Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..

Posted by aliaa at 00:04
kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

7 comments:

BuRN on February 15, 2010 at 5:51 PM said...

wah...
bgs gler din bg ko bunga ros yg leh tnm lg...
pas nie...
cntik la umah ko 2 nnt...
pnuh ngn bnga ros...
haha

kayna on February 15, 2010 at 11:11 PM said...

tanam bunga leklok..jgn nnt ak balek dh mati pokok tuh..hahah

kem slm kt nuyu yea..teruk gk nmpknya..moga dia cepat sembuh..cne ni beb?team dh ilang satu striker..haha

k h a y on February 17, 2010 at 8:42 PM said...

eh harap kawan kao ok blk pasni yer.

siannye dia kaki jd gitu..

jaga ros tu leklok! ko ingt sng? hehe

Lady Qeen on February 18, 2010 at 6:35 PM said...

aduhh..pantun mu sangat menggeliskan hati. Hahaha. Nuyu nak banana? hahaha

Tu la... mungkin tuhan nak bagi kita ingat2 kot jgn enjoy sakan time CNY n V-day kott. ehek2

everything happens for a reason, rite!

Encik Adie on February 19, 2010 at 12:55 PM said...

knape nme aku xde??

amy emyla on March 7, 2010 at 9:31 PM said...

sian nyee...motor tuh...pak suare itik tuh xley caye gak eh...mintak duet je reti...

sian nuyu...

hahaha..bunge ros tuh dh mati da ak tgk kt luar tuh...p buh baje nuhh!! hak2

niny on October 17, 2010 at 3:17 AM said...

this's my first time reading ur blog. hahha..so funny la part drama husband nak kawen lain. kihkihkih.

Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..


kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

7 ngokngek.. on "good day for me.. bad day for them.."

BuRN on February 15, 2010 at 5:51 PM said...

wah...
bgs gler din bg ko bunga ros yg leh tnm lg...
pas nie...
cntik la umah ko 2 nnt...
pnuh ngn bnga ros...
haha

kayna on February 15, 2010 at 11:11 PM said...

tanam bunga leklok..jgn nnt ak balek dh mati pokok tuh..hahah

kem slm kt nuyu yea..teruk gk nmpknya..moga dia cepat sembuh..cne ni beb?team dh ilang satu striker..haha

k h a y on February 17, 2010 at 8:42 PM said...

eh harap kawan kao ok blk pasni yer.

siannye dia kaki jd gitu..

jaga ros tu leklok! ko ingt sng? hehe

Lady Qeen on February 18, 2010 at 6:35 PM said...

aduhh..pantun mu sangat menggeliskan hati. Hahaha. Nuyu nak banana? hahaha

Tu la... mungkin tuhan nak bagi kita ingat2 kot jgn enjoy sakan time CNY n V-day kott. ehek2

everything happens for a reason, rite!

Encik Adie on February 19, 2010 at 12:55 PM said...

knape nme aku xde??

amy emyla on March 7, 2010 at 9:31 PM said...

sian nyee...motor tuh...pak suare itik tuh xley caye gak eh...mintak duet je reti...

sian nuyu...

hahaha..bunge ros tuh dh mati da ak tgk kt luar tuh...p buh baje nuhh!! hak2

niny on October 17, 2010 at 3:17 AM said...

this's my first time reading ur blog. hahha..so funny la part drama husband nak kawen lain. kihkihkih.

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare