Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..

Posted by aliaa at 00:01
1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

7 comments:

ain_dira on April 13, 2010 at 9:27 AM said...

hahaha. lawak la drama sebabak mung tuh..=P

sari yg anda pakai cantek..

korang kalo sokong dr utk election, mst bagi mrkh tinggi utk projek tu..=D

k h a y on April 13, 2010 at 9:47 AM said...

haha. ko ni dah mcm org hindustan je ak tgk. muke je putih sgt. hehehe..

cntik, pakai sari dgn selendang. =)

updet blog selalu!

sonnet™ on April 13, 2010 at 12:58 PM said...

alya..makin lame,makin pandai ko berdrama yeh,HAHA!

wordlesslive on April 15, 2010 at 5:32 AM said...

mirah..

mana ekspresiiiinyaaaa???

sari dh cun..
hero & heroin dah tahap hindustan habisss dah..

tapi, lakonan xde ekspresi... hahaha...

Encik Adie on April 16, 2010 at 2:29 AM said...

lame sngat ko da x update blog ko..aku slalu bershkan sawang2 die.huhuhu

Lady Qeen on April 17, 2010 at 4:47 PM said...

aliaa, KELAKAR! hahahahahahahaha!

babe, kalau takut ada orang tergoogle sebab nak carik info pasal dosen aliaa ni (calon walikota nih!) tukar lah nama dia sebagai Dr. DY ke, Dr. Hensem ke, gitula... hoho.
M
cm kes ktorang aritu time sem 1/2, Dosen masuk kelas tanya sekor2 sape yg pegi tulis pasal dia dalam blog. Dak malaysia yg tau kin blogging pandang kin semacam time tu. Cesss...

Anonymous said...

***aku penah dengar, ada sorang uztazah kata kalau letak tanda (pottu) di dahi kita yg agama islam ni berdosa. lagipun kat situlah letaknya nur ( kalimah allah ) diwajah kita yg kita tak nampak ari nie, tapi akan kelihatan di hari akhirat nanti.

***Nama saya Revathi. Saya mahu pegang kepada nama itu untuk selamanya. Saya mahu gugurkan nama Siti Fatimah,” kata Revathi – yang memakai pottu (lambang agama Hindu) di dahinya – kepada pemberita di luar Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini.

***Di awal pacaran, semuanya tampak berjalan baik. Tapi lama-kelamaan masalah kecil mulai bermunculan. Sebagai wanita Hindu, aku selalu pakai 'pottu' (titik hitam di jidat yang biasa tampak pada wanita Hindu).

**di atas ini petikan dari ape yg saya search dlm google...

**saya harap saudari fikir2 kan sebelum berbuat sesuatu dari kebiasaan agama kte..tidak perlu lah memakai "pottu" itu..sekadar memakai sari dan menutup aurat sudah mencukupi..janganlah kite jahil mende2 basic seperti ini..jika kte pakai "pottu" tu jugak..makne nye kte yg Islam tiada beza lah dengan penganut agama hindu..yg membezakan hanyalah bertudung..renung2 kan lah..

berfesyen jgn sampai menampakkan diri kite jahil..

sekian dari saye yg mengambil berat..

renung2 kan lah....

-sahabat seagama-

Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..


1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

7 ngokngek.. on "cerita sebulan lepas.."

ain_dira on April 13, 2010 at 9:27 AM said...

hahaha. lawak la drama sebabak mung tuh..=P

sari yg anda pakai cantek..

korang kalo sokong dr utk election, mst bagi mrkh tinggi utk projek tu..=D

k h a y on April 13, 2010 at 9:47 AM said...

haha. ko ni dah mcm org hindustan je ak tgk. muke je putih sgt. hehehe..

cntik, pakai sari dgn selendang. =)

updet blog selalu!

sonnet™ on April 13, 2010 at 12:58 PM said...

alya..makin lame,makin pandai ko berdrama yeh,HAHA!

wordlesslive on April 15, 2010 at 5:32 AM said...

mirah..

mana ekspresiiiinyaaaa???

sari dh cun..
hero & heroin dah tahap hindustan habisss dah..

tapi, lakonan xde ekspresi... hahaha...

Encik Adie on April 16, 2010 at 2:29 AM said...

lame sngat ko da x update blog ko..aku slalu bershkan sawang2 die.huhuhu

Lady Qeen on April 17, 2010 at 4:47 PM said...

aliaa, KELAKAR! hahahahahahahaha!

babe, kalau takut ada orang tergoogle sebab nak carik info pasal dosen aliaa ni (calon walikota nih!) tukar lah nama dia sebagai Dr. DY ke, Dr. Hensem ke, gitula... hoho.
M
cm kes ktorang aritu time sem 1/2, Dosen masuk kelas tanya sekor2 sape yg pegi tulis pasal dia dalam blog. Dak malaysia yg tau kin blogging pandang kin semacam time tu. Cesss...

Anonymous said...

***aku penah dengar, ada sorang uztazah kata kalau letak tanda (pottu) di dahi kita yg agama islam ni berdosa. lagipun kat situlah letaknya nur ( kalimah allah ) diwajah kita yg kita tak nampak ari nie, tapi akan kelihatan di hari akhirat nanti.

***Nama saya Revathi. Saya mahu pegang kepada nama itu untuk selamanya. Saya mahu gugurkan nama Siti Fatimah,” kata Revathi – yang memakai pottu (lambang agama Hindu) di dahinya – kepada pemberita di luar Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini.

***Di awal pacaran, semuanya tampak berjalan baik. Tapi lama-kelamaan masalah kecil mulai bermunculan. Sebagai wanita Hindu, aku selalu pakai 'pottu' (titik hitam di jidat yang biasa tampak pada wanita Hindu).

**di atas ini petikan dari ape yg saya search dlm google...

**saya harap saudari fikir2 kan sebelum berbuat sesuatu dari kebiasaan agama kte..tidak perlu lah memakai "pottu" itu..sekadar memakai sari dan menutup aurat sudah mencukupi..janganlah kite jahil mende2 basic seperti ini..jika kte pakai "pottu" tu jugak..makne nye kte yg Islam tiada beza lah dengan penganut agama hindu..yg membezakan hanyalah bertudung..renung2 kan lah..

berfesyen jgn sampai menampakkan diri kite jahil..

sekian dari saye yg mengambil berat..

renung2 kan lah....

-sahabat seagama-

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare