Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..

Posted by aliaa at 00:01 7 comments
1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..

Posted by aliaa at 00:04 7 comments
kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

Friday, January 01, 2010

old school..

Posted by aliaa at 12:55 7 comments

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..

7 ngokngek..
1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..

7 ngokngek..
kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

Friday, January 01, 2010

old school..

7 ngokngek..

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare