aku ckp kt die aku pn ngah lapar gk.. sowi ar jijie.. sbenonye aku ngah mkn tyme ko call tu.. dh tmbh 2 kali pn.. knyg gile.. tp bile ko sebut je nsi lmk, aku trus jd lapar balik.. hehehe.. (nasi lmk telah mmbuatkan aku mnipu..) sowi.. nnti tak wt lagi.. ngee~

tyme jijie call, die ckp nasi lmk dh siap.. tggl nk mkn je..

spttnye, aku nk siapkan tutor.. tp dsebabkan nasi lmk, tutor tolak tepi dlu..

dan, bergerak la kami ke umah jijie..



chef khir n chef latep..




smlm, bru la aku tau rpe2nye khir n latep pndai msk.. igtkan jijie sorg je yg pndai msk.. (sumpah, smpai skang pn aku still x pcaye yg 2 makhluk ni pndai msk..)


then, makan tyme.. itadakimasu..!!





adie si bul-bul


jijie, adie, aku, nuyu, khir, latep n dzul.. (keen snap gmba..)
mode muke aku : dh knyg sbnonye tp wt2 lapar..
yg laen tu mmg btol2 lapar sbb dorg x lunch lg..




mmg best la nasi lemak tu.. sume org pn tmbh.. xsgke lak aku kwn2 aku rmai yg pndai msk best2.. thanx kpd chef2 tasbi : chef keen, chef latep n chef khir.. aku tak sure nuyu, adie n dzul jd chef ke tak.. yg sure, jijie ckp die tak msk.. *gochisosama deshita*

pas mkn, relax2 jap.. keen ngn latep dh berangkat g carefour.. aku dipaksa brlakon ngan jijie.. khir tukang record video.. nuyu tukang gelak.. khir, aku warning ni.. jgn tnjuk video 2 kt hazim.. aku gurau2 je tu.. dh korg yg pkse aku jd actress.. ngee~ mcm t*** je aku brlakon..^^

pastu dorg men takraw lak.. nk men ragbi kt luar bhaye la kn.. men baling2 dlm umah blh la.. kalo men kt luar kang, nnti ade lak tgkp kete yg pch..






bdk ni smgt gile tgk dorg men takraw.. siap tolong kutip bola lg.. eyh, nuyu pn smgt gk tgk dorg men tkraw..^^




btw, credit to keen sbb pics ni..^^ (keen, btol ke mcm ni.. hehe..) dh la gmba keen xde..

act, mls nk tulis entry ni.. tp dsebabkan nk say thanx to dorg, aku merajinkan diri mnulis entry ni..


calculation :

kol 2 ptg --->> 2 pinggan nasi kt umah..
+ kol 3 ptg ---->> 2 pinggak nasi lmk
___________________________
lunch --->> 4 pinggan nasi dlm perut
___________________________


eyh, sepinggan tu sket je.. bknnye btol2 pnoh pggn tu.. sparuh je kot.. kalo total, kirenye 2 pggn pnoh la.. (ayat mnyedapkan ati..)

aaaaaa.. hancur lebur exercise aku selama 2 mggu.. prlu mndisiplinkan diri.. stat esok la.. (ayat x brsungguh2..)



p/s : smbung balik ber'baby' dan ber'kanak2'.. [predicted final height = height coefficient x present height (cm) x age coefficient x chronological age (years) + bone age coefficient x bone age (years) + constant].. blh la gne ntuk kire final height adik2 or anak2 korg..

Saturday, November 15, 2008

who r they..??

Posted by aliaa at 12:24 14 comments
emh, aku sedang tachycardia.. tachycardia bila igt blk insiden ni.. haish..

mcm mne ade 2 org lelaki kt dlm umah aku. tp aku tak sedar..???


ctenye mcm ni..

td aku ngn wawa je ade kt umah.. keyna, emma n amy gi class.. nuyu dtg umah aku sbb nk gne intenet.. so, ktorg lepak kt dlm bilik je la.. tbe2 aku rse nk g toilet.. bile aku kuar bilik, aku perasan pintu umah aku trbuka..


then, ttibe dtg 2 org lelaki dr arah dapur.. dorg dtg kt aku.. aku igt kn ade org dtg sbb nk baiki pape la kan.. aku pk mesti die msuk umah sbb wawa tlg buke pntu.. then, laki2 tu dtg kt aku n tnye sumting..

aku trkejut la.. mule2 aku cm bengang la.. npe wawa x sound aku awl2 ckp ade org dtg baiki pape.. at least aku pkai tdung la kalo kuar bilik.. laki2 tu tnye aku sumting tp aku x phm.. so, aku nk pggl wawa sbb nk soh wawa ckp ngn dorg.. aku mls nk layan sbb aku nk g toilet.. bile aku bke pntu bilik wawa, aku pelek sbb wawa x pkai tdung pn.. wawa relax je tgh dok lepak2 dpn laptop..

aik..?? abis 2, spe yg bukakan pntu untuk lelaki ni..?? bile aku nk pgglkan wawa, lelaki2 tu ckp "eyh, xpe2.. kami pergi dulu".. aku dh blur gile.. aku cpt2 panggil wawa.. wawa cpt2 pkai tdung.. bile ktorg kuar dr bilik wawa, 2 org laki tu dh xde..

ktorg cri2 keliling umah.. cek toilet n bilik sume.. who r they..?? aku pelik cmne dorg leh msuk umah aku without any noise.. besenye, kalo buke gate umah aku tu, ktorg yg kt dlm umah ni leh dgar.. sbb bunyi gate tu cm guruh.. kalo buke pntu umah pn, aku leh dgar sbb bilik aku plg dkt ngan pntu.. mcm mne dorg blh msuk dgn snyp2..?? tbe2 je dorg dh ade kt dapur..*confuse*

aku je yg nmpak laki tu.. wawa x smpt tgk.. yg aku tau, ade 2 org lelaki.. aku nmpk muke sorg je.. yg sorg lg aku x perasan.. lelaki yg aku nmpk ni la tnye soklan kt aku.. die pkai helmet.. nsib baek la tyme aku ngah blur mse die tnye aku tu, aku x pndang mata die.. org ckp, pukau start ngan pndgn mata..

pttla bile aku nk gi pggl wawa, laki2 bangang ni cpt2 nk blah.. tbe2 aku rse cuak lak.. kalo dorg ni pncuri, aku tak kisah la.. mcm mne kalo dorg perogol bersiri.. ahh, takyah ckp yg bersiri la.. kalo perogol tak bersiri pn aku dh cuak.. haish, kalo die msuk dlm bilik aku td, senjata yg aku ade dlm bilik aku ni just pisau, gunting n hussein.. yup.. duri2 hussein sgt brguna sbgai snjata..

dh la kunci pntu bilik aku n wawa ade kt pntu bhgn luar bilik.. kalo la dorg kunci ktorg kt dlm bilik td, xtau la aku nk kte ape.. (eyh, sng je.. enset kn ade.. call je la spe2 kan.. ngee~)

bila aku igt2 balik, aku rse aku kot yg tak kunci pntu umah.. sbb aku plg last msuk umah td.. haish.. tp aku still pelik.. npe tak dgar pape bunyi bising pn.. spttnye kalo dorg buke gate tu, ktorg mmg dgar la cam bunyi guruh..

kalo aku tak kuar gi toilet td, mmg tak kan tau la ade 2 org laki kt dlm umah aku.. yg plg aku bengang, dorg masuk pkai kasut.. taik kucing btol la mamat ni.. len kali belajar adab.. msuk umah org, buke kasut.. kalo kasut bersih takpe la.. ntah2 dh pijak taik kambeng.. ngokngek..


even dorg pkai helmet, aku tak rse dorg dtg ngan motor.. sbb aku tak dgr bunyi motor pn ble dorg blah.. n aku takde nmpak motor pn kt luar.. tyme dorg nk blah tu pn, aku tak dgar bunyi gate.. aku rse dorg pnjt pagar la..

gagaga.. wawa kte muke aku cm cuak giler.. ngee~ wawa, fahamilah aku.. muke aku cmtu sbb aku ngah tahan sakit perut td.. lps keadaan dh reda sket, bru la ku brani g toilet.. hehe..^^

fikiran positif --->> dorg nk pinjam toilet kot..


fikiran negatif --->> dorg mmg brniat jahat..



p/s : housemateku, sori sbb aku yg lupe kunci pntu.. len kali aku x buat lg.. (pgajaran yg paling brguna)..

Wednesday, December 31, 2008

new pet, new sweetheart..

8 ngokngek..
emh.. ade pet baru..

tadaaaa..!! hehe..

ini encik arnab..




ade 2 ekor.. nme yg ni nunu..

nunu is betina.. anggap je la nme penuh die nurul..




nme yg ni yuyu..

yuyu is jantan.. assume je la nme pnuh die yusri..




sumpah..!!! xde kaitan ngn nuyu lgsg.. hee~


castle dorg bersepah gile.. xpe la.. bersepah ngn makanan..


bese aku bg dorg mkn kangkung, carrot n jagung.. haish.. dorg ni mmg kuat gile mkn.. ntah la.. dorg ni ikot perangai spe la.. (buat2 xtau).. ikot perangai noure kot..



n this is my new sweetheart..



ngee~

scoot ni jenama mio sporty automatic..

kalo kt mlysia, mmg sbijik sme ngn ego..

nme scoot ni mukhsein..

mio + hussein = mukhsein.. (nk jgk ade nme hussein)..

thanx ayah..!! i luv u..





p/s : sedang melepak kt bilik keyna.. sbb bilik aku sedang dicat..

Sunday, December 28, 2008

shuffle.. adeyh..

4 ngokngek..
emh.. tyme family aku dtg ari tu, aku tau satu benda baru.. amir (my adik bongsu) ngah belajar bershuffle.. tak padan ngn umor 5 tahun.. adeyh..

dh jd trend ke shuffle skang ni..?? ke aku yg out of date.. a
ku tau shuffle dari iklan hot fm.. pastu aku tgk dlm mcm2 aznil.. tak tau lak dh trjangkit kt amir.. amir blaja dr hazim (my kazen).. btw, ayah de (hazim's dad) ckp hazim pnye tarian shuffle cm anak beruk terlompat2.. haha..

tp rimas gk la aku ngn amir ni..

setiap mse nk bershuffle..


tyme shopping, bershuffle..

tyme mkn, shuffle gk..

before tdo, kne wt shuffle dlu..


amir.. that is not shuffle, dear..

yg aku paling tak tahan, tyme mandi.. sbb die bru je 5 tahun, aku la yg kne mandikan amir n arissa.. aku kan kakak yg penyayang.. dorg mmg manja.. nk kne mndikan.. jgn harap nk mndi sndiri..

tyme mndi pn nk shuffle.. toilet kt umah aku dh la sekangkang kera.. pastu sumbat pulak aku, amir ngn arissa.. pastu acara shuffle pn dimulai.. mule2 tyme jirus air.. pastu tyme sabun.. pastu syampu.. pastu bilas balik ngn air.. setiap mse bershuffle.. aku yg tak shuffle ni pn jd mgsa.. abis basah baju aku.. ni spe yg mndikan spe..?? kaklong yg mndikan amir ke amir yg mndikan kaklong..??

emh.. takpe la.. nnti bile amir dh jd star shuffle, amir ajar kaklong lak..


one more thing..

aku pelik gk ngn indonesian ni.. dorg tak prnh tgk OKU (org kurg upaya) ke..?? dsebabkan last week kaki my mum kne operate, so, ummi trpaksa la pkai tongkat n wheelchair.. so, kalo pegi shopping pn, ummi kne gne either tongkat or wheelchair la..

yg aku pelik, indonesian kt tmpat shopping tu tgk ummi cm tak pnh tgk org OKU lak.. aku tak kate ummi OKU, k.. tp dlm situation ni, ummi cm ade prsamaan ngn OKU la sbb sebelah kaki ummi tak sempurna @ tak sembuh btol2 lg bcos of da operation..

tyme nek escelator, ummi gne tongkat.. so, ayah yg pegang wheelchair..

indonesian tgk semacam je.. siot gile.. bkn aku nk perasan ktorg dperhatikan.. tp tyme tu fmily aku je yg gne escelator tu.. escelator tu dari tgkat bwh smpai atas.. ade skelompok indonesian tu smpai mndongak kepala sbb nk tgk ummi smpai ke atas..

aku pn pndg indonesian tu pstu ckp..


"ko ni kenapa..?? tak prnh tgk org cacat ke..??"

then aku diam jap.. pastu smbung lg..

"owh, lupe lak.. org cacat kt sini.........." (ayat takleh tulis abis.. bahaya..!! haha..)


pastu aku blah..

yer.. aku tau mulut aku mmg jahat.. tp aku pn naek rimas sbb dorg tgk ummi semacam je.. kalo ttibe aku jmpe OKU kt shopping mall, buat bodo
dh la.. wtpe nk tgk2 kt die..?? anggap je la die cm org normal..


ummi versi normal..^^




ummi versi OKU brtongkat..




ummi versi OKU ber"wheelcahir"



msti dorg heran kn.. nape ummi yg dorg anggap "kurang sempurna" leh shopping2 ngn hepinye + ade kluarga yg jage.. hahahaha.. sile pegi mati la korg2 yg katak bwh tempurung.. negara aku takde diskriminasi cm kt sni.. OKU kt mlysia still bkerja, brsukan, mkn, drive cm org2 bese @ normal.. maybe sbb kt indo ni, kalo jd OKU, dorg rse dh tak dpt buat ape2 yg mcm org normal leh buat.. so, in d end, dorg jd beggar..

then, i'm realized.. aku rse selame aku dok kt medan ni, aku tak prnh jmpe OKU kt mne2 tmpat yg aku pegi (abaikan beggar).. kalo aku g shoping ke, mkn kt luar ke.. aku pn tak sure.. maybe OKU kt medan ni mmg akan dipinggirkan trus..

kalo kt mlysia, aku tgk rmai je OKU yg idop mcm org normal.. ade je OKU yg lg brjaya dr org normal.. example : abg raja syamri.. kaya siot die ni.. dr kecik lg takde kaki sebelah tp still leh brjaya..
ntah la..

aku brsyukur sgt yg ALLAH ciptakan aku smpurna n dilahirkan kt mlysia.. pheww..


n aku harap kaki ummi cpt sembuh.. ummi dh wisau gile sbb brt bdn ummi dh makin naek.. takde kaki takleh joging la kn.. hihi..

inilah msenye aku nk brlagak lebih kurus dari ummi <--- faris slalu ckp yg aku lg gemuk dr ummi..






p/s : tyme shopping, ummi trus sihat..^^


p/s : hepi besday nad (22/12) n hepi besday faris a.k.a si putih a.k.a jehan miskin (28/12)

luv them.. xoxox..

6 ngokngek..
emh..

fmily aku dh balik mlysia..

after 5 days at medan..

sonok gile..



kudaku lari gagah berani..^^



even umah aku brsepah tunggang langgang (they stay at my house.. that's why umah aku jd cm tongkang pecah)..

ayah ---> bershopping spnjg masa.. bese la.. brg murah kt medan.. my dad is "raja tawar menawar".. so, lg la die rse mcm ade kt syurga shopping..

ummi ---> last week, kaki ummi kne operate.. ummi jatuh kt blkg umah.. so, operate sbb nk msukkan skru dlm kaki.. but, ummi ttp brshopping tudung indo dgn jayanya..

adik2 ---> bising, havoc, brgaduh, kecoh.. mcm2 lg la yg dorg buat smpai aku pening.. haha.. tp sgt best..



itadakimasu..




npe aku yg paling pendek..??



koboi yg seyes..^^





tyme dorg nk blk mlysia, aku anta dorg kt airport..

mule2 aku brlagak macho..

"jgn nangis.. jgn nangis..!!" kataku dlm hati..

bile dorg dh nk msuk dlm......

"waaaaaa" TERnangis jugak..

ceyt..

malu siot bile igt balik..

rmai gile org kt airport tgk aku nangis..

pastu arissa n aima pn nangis..

adeyh..



me n aima.. xoxox..




sedeyh2..

blk dr airport, trus g umah ida..

aku takleh blk umah n dok dlm bilik sorg2..

kn lg kuat aku meraung..

uuuuuuuuu..

"aku ingin pulang.." <--- nyanyi cm dlm iklan raya petronas..



p/s : i luv my family soooooooo much..

aku mmg baek..

0 ngokngek..

emh..

dsebabkan aku blk mlysia lmbt..

so, aku diamanahkan oleh jijie ntuk take care scootnye..

"never say goodbye" <--- ni nme scoot jijie..

apekah..??

nme scoot lg pnjg dr nme tuan scoot..

nme scoot ---> never say goodbye..

nme tuan scoot ---> azizi

baeklah jijie..

akan ku jaga scootmu dgn pnuh kaseh syg..

ana lak mengamanahkan aku jge cactusnya..

kathy n tommy <--- nme cactus2 ana..

aku akan jge kathy n tommy mcm aku jge hussein n shiro..

ho yeah..

both of u can trust me 100%..

aku kn pmndu scoot n pnjaga cactus yg berjaya..




p/s : windu.. windu.. windu sama familyku..

Saturday, December 20, 2008

lalalala..^^

8 ngokngek..
busan..

rmai kwn dh balik mlysia..

nnti bile sume blk mlysia, aku akn jd super duper busan..

waiting for my family to come here this 23 december..

aku nk soh ayh beli mcm2..

stakat ni yg aku listkan :

1. skuter
2. camera
3. enset
4. jam swatch

msti ayah mnyesal sbb ade anak mcm aku..

xpe la ayah..

bile dh keje nnti, mirah balas balik jasa ayah..

ckp je ayah nk ape..

mirah belikan..

insyaALLAH..

aku brsyukur sbb aku anak sulung..

so, aku lebih diutamakan..

hahahahaha (gelak setan ntuk adik2 aku)..

tu la..

spe soh korg kuar lmbt..

i'm the winner..!!

eyh, adek2 aku tak bace pn blog aku..

tak guna gak ber'gelak setan' ntuk dorg..






p/s : ape nk buat hah..?? busan tahap dewa dewi petala 7.. amnde aku merepek ni..??

pheww..

2 ngokngek..
emh..

ari ni mcm takde encik mood..

rse cm nk sepak sume bnda kt skeliling aku..

sori kpd encik dinding..

jd mgsa sepakan aku..

ala..

sekali je pn..

bukannye sepakan bertubi-tubi..

pastu bile naek angkot td..

aku dgar ade sorg budak pmpuan cakap kt nenek die..

"nek, nek.. tgk tu.. ade kakak yg lagi cantik naik angkot.."

budak tu tunjuk kt arah aku..

budak tu puji aku ke..??

adeyh..

adik, jgn la puji akak mcm tu..

malu la akak..

awwww.. <--- baca dgn nada pondan..

then, suddenly je, mood aku dh dtg balik..

hahaha (gelak setan)..

keji..

bile org ckp cantek bru nk ade mood balik..




p/s : eyh, tp budak tu comot.. hahahaha (gelak setan lagi)..

Wednesday, December 17, 2008

antara doktor n mat rempit..

4 ngokngek..

amek dari iluvislam.com..

Sebagai seorang doktor yang tugasnya menyelamatkan nyawa manusia, tentulah saya merasa bangga dengan profesion saya ini.. Sememangnya inilah cita-cita sebenar saya selama ini.. Etika dan sikap profesionalisme sering saya amalkan.. Apatah lagi saya juga seorang pensyarah di Pusat Pengajian Perubatan di salah sebuah universiti terkemuka.. Saya sering menanamkan dan menekankan aspek insaniah dalam diri bakal-bakal doktor yang merupakan pelajar saya..

Suatu hari yang ditakdirkan ALLAH, saya di ajar tentang suatu nilai yang saya terlupa oleh seorang mat rempit..

Saya menoleh jam loceng saya..

"Ah.. baru pukul 3 pagi dan saya baru terlena hanya 2 jam sahaja.."

Tapi, apakan daya.. Kerana tugas, saya terus mencuci muka dan terus menggapai kunci kereta saya.. Inilah rutin seorang doktor yang kita kenali sebagai 'on call'..

Setelah memecut kenderaan saya, akhirnya saya tiba di bilik kecemasan.. Ada satu kes kemalangan.. Seorang penunggang cedera parah dan pemboncengnya meninggal dunia di tempat kejadian..

"Tolong doktor.. Tolong selamatkan kawan saya.."

Seorang lelaki muda yang berseluar jean yang koyak dibahagian lututnya merayu kepada saya.. Inilah trend pakaian mat rempit.. Setelah 4 jam dibilik pembedahan, mangsa berjaya diselamatkan dan kaki kanannya terpaksa dipotong..

Entah mengapa hari itu, terlintas bisikan syaitan dalam hati saya yang menyatakan 'you deserve to get it'.. Astaghfirualallahalazim.. sebagai seorang doktor, saya tidak harus meletakkan prejudis saya sebagai prioriti dalam merawat pesakit.. Melihat pesakit saya dari sudut siapa dia sebenarnya adalah salah.. Hal ini kerana, dalam merawat dan meyelamatkan pesakit, nyawa setiap manusia begitu bernilai walaupun pada pandangan kita atau sesiapa, dia bukanlah apa-apa..

Keesokan harinya, saya pulang dari hospital agak lewat malam.. Kepenatan benar-benar menyebabkan saya tidak sabar untuk tiba di rumah..

"Ah.. lampu merah pula..!!"

Maka saya terus menekan pedal brek dan menunggu giliran sambil mata saya tertumpu pada suatu peristiwa yang menarik.. Saya melihat seorang lelaki yang koyak jeannya dilutut menunggang dengan laju melanggar lampu merah tanpa rasa bersalah.. Dalam hati saya berdetik

"sah mat rempit lagi.. Tak ada kerja lain ke selain menyusahkan orang lain.."

Tiba-tiba saya melihat pemuda itu berhenti, menongkat motornya dan berjalan kedepan.. Saya benar-benar malu pada diri saya sendiri melihat pemuda itu mengambil bangkai kucing yang saya kira baru saja dilanggar petang tadi, mengalihkannya ke tepi jalan agar tidak dipijak hina oleh kenderaan lain..

"Allahuakbar.."

Saya benar-benar tersedak dengan bisikan hati kecil sendiri.. Saya rasakan diri ini sangant mulia apabila menyelamatkan nyawa manusia, tapi tidak terlintas dan tidak sanggup membela bangkai binatang itu padahal ia juga suatu nyawa yang harus dihargai dan dimuliakan.. Sedangkan dia seorang mat rempit yang mungkin tidak menghargai nyawanya sendiri boleh meletakkan nilai harga nyawa seekor binatang pada aras yang tinggi.. Sesungguhnya ALLAH sedang mengajar saya sesuatu..

Sesungguhnya saya telah belajar sesuatu dari seorang mat rempit.. Kemuliaan seseorang itu bukan terletak pada berapa besar dan tingginya jasa dan sumbangan pada sesuatu tetapi dinilai dari berapa besar seseorang itu mengerti makna kewujudan sesuatu dan menghargai..

Ini bukan kisah yang memberi pengajaran bahawa kita juga boleh menjadi mulia walaupun seorang mat rempit, lantas menanam cita-cita untuk menjadi kaki rempit.. Namun cerita ini membawa pengajaran bahawa kita tidak boleh terlalu berbangga dengan diri sendiri dan membiarkan prejudis membezakan diri kita dengan golongan lain.. Sikap prejudis akan mengurangkan etika dan meruntuhkan sikap profesinalisme yang ada dalam diri kita..


baeklah.. jgn pndg rendah kt org laen n rse diri sndiri dh hebat.. cause, maybe 1 day, org yg kte pndg rendah tu akn buat sumting yg baek ntuk kte..



renung-renungkan dan selamat beramal (baca ngn gaya ustaz izzi hot fm)..




p/s : sgt kekenyangan..

Tuesday, December 16, 2008

hussein tough..^^

4 ngokngek..

baeklah..


after 1 n half month..

result for "battle of the cactus"

dum.. dum.. dum.. (bnyi drum)..




5th : SAWI

ni cactus amy.. haha.. sawi paling pondan.. bru je bela lebey kurg 2 mggu, dh kiok.. gudbye sawi.. Rest In Peace..




4th : SCOTER

nih cactus keyna.. haha.. loser..!! scoter sme spesies ngn shiro.. shiro ok je.. sihat wlafiat.. tak tau la keyna bg mkn pe kt scoter ni.. boooooo (sorakan loser ntuk scoter)..





3rd : MR. HAHN

mr. hahn no 3.. ok la kn.. nme pn cool je.. nih wawa pnye.. ikot tuan die la.. cactus ni alim n pndiam je.. abaikan pen dlm pot tu.. aku pn tak tau pe tjuan wawa ltk pen dlm tu.. maybe die igt cactus die spesies tmbuhan memanjat kot..





2nd : YAMAPI


nih emma nye cactus.. baeklah.. aku tak kisah sgt yamapi no 2.. sbb nme pn dh macho.. so, u deserve it.. cuba lg tahun dpn..






1st : HUSSEIN


YEAY.... ni cactus aku.. yg bnyk duri tu.. abaikan shiro kt blkg.. shiro tak join battle ni.. sniff, sniff, sniff (idong kembang nih).. mls ar nk ckp pape.. see the leg la.. nme pn dh macho.. HUSSEIN.. banzai..!! banzai..!!






p/s : takziah ntuk kak anje krn kehilangan brad pitt..


Saturday, December 13, 2008

haish..

4 ngokngek..
emh..

emma ngn wawa yg brsalah dlm hal ni..

mereka yg kenalkan aku ngn mnde ni..

aku mnjadi mgsa..

tak psl2 aku dh addicted..

mse 1st tyme try, aku rse cm bese je..

bile 2nd tyme aku try, bru la aku addicted..

now, i'm in luv with putu bambu..



pndangan luar..



pndangan dalam..




pndangan yg lg dalam..




baeklah.. aku mau mkn.. itadakimasu.. *bce doa mkn*




no more pizza hut..

no more dunkin donut..

kt mlsyia aku tak prnh pn jmpe putu bambu..

padahal blambak2 je kt mlysia..

Mr. putuman akan lalu dpn umah aku area kol 4.30 ptg..

pasni aku akn jd cm kwn aku, talib (bukan nama sebenar)..

talib addicted kt bakso yg lalu dpn umah die hari2,,









arap2 anda bce entry ni tyme anda ngh lapar gile..

pastu nafsu mkn anda akan mmbuak-buak tyme tgk gmba putu bambu..

then, anda akan meroyan-royan nk mkn putu bambu..

yer, aku tau anda akan ckp ngn pndangan sinis "ala, putu bambu je pn.. tak heran lgsg.."

tggu la nnti ble anda dh addicted ngn putu bambu.. tau la cmne rsenye..








p/s : okeyh.. stop it.. asyik ckp psl mknn je..

Friday, December 12, 2008

orkid..

4 ngokngek..

emh.. ok.. cte dh basi.. tp nk post gk..


ari raya aji yg sgt meng
enyangkan..

pagi :

housemate aku wt rendang, nasi minyak, nasi himpit n choc cake.. pastu syairah n syakirah dtg umah ktorg.. bwk puding n ketupat.. ktorg mkn rmai2.. okeyh.. msuk blog amy la.. amy dh tulis detail psl mknn n gmba2 die.. hee.. thanx utk housemate2 ku yg msk mknn super sedap.. arigato gozaimasu.. emma-chan, amy-chan, keyna-chan, wawa-chan.. not forget syairah-chan n syakirah-chan.. gochisosama deshita..


rendang..



choc cake.. yummy..^^



puding syairah..




petang :

smbung kt umah jijie lak.. bnyk gk la mknn.. rendang, daging masak merah, sup tulang, daging goreng, air asam (yuckss.. geli).. dorg msk rendang rmai2 mlm raya aji.. okeyh, tak sure spe yg msk sbnrnye.. dorg kte khir.. yg pnting sedap..


nasi, rendang, dgg msk merah, air asam, daun sup..




latep wt daging msk merah.. tyme msk pn, smpt lg bebel..
"aliaa, org pmpuan ni kene blaja msk.. bla bla bla.."


jwpn st
andard aku..
"yer.. aku ngah blaja msak la nih"


3 jejaka n 1 gadis sedang memasak



pastu jijie wt
sup tulang..

dzul n azzadeen ber'kuch kuch hota hai' dlm ujan.. sggp redah ujan sbb nk amek kuali kt umah nuyu.. pastu g beli air lg..


okeyh.. ni 1st tyme aku potong daging.. menggantikan tmpt along sbb along bukan potong daging.. die potong jari die sndiri..

tyme potong daging pn kne bebel ngn latep..
"eyh, mu potong daging lawan urat ke dop..?? make s
ure potong lwn urat.. sbb xmoh bg liat tyme mkn.. bla bla bla.."

"baeklah.."

keen, latep mmg slalu bebel kt keen gk ke
..?? hahaha.. just kidding..=p

aku n adie wt daging goreng.. nuyu ngn jijie la yg nk daging goreng.. yer, mereka mmg hot couple.. kalo si prmpuan nk mkn daging goreng, si lelaki pn nk mkn dgg goreng gk..^^


hot couple..^^



ade 4 round msk daging tu.. 1st round, jijie yg msk.. pastu slebihnye aku ngn adie.. bile round ke-2, aku bndingkan daging goreng aku n jijie.. yuckss.. npe daging goreng jijie yg lg sedap..?? npe daging goreng aku rse cm hampeh + siot.. adekah krn aku msk ngn adie, so, adie mnyebabkan rse dgg goreng aku tak sdp..?? hee.. or aku mmg dsumpah takkan pndai msk smpai bile2..?? pdhl dgg goreng je pn..

bile round ke-3, aku ter pk n tnye adie..

"adie, ko dh letak garam kn kt daging nih..??"

"eyh, aliaa.. bkn ko ke yg letak garam..??"


baeklahhhh.. ptt la dgg yg ktorg goreng rse cm hampeh + siot.. sbb daging tu hanya digoreng ngan kunyit sahaja.. diulang.. kunyit sahaja.. garam tak letak.. pastu bile round ke-4, dgg goreng ktorg dh jd best sbb dh letak garam..

(adie, dgg yg kte buat abis.. mknn yg 1st abes.. kalah daging msk merah latep n rendang khir).. ngee~ part dgg goreng n
ih, adie yg soh aku tulis ntuk kreditkan kami berdua.. baeklah..

nuyu n emlin mmg rajin gile.. emlin jd cindarella.. mop lantai dapur yg dh mcm bnjir..

alasan emlin..

"aku x pndai msk.. so, aku tlg kemas dapur la.."

yes, yes, yes.. aku lg suke kalo ade org kemaskan dapur yg dh tak mcm dapur tu..






okeyh.. dapur sgt la horror..




nuyu mmg housewives yg brjaya.. sume pn die leh buat.. laju giler die buang kulit bwg tu.. aku sgt kagum.. die dh buang kulit 5 bijik bwg.. aku trkial2 nk buang bru je kulit sbijik bwg.. pastu die tlg msk.. die tlg kemas dapur.. die tlg lap lntai.. die basuh sume bekas2 yg kotor.. ok2.. spe2 nk book nuyu..?? sile isi borang.. tp rsenye tak lepas la kot.. sbb jijie dh book nuyu dlu.. hehe..

ida sgt rajin.. kejenye bce note je.. haha.. die mmg s
kor ntuk CHOP kali nih.. nk wt cmne.. rye shari b4 exam.. ida mmg star CHOP..

rmai gk yg dtg.. bdk batch aku je la.. batch laen takde.
.

guest..



haish.. bdk2 zmn skang..



n dgr cte, dak2 laki ni kpenatan sbb tak tdo mlm wt rendang.. ye ke..?? tak tau la.. pape pn thanx ntuk mknn2 yg best tu.. jijie, khir, latep, dzul, adie, azzadeen n lokman (lokman pn trmasuk ke..?? bntai je la..) thanx ntuk nuyu gk..

pas guest dh balik, ptg tu dorg ratah/makan/hirup/bedal (sila pilih mne yg rse paling ssuai) sup tulang.. smbil tgk bola.. malaysia vs vietnam..


mule2 aku taknak tgk.. pastu bile skor 2-2, aku cm smgt sket.. mlysia de harapan nk mng nih.. kalo tak mng pn, seri.. ok la kn drpd kalah.. pastu cmne ntah last2 minit bola vietnam tu leh lak MELANTUN-LANTUN ke pntu gol.. diulang.. MELANTUN-LANTUN..!! pastu keeper malaysia BERLARI-LARI ANAK nk kejar bola yg melantun-lantun ke arah pntu gol tu.. then,,,,,,,,,,,,,,,,

goallllllllllll..!! <--- ni pnyokong vietnam je yg jerit..

penyokong malaysia jerit --->> arghhh.. asal keeper naek atas..?? asal keeper tggl gol cmtu je..?? arrrgghh.. dh last2 minit tu.. arggghhh.. (aku la pnyokong mlysia yg brkenaan)..

keeper mlysia ckp ---> "b**i btol".. yer, jgn nk tpu.. nmpk mulut keeper tu ckp cnggitu.. haish encik helmi.. bwk2 brsabar yer..


baeklah.. pasni tak nk tgk bola lg.. makin bnyk dosa aku dpt kalo tgk game yg mlysia maen.. (ade snior aku pnyokong kuat team mlysia.. dan aku sgt kagum ngn die.. msti die sgt brsabar mse tgk game tu..)

okeyh.. entry yg sgt pnjg.. dan aku lapar bile igt blk daging2 nih.. cao cin cao..



p/s : ana n aja.. rugi korg tak dtg..

p/s : sy ade sorg kwn.. kt umah die ade bnyk air ntuk diminum.. tp sy tak phm knape die minum baja orkid.. spekah die..?? kte tggu lg 2 bulan.. n tgk kt bdn spe yg ade tmbuh orkid nnti..^^

tagged by adie, mya n ubai..

0 ngokngek..

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

no..!! no one will betray me.. i'm sure.. very2 sure..^^

2. Do you like tags?
sumtimes..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
a great pilot + my own aircraft..

4. Whose butt would you like to kick?

some of my friends (they know who they r).. they said they want 2 swim.. but, they exactly didn't go 2 da swimming pool.. ceyt..

5. What would you do with a billion dollars?
buy MAS, AIR ASIA n FIREFLY..

6. Will you fall in love with your bestfriend?

nope..

7. Which is more exciting, kicking someone or being kicked by someone?
kicking sumone, of course..

8. Are you gorgeous?
my frens said so.. (ngeh2.. which frens said so..??) <--- ok, just kidding

9. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

do nothing.. find other person la.. 'kumbang bukan sekor, bunga bukan sekuntum'

10. What do you pray each day for your loved one?
emh, lemme think fes..

11. What takes you down the fastest?
when i tried SO hard 2 lose my weight but nothing happen + weight gain..

12. How would you see yourself in ten years time?
29 years old smart doctor + gorgeous wife + hot mummy + have a perfect hubby + have a pair of cute kids.. (ok.. sgt la mngade2 aku nye planning..)

13. Why do you think you are so tensed up..no matter at the office..or at home or in your toilet??

org yg BIBO (bizi body)..

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
aide ---> a rugby star..
mya ---> awek lokmangggg..
ubai ---> my senpai..

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
single n rich.. then, i will find edward cullen.. n marry him.. n i'm still rich.. in d end, i am married n rich person..

16. Who would you like to see the moment you wake up?
emh, lemme think fes..

17. What’s the character must have in your partner?
funny..

18. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
the one that love me more..

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
sumtimes..


20. Do you prefer being single or having a relationship?
single kot..

21. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
of cos not..




p/s : sleepy..

Sunday, December 07, 2008

nk mkn daging puas2

0 ngokngek..
selamat ari raya aidiladha..

maaf zahir batin..






p/s : kne bce note smpai abes.. esok rye sakan..

Friday, December 05, 2008

tulun..!!

12 ngokngek..

if u c any vampire that looks like him..

pls contact me..

i want 2 keep this vampire as my pet..

new 'hussein', i guess..




your eyes..^^




your lips..




your hand..




your nose..


haish..

i'm melting..




p/s : edward cullen, please sucks my blood..^^

Wednesday, December 03, 2008

futsal............... yg menutup aurat...

2 ngokngek..

emh.. ari jumaat lps, keen a.k.a bini latep msj aku.. soh men futsal.. gntikan tmpt hani.. sbb syarat utama match ni, kne ttp aurat.. hani x pkai tdung, so nk gntikan ngn aku la..


game ari ahad lps.. tak sure la match ni anjuran ape.. t
p ade usu, unimed (uni medan) ngn IAIN(institut agama islam medan).. btol kot mksd IAIN cmtu.. x sure..

aku awl2 dh bgtau keen..

1. aku nk jd reserve je..

2. aku tkut aku period n senggugut tyme game tu..
3. kalo keen letih, bru aku msuk maen..


haha.. sgt keji.. (sowi ye keen.. I LOVE U TOO).. lgpn ni first match aku.. pastu aku x bese lg ngn team keen ni.. ade mya, mira, aisyah, atiss n diana.. yg FK aku knl la.. yg FKG xknl..

bdk 07 je yg amek bhagian.. aku x nmpk lak bdk usu batch len.. aku kne pkai jersey hani la sbb aku gntikan die.. usu ade 3 wakil je.. pmpuan 1 team, laki 2 team..


jersey hani syg.. huh.. naseb baek la tudung aku kt bhgn blkg tutup nme tu.. kang x pasal2 kne pggl ngn nme yucks.. aku pn xtau npe hani ltk nme yucks..




bile mlm sbelum match tu, bru aku igt sumting.. aku lupe nk tnye keen yg aku kne men posisi ape.. dlm palotak aku trbayang goal keeper.. huh.. no way..!! (pemikiran budak berumur 19 tahun ---->> spe2 yg berbadan besar, perlu amek posisi goal keeper).. then, bru la aku tau yg diana jd keeper.. sbb before this, keen x sbut nme diana pn.. eyh, skang aku dh tau la.. org kurus pn jd keeper pe.. ngee~

seronok gk la tgk match ni.. tyme game pmpuan, phew.. ni la game paling menutup aurat prnh aku tgk.. court futsal siap ditutup ngn penghadang sbb x nk bg dak laki tgk pmpuan maen.. huh..?? terkesima jap aku sbb x prnh lak jmpe mnde cmni.. team dari IAIN, fulamak.. pkai tudung labuh.. bukan tdung je labuh, jersi dorg pn labuh gk.. fuh.. ni la team yg btol2 mnutup aurat.. bagus2..!! mcm ni la kte nk.. sume pmpuan kne ttp aurat..^^ *poyoss*


refree ckp ntuk prempuan xde peraturan.. ngeh3.. tmbul la tanduk setan kt atas kepala.. dgn smgt 'peteh ganu peteh' kami brmain dgn sng hatinye tanpa rsa takut.. (eyh, aku je yg ade smgt 'peteh ganu peteh' tu.. yg len2 bkn org ganu).. awal2 lg dak2 team aku dh sound.. jgn kalah ngn team laen.. wt malu je.. hahaha.. bukan aku cakap.. org len yg ckp..


tyme men tu, rmai gk team lwn yg jatuh.. yg bnyk jatuh, team unimed la.. maen la jahat sket kn.. alang2 dh takde peraturan.. ala, sket je pn men jahat.. hahahaha (gelak setan).. spe soh refree xnk wt praturan.. aku rse cm ngokngek gile.. kalo aku yg outkan bola, aku sndiri yg dpt bola tu.. huh..?? kirenye xde out la.. mule2 dorg jatuh, aku ade gk tlg dorg bgun n say sori.. lme2, cm dh mls nk tlg dorg bgun.. just say sori.. tu pn x pndg muke.. gagaga..


msti la team ktorg yg juara.. ngee~ medal ntuk laki je.. siot gk la.. sian kt dorg2 yg men la.. aku x bnyk men pn.. brsorak je lebih..^^


kesimpulannya, blh la tahan sronoknye..



p/s : mau lunch..

=(

2 ngokngek..

huh..


bru blk exam skills lab..


sgt bengang sbb tak dpt wt breast examination.. siotttt.. tak ckp mse okkkk.. x ckp mse nk raba2 breast..

tyme tu gk rse cm nk terajang je patung tu..

asal la patung tu bnyk sgt mnde tak normal kt breast die..??

huh..

baeklah aliaa.. jgn slhkan patung ataupun spe2.. diri sndiri yg salah.. sbb aku lme sgt wt inspection n palpation.. mmg patut pn tak ckup mse.. *jangan dikenang perkara yg sudah berlalu*

prlukan ktenangan :
1. mau mkn bnyk2 smbil tgk cte jepun..
2. mndoakan agr period spaya aku dpt tdo 24 jam n xyh bgun..
3. kne bnykkan bce Quran.. ngee~
4. jgn spe2 tnjuk kn breast pd aku selama smggu..



p/s : spe nk pegi tgk muvie, agkat tgn..

Wednesday, November 26, 2008

deyyyy raju..!!

6 ngokngek..

ari ni aku exam blok growth n development system..


smlm konon2nye nk tdo awl la..

elok2 tyme nk tdo tu, dpt call.. no yg aku tak knl.. mule2 cm mls nk agkt.. konon2 mnyamar dh tdo la..

pastu tgk no tu cm pendek je.. mcm no tepon umah..

agkat je la phone..


me : moshi moshi (eyh, termenipu lak).. hello..!!

raju (bukan nama sebenar) : hello, aliaa.. raju ni.. kamu dh tdo ke..??

me : owh, raju.. bru nk tdo la.. knape..??

raju : emh, kamu tau kan seat exam esok dh tukar position kn..?? pastu kte start ngan exam PAQ dlu kn..??

me : ya, i know.. so..??

act, raju ni dok sbelah aku tyme exam.. die slalu mntk nk tiru jwpn aku.. die tak prnh pn call aku.. ni msti ade sbb die call nih..

raju : emh, aliaa.. esok mcm biasa la.. (mksd mcm biasa is bg jwapan kt die as usual)..

huh.. dh agak pn.. ko call sbb semata2 nk mntk tru jwpn esok kn.. ngokngek lu deyyyy raju..

me : ok.. (aku dh start brckp ngn die cm mls2.. mls sbnonye nk layan org pelik ni..^^)

act, aku tak prnh pn bg die tiru jwpn aku.. die sndiri yg intai answer sheet aku..

raju : aliaa.. i wanna pay u Rp 50000..

me : huh..?? why..??

raju : u always help me with ur answer.. so, i think i must pay u la..

me : eyh, no need la..

raju : no..!! no..!! i'm serius.. i wanna pay u 50000..

die nk byr 50000 sbb die 'beli' jwpn aku..?? what d fish..?? emh, blh ke aku amek duit die..?? knape aku rse duit tu mcm 'haram' je kalo aku amek.. i mean 'haram' cos meniru tu dh la berdosa kn..?? (cewwwaaahh.. poyo).. so, kalo aku amek duit hasil peniruan tu, lg la brdose kn..?? (rambang mata ngn 50000)

ok la.. aku sndiri yg ltk hukum 'haram' ni.. emh, raju.. aku tak nk la 50000.. bg aku dunkin donut la.. pizza hut ke.. (eyh, xbleyh2.. ttp 'haram').. hah, raju.. belikan topup la ntuk aku.. (blh kot kalo cmni.. sbb kalo beli topup, duit 'haram' tu gne ntuk msj n call je.. bkn ntuk makan).. eyh2.. xbleh2.. tgk..!! dh rmbang mata ngn duit 50000..

raju : aliaa.. emh, act, senior2 from indian society ade salin last year punye question.. so, i dh hafal sume jwpn ntuk soalan2 tu.. esok, kalo soklan yg kuar sme ngn soklan senior tu, i will give u the answer..

huh..?? baik sungguh hatimu wahai raju.. tp aku xnk la ("eyh, aliaa.. ye ke ko xnk jwpn die..??" kata setan smbil memujuk2 aku..)

dan sebelum tdo, aku berdoa yg question last year tak sme ngn question this year.. sbb kalo question esok sme ngn question last year, aku tkut aku akan 'termeniru' jwpn raju secara tak 'sengaja'.. huhu.. sowi raju.. (sian raju.. pnt2 die stadi question last year)..








td before start exam, he remind me again about the peniruan..

then, bile dh abes exam..

raju : aliaa, thanx for helping me..

me : ok.. (sekadar berbasi-basa.. die sndiri yg tgk jwpn aku.. aku tak bg tru pn..)

then, suddenly aku ter pk..

me : raju.. u know wut.. ade note yg i tak smpt abis stadi pn.. so, ade gk la answer yg i tembak je.. u jgn la igt i ni terer sgt.. u copy my answer.. it's not mean u will get A or B..

raju : xpe.. sy x kisah pn..

me : if i fail those paper, u will also fail.. u know that, aite..?? (kalo die copy jwpn aku sbijik2.. mmg sah la result pn sme ngn aku nnti..)

raju : xpe aliaa.. kalo sy fail sbb tru jwpn kamu, sy puas ati..


puas ati..??? aaaaaaaaa.. knpe wujud mnusia mcm ni kt USU.. knape mnusia ni kne jd 'exam mate' aku..?? why..?? q hey..??

knape raju yakin ngn tembakan aku kt soklan objektif tu.. knape kah raju tak yakin ngn tembakan sndiri..??

raju : aliaa.. thanx so much.. nnti sy akn belanja kamu besar2an..

huh.. tbe2 trngiang2 lagu iklan pizza hut kt kepala aku.. eyh, xbleyh2.. 'haram'..

me : no need, k..

kemudian, lagu iklan pizza hut beredar dari kepala ku..

syukur ya ALLAH sbb question this year x sme ngn question last year..

ALLAh syg aku sbb x nk bg aku 'termeniru' raju..




p/s : ok.. kne siapkan assignment..

p/s : mlm ni nuyu nk tdo umah aku.. (my wish list : harap2 nuyu bwk mknn)

Friday, November 21, 2008

say no to YM vista..

6 ngokngek..
nme dh best.. YM vista.. tp sbnrnye x best pn gne ym ni..

sbb 1st xbest.. xleh gne audible.. sweet IM pn xleh gne.. uuuu.. x remaja lgsg kalo x leh gne audible..

sbb 2nd.. xleyh conference.. aaaa.. ni lg la x remaja.. kalo xleh cnference, bek xyh de ym kn..

smlm kwn2 aku wt conference.. budak2 ex-serting.. dorg xleh nk invite aku sbb aku gne ym vista.. demm.. aku dh la windu nk brcnference ngn dak2 ex-srting.. aku trus donlod ym beta..

pas donlod ym beta, bru la leh cnference.. mcm2 la cte.. flash back zaman skolah..^^ ade jawer, azza, TN, chinox, bolat, redza, amin, bob.. spe lg haa..?? dh lupe lak..

suddenly.. i miss my skul, my frens, cg firdaus n my math teachers.. mereka2 sgt la sporting.. huh.. miss them demm much..

n now, aku dh dpt men audibles..

apa macam bro?
eh jom pegi makan.
sebuk la kau
lambat macam siput.
penat lah brother...
helo sayang



so, jgn la sesape gne ym vista.. ym vista is ym yg paling x remaja..



p/s : ok, smbung stadi balik..

hepi besday ida... n emlin..

4 ngokngek..

19/11/08


hepi besday ida.. bru nk tulis entry ni sbb agk bz (bz la sgt).. emh, wt suprise party ntuk ida kt pizza hut..

hehe.. ske je tgk muke2 org yg kne suprise ni.. rsenye suprise ni mnjadi kot.. agaknye la (sbb ida ckp die mmg x sgke ktorg wt suprise ntuk die).. aku nmpk ida cm nangis terharu.. tp die kte die x nangis.. xtau la..^^

rmai gk yg dtg.. dlm 20 org.. dpt mkn kek bread talk.. yeay.. pastu ida dpt bnyk besday present.. sgt sronok tgk die hepi.. mcm status ym org tu.. i'm hepi when she's hepi..^^


her besday present



ida sgt baek, k.. so, she deserved it.. pastu mkn pizza
beramai2..


n aku pn dapat suprised from aja.. ngokngek btol la kwn2 aku ni.. tp aku ske.. ahaks (gelak gedix).. thanx to aja.. haha.. *blushing*

dorg memaksa aku pkai bju ala2 prmpuan tyme besday party ida.. huhu.. xde mknenye.. tu baju target ntuk 3 bulan, k.. bukan 5 hari..


camera aku hang n sume gmba ilang.. sori ida.. seb bek gk ade amek gmba ngn nset nuyu n laen2.. haish.. ilang memory besday party ida..

ida..


so, ida..

hepi besday..

sweet 21.. (dh tua)
aliaa saaaaaaaaayang ida..





21/11/08

ari ni besday emlin.. plan asal kononnye lps tutor n class, nk kmpul sme2 n baling kek kt muka die.. haish.. tbe2 die x dtg kelas lak.. so, bdk2 class B je la yg clebrate n lenyek kek kt muka die.. aku x join.. ida, nuyu n ana pn x join.. sbb ktorg dh abes kelas..


2 la emlin.. berendam air mata smpai x pegi kelas.. haha..^^ kn dh x mnjadi suprise.. ngee~



emlin..

btw..
hepi besday..
sweet 21.. (dh tua gk)

may
ALLAH bless u always..
mmuaaxx..




p/s : aku dikelilingi org2 tua..^^

Sunday, November 16, 2008

arigato..^^

4 ngokngek..

ngah stadi sbnonye.. tbe2 ter pk nk post mnde ni.. (act, otak aku dh tepu ngn baby n kanak2.. aku sgt sure yg aku tak kan jd paediatrician..) so, kte rehat dlu.. aku wt entry ni sbb nk say thanx 2 dorg..


smlm tyme aku lunch, jijie call..

nk ajak aku mkn nasi lmk kt umah die..

aku trus stuju dgn mata yg bersinar2.. aku ckp kt die aku pn ngah lapar gk.. sowi ar jijie.. sbenonye aku ngah mkn tyme ko call tu.. dh tmbh 2 kali pn.. knyg gile.. tp bile ko sebut je nsi lmk, aku trus jd lapar balik.. hehehe.. (nasi lmk telah mmbuatkan aku mnipu..) sowi.. nnti tak wt lagi.. ngee~

tyme jijie call, die ckp nasi lmk dh siap.. tggl nk mkn je..

spttnye, aku nk siapkan tutor.. tp dsebabkan nasi lmk, tutor tolak tepi dlu..

dan, bergerak la kami ke umah jijie..



chef khir n chef latep..




smlm, bru la aku tau rpe2nye khir n latep pndai msk.. igtkan jijie sorg je yg pndai msk.. (sumpah, smpai skang pn aku still x pcaye yg 2 makhluk ni pndai msk..)


then, makan tyme.. itadakimasu..!!





adie si bul-bul


jijie, adie, aku, nuyu, khir, latep n dzul.. (keen snap gmba..)
mode muke aku : dh knyg sbnonye tp wt2 lapar..
yg laen tu mmg btol2 lapar sbb dorg x lunch lg..




mmg best la nasi lemak tu.. sume org pn tmbh.. xsgke lak aku kwn2 aku rmai yg pndai msk best2.. thanx kpd chef2 tasbi : chef keen, chef latep n chef khir.. aku tak sure nuyu, adie n dzul jd chef ke tak.. yg sure, jijie ckp die tak msk.. *gochisosama deshita*

pas mkn, relax2 jap.. keen ngn latep dh berangkat g carefour.. aku dipaksa brlakon ngan jijie.. khir tukang record video.. nuyu tukang gelak.. khir, aku warning ni.. jgn tnjuk video 2 kt hazim.. aku gurau2 je tu.. dh korg yg pkse aku jd actress.. ngee~ mcm t*** je aku brlakon..^^

pastu dorg men takraw lak.. nk men ragbi kt luar bhaye la kn.. men baling2 dlm umah blh la.. kalo men kt luar kang, nnti ade lak tgkp kete yg pch..






bdk ni smgt gile tgk dorg men takraw.. siap tolong kutip bola lg.. eyh, nuyu pn smgt gk tgk dorg men tkraw..^^




btw, credit to keen sbb pics ni..^^ (keen, btol ke mcm ni.. hehe..) dh la gmba keen xde..

act, mls nk tulis entry ni.. tp dsebabkan nk say thanx to dorg, aku merajinkan diri mnulis entry ni..


calculation :

kol 2 ptg --->> 2 pinggan nasi kt umah..
+ kol 3 ptg ---->> 2 pinggak nasi lmk
___________________________
lunch --->> 4 pinggan nasi dlm perut
___________________________


eyh, sepinggan tu sket je.. bknnye btol2 pnoh pggn tu.. sparuh je kot.. kalo total, kirenye 2 pggn pnoh la.. (ayat mnyedapkan ati..)

aaaaaa.. hancur lebur exercise aku selama 2 mggu.. prlu mndisiplinkan diri.. stat esok la.. (ayat x brsungguh2..)



p/s : smbung balik ber'baby' dan ber'kanak2'.. [predicted final height = height coefficient x present height (cm) x age coefficient x chronological age (years) + bone age coefficient x bone age (years) + constant].. blh la gne ntuk kire final height adik2 or anak2 korg..

Saturday, November 15, 2008

who r they..??

14 ngokngek..
emh, aku sedang tachycardia.. tachycardia bila igt blk insiden ni.. haish..

mcm mne ade 2 org lelaki kt dlm umah aku. tp aku tak sedar..???


ctenye mcm ni..

td aku ngn wawa je ade kt umah.. keyna, emma n amy gi class.. nuyu dtg umah aku sbb nk gne intenet.. so, ktorg lepak kt dlm bilik je la.. tbe2 aku rse nk g toilet.. bile aku kuar bilik, aku perasan pintu umah aku trbuka..


then, ttibe dtg 2 org lelaki dr arah dapur.. dorg dtg kt aku.. aku igt kn ade org dtg sbb nk baiki pape la kan.. aku pk mesti die msuk umah sbb wawa tlg buke pntu.. then, laki2 tu dtg kt aku n tnye sumting..

aku trkejut la.. mule2 aku cm bengang la.. npe wawa x sound aku awl2 ckp ade org dtg baiki pape.. at least aku pkai tdung la kalo kuar bilik.. laki2 tu tnye aku sumting tp aku x phm.. so, aku nk pggl wawa sbb nk soh wawa ckp ngn dorg.. aku mls nk layan sbb aku nk g toilet.. bile aku bke pntu bilik wawa, aku pelek sbb wawa x pkai tdung pn.. wawa relax je tgh dok lepak2 dpn laptop..

aik..?? abis 2, spe yg bukakan pntu untuk lelaki ni..?? bile aku nk pgglkan wawa, lelaki2 tu ckp "eyh, xpe2.. kami pergi dulu".. aku dh blur gile.. aku cpt2 panggil wawa.. wawa cpt2 pkai tdung.. bile ktorg kuar dr bilik wawa, 2 org laki tu dh xde..

ktorg cri2 keliling umah.. cek toilet n bilik sume.. who r they..?? aku pelik cmne dorg leh msuk umah aku without any noise.. besenye, kalo buke gate umah aku tu, ktorg yg kt dlm umah ni leh dgar.. sbb bunyi gate tu cm guruh.. kalo buke pntu umah pn, aku leh dgar sbb bilik aku plg dkt ngan pntu.. mcm mne dorg blh msuk dgn snyp2..?? tbe2 je dorg dh ade kt dapur..*confuse*

aku je yg nmpak laki tu.. wawa x smpt tgk.. yg aku tau, ade 2 org lelaki.. aku nmpk muke sorg je.. yg sorg lg aku x perasan.. lelaki yg aku nmpk ni la tnye soklan kt aku.. die pkai helmet.. nsib baek la tyme aku ngah blur mse die tnye aku tu, aku x pndang mata die.. org ckp, pukau start ngan pndgn mata..

pttla bile aku nk gi pggl wawa, laki2 bangang ni cpt2 nk blah.. tbe2 aku rse cuak lak.. kalo dorg ni pncuri, aku tak kisah la.. mcm mne kalo dorg perogol bersiri.. ahh, takyah ckp yg bersiri la.. kalo perogol tak bersiri pn aku dh cuak.. haish, kalo die msuk dlm bilik aku td, senjata yg aku ade dlm bilik aku ni just pisau, gunting n hussein.. yup.. duri2 hussein sgt brguna sbgai snjata..

dh la kunci pntu bilik aku n wawa ade kt pntu bhgn luar bilik.. kalo la dorg kunci ktorg kt dlm bilik td, xtau la aku nk kte ape.. (eyh, sng je.. enset kn ade.. call je la spe2 kan.. ngee~)

bila aku igt2 balik, aku rse aku kot yg tak kunci pntu umah.. sbb aku plg last msuk umah td.. haish.. tp aku still pelik.. npe tak dgar pape bunyi bising pn.. spttnye kalo dorg buke gate tu, ktorg mmg dgar la cam bunyi guruh..

kalo aku tak kuar gi toilet td, mmg tak kan tau la ade 2 org laki kt dlm umah aku.. yg plg aku bengang, dorg masuk pkai kasut.. taik kucing btol la mamat ni.. len kali belajar adab.. msuk umah org, buke kasut.. kalo kasut bersih takpe la.. ntah2 dh pijak taik kambeng.. ngokngek..


even dorg pkai helmet, aku tak rse dorg dtg ngan motor.. sbb aku tak dgr bunyi motor pn ble dorg blah.. n aku takde nmpak motor pn kt luar.. tyme dorg nk blah tu pn, aku tak dgar bunyi gate.. aku rse dorg pnjt pagar la..

gagaga.. wawa kte muke aku cm cuak giler.. ngee~ wawa, fahamilah aku.. muke aku cmtu sbb aku ngah tahan sakit perut td.. lps keadaan dh reda sket, bru la ku brani g toilet.. hehe..^^

fikiran positif --->> dorg nk pinjam toilet kot..


fikiran negatif --->> dorg mmg brniat jahat..



p/s : housemateku, sori sbb aku yg lupe kunci pntu.. len kali aku x buat lg.. (pgajaran yg paling brguna)..
 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare