Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..

Posted by aliaa at 00:01 7 comments
1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..

Posted by aliaa at 00:04 7 comments
kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

Friday, January 01, 2010

old school..

Posted by aliaa at 12:55 7 comments

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




Thursday, November 05, 2009

am i sooo lucky..=)

Posted by aliaa at 18:50 9 comments
29 oktober 2009

Hari ni sangat penat.. penat dengan tutorial, pastu kena jadi supervisor program blood donation, kena masak, kena pergi usrah.. eceh.. penat la sangat.. macam la aku donate darah kan.. haha.. “sy takut jarum”.. seyes.. jangan paksa aku donate darah.. pas masak, tiba-tiba dapat call dari abang dony.. abang dony ni driver kt medan ni.. if fmily aku or orang Yayasan Terengganu datang, abang dony ni la yang jadi driver.. tyme aku beli skuter dulu pun, guna IC abang dony la.. dia yang tolong..


Abang dony : aliaa, tadi abang pergi showroom YAMAHA yang tempat aliaa beli skuter dulu.. abang nak mintak buku hitam aliaa dengan tuan kedai tu.. tapi tuan kedai tu kata buku hitam aliaa dah hilang.. so, tuan kedai tu akan bertanggungjawab nak gantikan skuter lama aliaa dengan skuter yang baru..


aku blur..


Hah..?? what the hell is buku hitam..?? ganti skuter apa ni..??


aku blur lagi.. tak tau nak kata apa..


lepas aku call encik buah hati, baru la aku tau yang setiap orang yang ada motor/skuter, perlu ade buku hitam. Buku hitam tu la as a tanda yang motor/skuter tu korang yang punya.. sumting like that la.. kalo korang takde buku hitam tu, korang leh dituduh mencuri motor sendiri.. cess.. nape aku tak tau pape pun sebelum ni.. biasala.. perempuan.. bukannya tau sangat pasal skuter.. bwk skuter pn 40km/sejam je.. heh..=)


Aku pn call ayah.. ayah pelik.. takkan tiba-tiba je aku boleh dapat skuter baru free.. ayah takut abang dony tipu aku and dia kasi aku skuter curi.. ayh pun call abang dony.. nak konfemkan..


Rupa-rupanya, buku hitam aku memang betul-betul hilang.. sebab kedai YAMAHA tu kena rompak.. sumting like tat la.. maybe pencuri tu amek buku hitam aku kot..


So, kedai YAMAHA tu kne bertanggungjawab.. dia kata akan gantikan skuter lama aku dengan skuter yang bru..

 

Hah..?? biar betik..?? dpt skuter bru free..??

 

*Tiba-tiba rasa seperti terbang di atas awan.. dikelilingi bidadara2 hensem, ada pelangi.. ada banyak makanan.. ada pizza..*

 

Conclusionnya, skuter aku dah ditukar dengan skuter yang baru.. yang penting is FREE..!!


Thanx mukhsin.. ko dah banyak berjasa kat aku.. setiap kali lambat pergi lab, ko la yang tolong pecut ntuk aku.. aku guna ko ganas sangat.. sampai tayar dah relong (ape word for relong in bahasa melayu..??) ko memang sangat2 banyak berjasa kat aku.. sob sob sob..(T_T) sedeyh nak tingglkan mukhsin.. I lap u.. muah muah muah..


 

encik mukhsin



And a very very welcome to my new fresh scoot.. okey, dah la tu.. aku taknak bagi nama dah kat benda2 yang tak bernyawa..

 

saje nak bagi skuter hitam kat belakang tu interframe..


and, kena start dari awal balik.. plet putih.. haha..



actually, aku nak scoot kaler hijau.. tapi kena tunggu sebulan kalo nk kaler hijau.. yang ade kaler merah je.. takpe la.. memang jodoh dengan kaler merah gak.. orang dah bagi scoot baru free, takkan aku nak demand lagi kan..=)


Memang rasa agak hepi.. rasa syukur sangat2.. tapi takleh nak hepi sangat la.. ntah2 pncuri tu pulangkan balik buku hitam.. pastu, tuan kedai nak balik skuter baru ni n dia pulang kan balik skuter lama aku.. haaaa.. tak ke haru tu..

 

So, nanti mukhsin will go to Jakarta.. and some people in Jakarta will do a new black book for mukhsin.. haish.. berdebar la plak.. ntah2 pas buku hitam mukhsin yang baru dah siap, tuan kedai nk pulangkan balik skuter lama ni kat aku.. tulun la tuan kedai.. jangan musnahkan kegembiraan saya ni..saya nak scoot baru ni.. lagi cool.. bye bye mukhsin.. harap2 kita tak jumpa lagi pasni..


riwayat hidup mukhsin :

1. tayar relong

2. pernah jatuh sekali sahaja

3. calar kat brek kanan, cermin kanan, body kanan, handle kanan (calar sebab jatuh)


emh, berdasarkan riwayat hidup mukhsin ni, aku rasa orang kedai YAMAHA tu akan menangis tersesak-esak sebab skuter baru dia ditukar ganti dengan skuter yang macam mukhsin ni.. sowi, YAMAHA.. bukan salah saya.. 



last but not least, thanx to YAMAHA n abg dony..=) <-- macam la dorang baca blog aku..



p/s : selamat mengerjakan haji untuk ayah n ummi.. i luv u full..

Sunday, September 27, 2009

raya dulu-dulu vs raya sekarang

Posted by aliaa at 23:08 7 comments
Holla.. Aku sepatutnya study for tutorial.. Tapi blog lagi penting.. So, kena buat new entry dulu.. Then baru study.. (Eceh.. Harap-harap la orang yt tak baca blog aku.. Kang kena tarik balik pinjaman..)

Today, i'm gonna talk about raya.. What is the different between raya dulu-dulu and raya sekarang..

1. DUIT RAYA

:: Raya dulu-dulu ::

Kalo nak kutip duit banyak, mesti la kena rajin2 pergi beraya.. Masa kecik memang rajin la.. So, tak kisah sangat ikut ayah and ummi raya kat rumah kawan2 dorang..

:: Raya sekarang ::

Takyah pegi serbu banyak rumah pun.. Sehari pun dah boleh dapat beratus2.. Tu la untungnya jadi student U.. Haha.. Lagipun, ayah akan cukupkan duit ktorang jadi RM1000 sorg.. So, kalo aku dapat duit raya 50 sen pun, takyah risau la.. sebab ayah akan topup duit dia RM999.50.. yes2.. takyah susah2 aku kutip duit raya.. Tapi tak adil la.. Adik2 aku yg kecik pun dapat duit raya sama banyak dengan aku la camni.. Huhu.. 

alaaa.. nanti bila dah kerja, aku pulak kena bagi duit raya kat budak2.. shhhh.. aku taknak bagitau sape2 bila aku dah start kerja nanti..

2. BAJU RAYA

:: raya dulu-dulu ::

aku takyah susah2 nak pilih kain nak buat baju raya.. aku and kazen2 aku menjadi mangsa ke'uniform'an..

masa umur aku 2 tahun.. ni pic aku n kazens.. kami berempat telah dijadikan bahan eksprimen 'baju raya uniform'.. semua muka masam sebab baju sama je.. eceh, tipu je la.. tyme ni takde perasaan pun.. kalo satu kampung pakai baju sama pun, tak rasa marah la.. ada 1 je budak perempuan kat situ.. aku la tuh..

nampaknya, eksprimen 'baju raya uniform' memberi kesan yang memuaskan hati ayah, ummi, pakcik, makcik and nenek aku.. so, they continue the 'baju raya uniform' expriment for next raya.. still kami berempat yang jadi bahan eksprimen.. me and my kazens.. muka tak masam sangat sebab dapat pakai necklace.. that girl is me..

masa umur 4 tahun.. ok.. mangsa keadaan 'baju raya uniform' dah bertambah menjadi 6 orang.. yang duduk kat bawah tu siap nangis2 lagi sebab protes taknak baju raya sama dengan kazen.. heh..

"alaa.. relax la.. mu baru sekali pakai baju sama dengan kazen.. aku dah 3 tahun beb.. 3 tahun..!!" kataku sambil memujuk budak yang menangis tu.. (act, yang nangis tu adik aku, Aizzat..) <-- ok, kaklong dah tolong promote aizzat.. sila topupkan num celcom kaklong..

:: raya sekarang ::

tak maen la 'baju raya uniform' dah.. everyone has their own choice.. 

ok.. bagus la.. semua orang pun happy sebab dapat pakai baju laen2 corak.. hehe.. yang duduk kat atas kerusi, kat tengah2 tu is my nenek a.k.a. tuk.. tuk kelihatan hepi dan menawan even eksprimen 'baju raya uniform' tak dapat diteruskan seperti biasa untuk raya2 yang seterusnya..

and, guess what.. haha.. ade sumone yang  TAK TERSENGAJA  jadi mangsa 'baju raya uniform'..

 

ni bukan raya this year.. tak silap aku, ni raya 2 tahun lepas.. hahaha.. my mum yang pakai tudung hijau tu.. alaa.. tak nampak ke..?? yang pakai baju kurung corak daun warna merah and hijau tu.. eyh2, sori.. terlupa pulak.. dua2 pun baju sama.. hehehe.. tyme ni, aku boleh nampak muka ummi agak bengang sebab ade jugak yang pakai baju raya sama dengan dia.. tapi ummi buat2 cool.. makcik sebelah tu nampak excited je sebab baju sama dengan ummi.. siap letak tangan kat atas bahu ummi.. hoho.. sabar ye ummi.. yang penting ummi lagi cantik.. (ok, kaklong dah puji ummi cantik.. nanti buatkan nasi lemak special for me..)

3. RAMBUT RAYA

:: raya dulu-dulu ::

emh.. tyme ni darjah 2.. aku yang paling tinggi tu.. style rmbut 90-an.. rambut tutup mata.. tyme raya ni, memang seksa gila.. banyak problem betol.. rmbut masuk dalam mata la.. pastu, tak nampak orang la.. tyme ayah snap pic kitorang pun, aku senyum je la even aku tak nampak camera.. takpe la.. asalkan camera nampak aku..

:: raya sekarang ::

takyah nak fikir2 style rambut untuk raya dah.. sebab dah pakai tudung kan.. hehe.. (padahal bila tudung tak menjadi tyme pagi raya, mengamok jugak).. aku taktau la nape azzim wat gaya J.Lo dalam pic ni..

4. OPEN HOUSE

:: raya dulu-dulu ::

open house tu memang wajib la buat kat rumah aku.. bukan rumah aku je kan.. rumah semua orang pun.. aku sangat suka la open house dulu2.. sebab sangat meriah and banyak makanan.. pastu ramai orang datang tolong.. so, takyah la aku buat kerja.. hehe..

tyme ni rumah aku kat tepi pantai batu buruk, KT.. cam knduri kawen je..

:: raya sekarang ::

open house tak berapa nak meriah la.. dah la tak best sangat rumah kat setiu ni.. haha.. (tolong la jangan ada orang setiu baca blog aku ni.. nanti kene buang daerah kang).. bagus kan kalo open house guna pinggan, mgkuk and gelas polistrin je.. takyah la susah2 nak basuh semua tu.. just kena basuh sudu je la.. ok, tu kerja bibik.. kerja aku snap pic..

ni la encik bibik..

 ok bibik.. rajen2 buat kerja k.. jangan merempit je..

emh.. kesimpulannya, i like both raya dulu-dulu and raya sekarang.. raya dulu-dulu lagi meriah and happy.. raya sekarng lagi tebalkan poket and wallet aku.. ($_$)

lastly..

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin from us..

haji md kamaru al-amin bin ismail

hajjah rohayaty binti muda

aliaa amirah

amirul aizzat

aima munirah

azrul azzim

arissa asyiqin

amir muzakkir

p/s : arap2 la tuto keluar pasal diarrhea.. tak pun food allergy.. hehe.. 

Sunday, September 06, 2009

destinasi terakhir 4..

Posted by aliaa at 17:11 5 comments

dah abes exam.. hoorey..!! semangat nak pegi tengok muvie.. bukan sebarang muvie ok.. final destination 4 (FD4).. aku memang fanatik final destination..

kitorang suruh aja n hani beli tiket.. full.. dapat yang midnyte.. pukul 11.50 pm.. bantai je la kan.. lagipun dah abes exam.. takpe balik umah lambat sket pun.. aja beli 15 tiket.. iye.. kitorang tengok muvie secara berjemaah.. 15 org.. <--- kan bagus kalo 15 orang ni semayang berjemaah sama2.. lama gak la lepak kat sun plaza semata2 nak tunggu muvie pukul 2350.. patutnya latep kena bawak uno.. takde la bosan sgt..

haha.. mimie konon2 nak cover senyum la tu..

nuyu bajet.. haha..

hah.. hisap la rokok tu sampai ke anak cucu..

nuyu snap pic ni dengan perasaan yang tak ikhlas..

buktinya adalah.................... seperti yang dinyatakan dalam gambar seterusnya..

 nuyu letak tangan dia kat fokus kamera tu.. konon2nya macam nak buat jari dia tengah korek lubang hidung aku la tu.. dah la tak jadi.. (nuyu, jari u macam giant la.. mana muat nak masuk dalam lubang hidung i yang kecil mulus ni..)

aku kot yang paling excited nak tengok cite ni.. sampai kena marah ngan khir sebab kaco dia maen game.. and dia kalah game tu.. haha.. dah la khir.. ko memang tak pandai maen pun..

tapi yang tak bestnya, ada 2 orang yang tak dapat datang.. so, tinggal 13 orang je la..

emh, my comment bout final destination 4.. FD 4 tak la segempak and seseram final destination 2.. FD 2 lg best la, mmbuatkan aku seram sejuk.. nak pegi toilet pun kene kejutkan roomate aku.. nak suruh dia temankan.. aku pun tak tau kenape.. padahal FD bukannya cerita  hantu pn.. 

sekian sahaja ulasan saya..

sekian, terima kasih..

 

Sunday, August 23, 2009

ospek n bla bla bla..

Posted by aliaa at 14:21 6 comments

dah selesai pun ospek.. ospek is orientation week.. tapi orientation yang jahat.. bukan orientation yang berkasih sayang.. tyme ospek ni, leh la nak buli junior2 baru.. bila majlis penutup, mintak maaf balik la.. haha..

i am one of the panitia ospek.. peeeenaaat.. padahal 2 hari je pun.. penat marah2.. saje je cari salah junior.. yeah.. i know.. soooo bad.. tapi best la.. even kami kena sound a.k.a kena tegur dengan senior n super senior sebab ospek tahun ni macam berterabur, tapi i still like it..

bila abes majlis penutup, dah siap2 nak balik, ade sorang indian datang jumpa aku..

indian : akak.. dalam ramai2 panitia, akak antara orang yang saya suka.. <-- aku tak ingat sangat ayat dia macam mana.. tapi lebih kurang macam ni la..

me : hah..?? kenapa lak..?? (sambil buat muka terkejut)

indian : sebab bila saya senyum kat akak, akak senyum balik kat saya..

isk isk isk.. (T_T) (T_T)

aku rasa terharu sebab budak tu sebenarnya nak cakap aku baik.. haha..

and thanx so much to junior2 tahun 2009 a.k.a junior 09 yang demam kerana telah memberi jangkitan demam kepada panitia2 ospek INCLUDING me..

sehinggakan kami demam + batuk + flu + sakit tekak + PUASA.. (eceh.. saje je nak buat2 tak larat nak puasa)..

tyme tutorial, aku batuk teruk.. sampai lecturer suruh pakai mask.. aku sengeh2 je la kat lecturer sebab aku tak bawak mask..

bila pegi skill lab petang tu, lecturer laen pulak suruh aku pakai mask.. ye la kan.. ruang skill lab tu dah la kecik n tertutup.. kalo aku batuk2 teruk, memang senang la bagi infection kat lecturer n lab mate aku.. so, terpaksa mintak mask kat abang yang jaga bahagian skill lab tu..

efek mata kuyu dan lesu perlu ada..

yang bestnya, lecturer kasi balik awal.. maybe dia tak nak terinfection dari aku kot.. huhu.. bila aku nak kluar dari ruang skill lab tu, ramai pulak lab mate aku buat2 batuk.. haha.. takyah la korang nak tipu lecturer semata2 nk balik awl.. hoho.. "aku balik dulu" <-- sambil melambai2kan tangan n buat muka bangga to my lab mate..

pengajaran yang aku dapat dari ospek :

1. aku tak kan kerja lagi under orang yang bajet alim tapi hampeh.. (bukan orang yang alim.. tapi orang yang BAJET ALIM.. understand..??)

2. aku tak kan kerja lagi under ketua yang "melarikan diri" n tak back up pun anak2 buah tyme anak2 buah kena sound dengan senior2..

3. aku tak kan respect lagi orang2 seperti yang dinyatakan di atas..

4. and aku sangat2 puas hati sebab orang2 seperti yang dinyatakan di atas sudah dihentam dalam meeting.. <-- kenapakah aku demam n tak dapat join meeting tu.. haish..

p/s : hoho..

Tuesday, July 14, 2009

i luv this village..!!!

Posted by aliaa at 13:30 4 comments
best sangat..!! i luv this activity..

kalo kat medan, panggil Bakti Sosial (BAKSOS).. kalo kat malaysia, sebut Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM)..

budak2 USU buat BAKSOS kt Kampung Lubuk Lesung, Kemaman.. 3 hari 2 malam.. setiap peserta dapat family angkat..

aku ngan shima sama rumah.. dapat ayah n mak angkat.. but i think lagi sesuai datuk n nenek angkat.. sebab dorang dah tua sangat.. umur pun 70 sumthing.. baek giler parents angkat aku.. tyme brekfast, aku dapat 2 bungkus nasi lemak.. shima makan sebungkus je.. hehe.. i liiikee..



mak a.k.a nenek angkat.. nampak alim kan.. seb baek aku tutup lengan.. hee~



bangun2 pagi, tak mandi.. terus snap pic kat banner.. snap pic belakang dah la yer.. takleh tunjuk muka tak mandi..





ade buat pemeriksaan kesihatan, sukaneka, karaoke, LDK, ceramah kesihatan.. smua activity best.. orang kampung tu sporting giler.. makcik2 la yang semangat..


rilex pakcik.. jangan takut.. nak amek blood pressure je pun.. (badiu seyes giler.. sampai muncung mulut.. hoho..)




act, aku nak snap pic ngan budak baju hitam tu je.. sebab muka dia macam shin chan..=D




bukannya buat keje pun kalo duk dalam bilik gerakan ni.. nak rasa aircond je.. panas sangat.. hoyeah..




ni bukan korek idung.. ni tunjuk sopan depan makcik..






tapi sayang la.. aku balik awal.. sebab kena ikut ummi g KL.. kazen aku kawen.. eyh, the most important thing is MEGASALE..!!! hehe.. so, aku tak sempat la majlis penutup.. dengar cite, ade budak tu nangis.. eiiii, x malu.. sedih sangat la tu nak pisah ngan family angkat dia.. hahaha.. (<-- arap2 budak tu baca entry ni..)


aku bagi kain baju kurung n baju melayu for my perents angkat..




ni ayah angkat suruh tulis dalam buku dia.. skema gile aku tulis.. shima siap tulis "thanx ayah and mak".. hehe.. sia2 je usaha anda.. ayah n mak angkat tak pandai baca la..




dah nak balik..(T_T)






cehh2.. ade budak 7 tahun bagi surat cinta kat 'abang' din ngan 'abang' amar.. siap "i luv u" lagi..

adik ooo adik.. adik amek abang amar je la k.. abang abang amar single lagi.. abang din tu dah berpunya.. aww, jelesnya i..





p/s : nanti nak gi raya umah family angkat..

Monday, June 22, 2009

amir muzakkir

Posted by aliaa at 15:24 4 comments
amir muzakkir adalah adik bongsu aku yang kadang-kadang berjaya buat aku rasa macam nak lari dari rumah..

bibik umah aku berasal dari India (bukan tempat sebenar).. rambut bibik dye warna perang.. telinga bibik bertindik 4.. walaupun perwatakan bibik seperti ganas, bibik seorang yang rajin dan baik.. lagipun bibik lagi muda dari aku.. so, aku tak rasa bersalah nak arahkan bibik masak maggi untuk aku.. yeah..

tapi aku kira ok lagi la.. amir lagi jahat bab membuli bibik.. kalo nak minum air, "bibik, amek air kat saya".. kalo nak mandi, "bibik, teman saya mandi".. kalo nak makan, "bibik, cepat..!! saya nak coco crunch ngan susu".. macam2 lagi la arahan dia.. semuanya bibik patuh je..

aku kesian kat bibik.. tapi takkan la aku nak halang bibik ikut arahan amir.. nanti amir suruh aku pulak yang ikut arahan dia.. sebelum kesiankan bibik, baik aku kesiankan diri aku dulu..

tu pun, amir dah ugut bibik.. "bibik.. kalo bibik tak dengar arahan saya, saya tembak bibik" sambil acu pistol-mainan-yang-kalo-kene-peluru-memang-sakit-nak-mampus.. kesian bibik.. kalah dengan budak umur 6 tahun.. (aku tak tipu.. memang sakit kalo kene peluru pistol mainan amir tu.. aku tak pernah kene tembak lagi ngan pistol tu.. tapi ada seorang mangsa tembakan yang cerita kat aku..)



amir juga suka buat aku malu..

amir rasa nak buang air besar.. aku teman la dia pergi toilet.. 3 minit lepas tu..



amir : kaklong2.. meh sini kejap..

me : apa..?? (aku menjenguk kat pintu toilet)

amir : tengok tahi amir ni.. bersambung2.. (sambil tunjuk kat dalam toilet bowl)


aku tak kisah kalo amir tunjuk tahi kat toilet rumah.. tapi jangan la tunjuk tahi kat toilet GIANT.. dah la ramai orang kat dalam toilet tu.. aku tunduk je.. ceyh.. ingat hebat sangat ke tahi bersambung2.. (adekah aku patut upload gambar tahi bersambung2..??)







p/s : ape lagi aktiviti kat umah selain makan, tengok tv n tido..?? aku buhsannnnn..!!!!!

Thursday, June 18, 2009

sabar separuh daripada iman..

Posted by aliaa at 21:00 4 comments

kan dah cakap, aku ni hot hot chicken shit.. dulu rajin sangat update blog.. skrang ni malas gile.. busy la.. <--- pebende yang busy pun aku tak tau la..


now, i'm at home.. home sweeeeeeet home.. yes2.. dah makan nasi lemak.. dah mak
an cheezy wedges (note : kat indonesia takde cheezy wedges)..


the problem is air milo.. aku dah setahun tak balik.. kalo kat medan, aku tak minum ai
r milo.. sebab milo kat medan tak best.. tak sama ngan milo malaysia.. bila balik malaysia, aku minum la milo puas2.. tapiiiiiii..... perut aku dah takleh trima air milo.. baru je minum milo 5 minit, dah nak membuang/melabur balik.. so, aku dah takleh minum milo dah pasni.. uuuu (T_T) selamat tinggal milo.. ingat daku dalam doamu.. lepas ni aku takkan jadi sihat dan kuat dah..


so, cuti sebulan lebih ni, aku la yang kena layan adik2 aku.. amir (6 thn) n arissa (darjah 3)..


amir nakal giler w
eyh.. skrang ni dia ngah minat ngan b-daman.. alaa, tau tak b-daman tu ape..?? yang leh tembak kuar guli dari perut dia tu.. pastu die bawak b-daman pegi tadika..


balik dari tadika...



amir : kaklong, cikgu rampas b-daman amir.. (sambil buat muka kesian)..

me : hah..?? alaaa.. tu nak suruh kaklong mintak balik la tu b-daman awak
ngan cikgu..

amir : (still buat muka kesian)..


me : yela2.. petang ni kaklong mintak balik b-daman awak tu..



aku jugakkkk yang kena tebalkan muka pegi mintak balik b-daman amir tu.. petang tu aku pegi tadika amir..



me : cikgu, saya datang nak mintak balik b-daman amir..


cikgu : owh, amek la.. ade kat atas meja dalam kelas..



haish.. kalo boleh, nak je aku pakai topeng.. malu..!! mesti cikgu ingat aku yang semangat nak maen b-daman tu.. sampai sanggup datang tadika amek balik b-daman tu.. nasib baek cikgu tadika amir tak garang n tak bebel ka
t aku..



yang aku bengangnya, esoknya tu, dia leh bawak lagi b-daman pegi tadika.. sabar je la.. aku rasa macam nak tembak je amir.. tembak style b-daman.. guna lemak kat perut.. bukan guna guli..




ini adalah seekor b-daman







p/s : ceh, update cm x ikhlas je..

Tuesday, April 13, 2010

cerita sebulan lepas..

7 ngokngek..
1. Indian Dinner (Theme : Way To Impress)

dinner ni junior2 indian yang organized.. ni 1st tyme aku join dinner indian.. haha.. semangat kot pakai saree.. act, aku takde dress.. so, nak senang, aku pinjam je saree rathi n pakai je la.. rupanya susah nak pakai saree.. ingatkan senang.. perghh.. berpeluh2 ketiak aku..

ade auntie indian yang tolong aku pakai saree ni.. mekaseyyyy auntie.. emh, naseb la ade selendang yang ngam2 ngan saree ni.. rathi siap kasi pinjamkan bangle and pottu (aku panggil nandek je).. haha..




bukan lah niat ku untuk menunjukkan tangan yang tough ataupun lemak2 yang berkeliaran di dagu.. tujuan utama adalah untuk menunjukkan bangle (gelang tangan) tu je..




this is what indian called pottu but malay like me called it nandek..

banyak kali nk kena tanya rethina, "ape nama yang lekat kat dahi tu..?? nandek ke..??"

"bukan nandek la.. tu pottu la, mangkuk" jawab rethina dengan sopan santunnya..





maniam : sayang, jgn pergi.. izinkan lah abang kawen dua..??

letchumi : apa..?? selama ni saya penat2 duk gentel maruku kat umah.. abang2 senang2 je menggatal dengan perempuan laen.. saya nak balik rumah mak saya sekarang gak..





letchumi : abang.. ampun bang.. saya gurau je tadi tu.. jangan la tinggalkan saya..

maniam : argh.. walaupun kau CANTIK MACAM BIDADARI, abang tetap nak kawen laen..




letchumi : abangggggg..!!! jangan tinggalkan saya.. portuke ni paitiyam..!!!

(dushhh, deshummm..!! bunyi guruh dan petir berselang seli)

pastu lecthumi dan maniam pun start nyanyi lagu, bertukar baju 12 kali, berguling2 kat padang ragbi.. kemudian, tamat




wif my precious lab mate..




tablemate.. :P (rohana n rohani)




1India





2. lecturer projek/thesis saya sangat sibuk (T_T)

emh.. aku ditakdirkan dapat sama grup dengan Lorna, Lokman n Jega.. our lecturer is Dr. Delyuzar.. we must do our thesis about pathology anatomy..

emh, we have less than 3 weeks to submit the proposal and less than 4 weeks for our presentation.. (T_T)

the problem is, our lecturer is so damn busy.. uuuu.. why he is busy..............




ye.. ini lah dia.. my lecturer is very damn busy with the election.. lecturer aku jadi calon untuk wakil walikota Medan.. kiranya macam pentadbiran kat Medan ni la.. Dr. Delyuzar yang sebelah kanan tu.. dia memang sangat baik.. ketinggian kami hampir2 sama.. tapi itu tidak menjadikan alasan untuk aku tak hormat dia.. (InsyaALLAH dia tak baca blog aku)

aaaaaa.. nak jumpa dia pun susah.. so, aku, Lorna n Lokman dah sepakat nak siapkan sampai chapter 4.. pastu baru nak pergi jumpa dia.. haish.. sempat ke ni.. ade lagi 3 minggu je.. (ewah2 aliaa.. post entry blog menyempat plak kan..)

setiap kali nampak poster dia tyme on the way nak pegi campus, mesti teringat pasal thesis (we called it KTI) aku yang tak siap2 lagi..

kadang kala, hati kecil ku berbisik (ayat macam nak cair je taik telinga) aku akan doakan dia menang election ni kalau dia siapkan aku punya thesis.. *mood syaiton*





p/s : mekasih kat semua yang wish besday, bagi besday present (encik bf, ika, diba, joye) n yang wat suprise party.. sob sob sob *menangis terharu sambil mengesat air mata dengan hujung lengan baju*

Monday, February 15, 2010

good day for me.. bad day for them..

7 ngokngek..
kita hanya merancang.. ALLAH yang menentukan..

eyh, ada rasa macam intro blog orang2 alim tak..??


1. danial and his story..

kesian danial.. motor dia hilang.. aku dah la takleh tengok muka kawan2 aku sedeyh.. macam aku lak yang rasa nak nangis.. mesti dann nak nangis.. tapi kena tahan.. hilang la macho dia nanti kalo nangis kan.. aku dah tolong dia cari around campus.. tapi takde.. dah la aku geram gila kt mamat-suara-itik tu.. aku tak pernah panggil orang suara itik okeh.. even suara fasha sandha macam suara itik, aku tak ejek pun.. sebab fasha sandha takde salah ngan aku.. tapi mamat-suara-itik ni memamg annoying gila.. konon2 jaga moto la.. ntah2 dia yang berpakat ngan kawan dia curi motor tu.. pape hal pun, sabar la danial k..



2. nuyu and her story..

macam bese la.. hari sabtu malam, mesti maen futsal.. but, bad for nuyu la.. dia jatuh tyme gelecek bola.. bese la kan jatuh.. so, aku tunggu je la dia bangun balik.. suddenly dengar die menjerit sakit.. pastu tak bangun2.. sume kerumun kat dia.. semua orang stop maen.. yes, i mean by semua orang are we all and indonesian guys yang kat court sebelah pun stop maen.. nampak kaki dia senget.. aku jadi gelabah tengok kaki dia macam tu.. takleh nak fikir ape dah..

budak2 ni kata memang kena bawak nuyu g hospital gak.. aku and emlin merempit pergi rumah nuyu sebab nak amek insurans card dia.. and what makes me so geram (grrrr..) is that is malam minggu.. u know how was jalan kat tasbi (kawasan rumah nuyu) at malam minggu..?? sooooo terrible.. aku rasa, sepanjang jalan, aku asyik hon je.. geram dengan jalan yang busy, dengan motor yang banyak gila.. haish.. luckily, aku pandai menyelit2.. haha.. aku rasa emlin sumpah dah tak nak naek skuter dengan aku.. dia asyik berselawat je sepanjang jalan tu.. aku siap pesan kat emlin "jangang kabo ke boifreng mu aku bawak mu naek moto macang orang giler ni.. kang takut boifreng mu maroh aku plok".. (ahhh, translate la sendiri)..

after amek insurans card, terus pergi Gleni International Hospital.. pergi Gleni dengan emlin, lokman, latep and dzul.. naek kereta jijie (thans jijie).. sampai2 je, baru la aku dapat betul2 tengok kaki nuyu.. tyme kat court tadi, aku tak nampak sangat kaki dia sebab dia kan pakai stokin n kasut.. bila dah tanggalkan stokin and kasut tu, memang nampak obvious gila kaki dia senget, nampak tulang timbul.. (eyh, thanx to van acms sebab jadi part tyme ambulans)..


kitorang sume pakai jersey.. plus dengan peluhnya lagi.. busuk siot bau ER ngan peluh dorg.. peluh aku wangi..



masa orang tu nak betulkan kaki nuyu, nuyu menjerit and menangis.. aku tak tahan la.. dengan aku lak yang menangis.. seyes.. aku takleh tengok la orang sedih n menangis.. this is why i can't be a doctor.. demm.. aku kena belajar tahan air mata ni.. ummi cakap air mata aku ni murahan.. awww.. tak baik tau ummi.. i pun ade perasaan.. awww..



naseb baek nuyu pakai tudung yuna..
dapat memikat hati yang gundah gulana..
injured pulak tyme malam raya cina..
nuyu, u want some banana..??

(eyh, macam lirik lagu pulak.. menangis yuna kalo baca lirik lagu aku ni)..



eyh2, tyme2 semua orang sibuk kat emergency room tu, ade plak cite Titanic.. sempat la layan sekejap seminit dua tyme daftarkan nuyu..


now u know why pedicure is so important in our life..




dipendekkan cerita, tulang kaki nuyu fracture and dislocation.. dah wat operation tadi.. doctor said, it will take 1 year for fully recover.. aaaaaaaaa.. aku plak yang rasa macam kena operate.. how about our futsal team, our masquerade dinner, a trip to air terjun 2 warna (for 2nd tyme)..?? no no no no no..!! 1 year..?? u know wat will happen next year..?? our clinical year..

ntah la.. aku sendiri pun rasa macam agak lost.. takpe la.. aku maen congkak je la lepas ni.. arap2 jari tak fracture and dislocated tyme maen congkak nanti (eyh nuyu, aku bukan mengejek ni.. ni doa)..

hope nuyu will get well soon.. aminn..




3. me n my story..

yeay.. before pegi futsal tadi, ade sumone datang rumah aku.. tiba2 je, dia kasi bunga ros kat aku.. wow.. romantiknya.. aku dapat bunga ros..




....or lebih spesifik lagi adalah POKOK bunga ros..



well, best what dapat pokok bunga ros.. nanti senang je la.. tyme rasa gedik2 aku nak bunga, aku just petik je la dari pokok tu.. thanx.. :)

eyh, aku bukan dapat bunga ni sebab valentine's day okeh.. ni adalah hadiah sebab aku tak ponteng pleno pakar pagi tadi.. gigih aku bangun nak pergi pleno pakar pukul 7 pagi.. hehe.. astghrfirullahalazim aliaa.. belajar kerana ALLAH.. bukan kerana bunga ros.. kan dah terpesong..

okey.. nak sambung study for tutorial.. minggu ni dah masuk 3 kali baca pasal stroke.. tapi tak keluar2 gak lagi case pasal stroke.. kalo esok tak keluar pasal stroke, memang aku la yang stroke kat dalam tutorial room tu esok.. eyh, kena baca gak pasal infection..



ok.. kali ni seyes bye2..

Friday, January 01, 2010

old school..

7 ngokngek..

tadi baru lepas tengok high school musical.. teringat pulak tyme sekolah.. even sekolah aku takde la nyanyi2 macam dalam movie tu.. still MRSM Serting is the best.. emh, banyak yang aku belajar kat sekolah ni..




1. Loker Baju Adalah BUKAN Tempat Paling Selamat Untuk Menyorok..

tyme tu semangat aku menyorok kat dalam loker.. siap tutup pintu loker lagi.. aku tak tau la kenapa pengawas a.k.a Lembaga Disiplin Pelajar (LDP) ni macam ade instinct kuat je.. macam tau2 je aku ade kat dalam loker tu.. malu seyh bila kantoi.. bukannya aku saje2 nak menyorok tyme tu.. bukannya aku nak ponteng sembahyang kat surau pun.. aku memang takleh sembahnyang tyme tu.. bila dia bukak pintu loker tu, aku sengih2 kerang busuk la.. dah tu nak buat macam mana lagi.. takkan aku nak azan pulak kat dalam loker tu.. tu la first and last aku menyorok kat dalam loker..



2. Bingo Calculator..

bila cikgu tak masuk kelas je, mesti maen bingo calculator ni.. sama je laki ke perempuan.. budak nerd pun sama naek je.. seronok okk.. bahan2 yang diperlukan hanyalah beberapa ketul orang dan beberepa keping calculator.. bila cikgu lalu kat tepi kelas, dan2 je bukak buku math.. konon2 ngah sibuk tekan2 calculator jawab questions math la.. padahal tengah maen binggo guna calculator..



3. Biskut MILO

perut aku selalu sangat lapar.. tak tentu masa.. dewan makan a.k.a Dewan Selera (DS) ni pulak ada tyme2 tertentu je waktu makan.. so, kena ada inisiatif laen la nak isi perut slim aku nih.. biasanya, aku akan buat biskut milo.. simple and senang.. 1 minit je.. nak jugak lagi sekejap dari maggi..



bahan2 yang diperlukan adalah..


1. sebungkus milo
2. sekeping iron board

3. seketul iron..








cara2nya..

1. iron je bungkusan milo tu.. iron sampai serbuk milo tu jadi keras..

2. lepastu, koyakkan plastik bungkusan.. biskut milo sedia untuk dimakan..









cadangan hidangan : dimakan secara berseorangan kalau rasa taknak share dengan kawan2..


alaa.. rasanya semua student yang stay kat hostel, memang tahu buat biskut milo ni kan.. bukan kat sekolah aku je kan.. 30 minutes later, ko akan asyik kentut je sebab perut penuh angin..



4. Berbaik2 Lah Dengan Warden Supaya Kita Dapat Tengok Konsert AF..
biasa la kan.. hari sabtu malam bukannya ada prep.. free tyme.. tyme tu lah kau nak dating (eyh, bukan aku yang dating ni.. tyme skul takde bf lagi), nak tengok konsert AF, nak makan banyak2.. kalau tak buat baek dengan warden, boleh je tengok konsert AF ni.. tapi tengok kat dewan makan la.. aku prefer tengok kat rumah warden.. sebab leh sandar2 kat sofa, minum air free.. hehe.. aku bukan kipas cikgu okk.. azhani yang baek dengan warden.. aku kan bestfren azhani.. mesti la aku pun tumpang sekaki kan.. bila fikir2 balik, aku rasa mcam buduss pulak sebab layan konsert AF zaman dulu kala ni.. dah la aku sokong zahid and si felix.. cehh2 (T_T)..

5. Please Make Sure Dulu Ada Air Tak Before Membuang Atau Melabur..

emh.. ni memang disaster.. biasanya aku cek dulu ada air ke tak before buang air kecik or besar.. ntah macam mana pada suatu malam yang hening, aku tiba-tiba rasa nak pergi toilet.. tak menyempat2 dah nak cek ade air ke tak kat paip air tu.. terus je membuang.. tk bagi salam dah.. sebab aku sure memang ada air.. di kala jam 2 pagi, aku pun membuang la segala2 yang tidak diperlukan kat dalam perut ni.. dah setel, nak basuh.. bukak paip, tak keluar setitik air pun.. muka dah start pucat.. kalo buang air kecik takpe la.. ni buang air besar.. pukul 2 pagi tu beb.. takkan aku nak suh hantu tolong angkutkan air untuk aku.. ok la.. sampai kat sini je.. aku tak sanggup nak meng"type" kenangan pahit ni..



6. Jangan Maen Hoki Kat Dalam Kawasan Hostel..

ni sape ntah yang bawak balik stick hoki kat hostel.. memicu aku and kawan2 yang laen nak maen hoki.. maen kat dalam hostel tu, bukan g maen kat padang.. heh.. biasa la kan.. orang suh pergi riadah kat padang, tak nak pulak keluar pegi padang.. tyme seronok maen, warden pun datang.. apa lagi.. kene bebel la.. yang aku ingat ayat dia "awak nak suruh runtuh ke dinding hostel ni duk pukul2 bola kat dinding..??" aku pun jawab "dah dinding tu jadi gol kitorang.. memang la ktorang kena pukul bola tu pegi kat dinding".. aku jawab dalam hati je la.. kan tak pasal2 warden jadikan aku bola hoki pulak..

7. Tegangkan Cadar..

ni je kot mende yang baek sikit yang melekat kat aku ni.. saya bangga dengan diri saya yang selalu menegangkan cadar.. bila bangun tido, lambat macam mana pun, mesti aku akan tegangkan cadar.. sampai sekarang aku bawak habit ni.. ntah.. aku rasa rimas bila tengok cadar berkedut.. perlu ke aku upload gambar katil aku yang bersih, tenang dan damai ni..?? emh, takyah la.. macam riak je.. hehe..






okehh.. dah la.. tu je yang aku dapat ingat.. aku nak makan makan makan pulak ni..



last but not least, I LUV MY SCHOOL..






p/s : hepi new year n hepi besday for my beloved ummi.. luv u full..




Thursday, November 05, 2009

am i sooo lucky..=)

9 ngokngek..
29 oktober 2009

Hari ni sangat penat.. penat dengan tutorial, pastu kena jadi supervisor program blood donation, kena masak, kena pergi usrah.. eceh.. penat la sangat.. macam la aku donate darah kan.. haha.. “sy takut jarum”.. seyes.. jangan paksa aku donate darah.. pas masak, tiba-tiba dapat call dari abang dony.. abang dony ni driver kt medan ni.. if fmily aku or orang Yayasan Terengganu datang, abang dony ni la yang jadi driver.. tyme aku beli skuter dulu pun, guna IC abang dony la.. dia yang tolong..


Abang dony : aliaa, tadi abang pergi showroom YAMAHA yang tempat aliaa beli skuter dulu.. abang nak mintak buku hitam aliaa dengan tuan kedai tu.. tapi tuan kedai tu kata buku hitam aliaa dah hilang.. so, tuan kedai tu akan bertanggungjawab nak gantikan skuter lama aliaa dengan skuter yang baru..


aku blur..


Hah..?? what the hell is buku hitam..?? ganti skuter apa ni..??


aku blur lagi.. tak tau nak kata apa..


lepas aku call encik buah hati, baru la aku tau yang setiap orang yang ada motor/skuter, perlu ade buku hitam. Buku hitam tu la as a tanda yang motor/skuter tu korang yang punya.. sumting like that la.. kalo korang takde buku hitam tu, korang leh dituduh mencuri motor sendiri.. cess.. nape aku tak tau pape pun sebelum ni.. biasala.. perempuan.. bukannya tau sangat pasal skuter.. bwk skuter pn 40km/sejam je.. heh..=)


Aku pn call ayah.. ayah pelik.. takkan tiba-tiba je aku boleh dapat skuter baru free.. ayah takut abang dony tipu aku and dia kasi aku skuter curi.. ayh pun call abang dony.. nak konfemkan..


Rupa-rupanya, buku hitam aku memang betul-betul hilang.. sebab kedai YAMAHA tu kena rompak.. sumting like tat la.. maybe pencuri tu amek buku hitam aku kot..


So, kedai YAMAHA tu kne bertanggungjawab.. dia kata akan gantikan skuter lama aku dengan skuter yang bru..

 

Hah..?? biar betik..?? dpt skuter bru free..??

 

*Tiba-tiba rasa seperti terbang di atas awan.. dikelilingi bidadara2 hensem, ada pelangi.. ada banyak makanan.. ada pizza..*

 

Conclusionnya, skuter aku dah ditukar dengan skuter yang baru.. yang penting is FREE..!!


Thanx mukhsin.. ko dah banyak berjasa kat aku.. setiap kali lambat pergi lab, ko la yang tolong pecut ntuk aku.. aku guna ko ganas sangat.. sampai tayar dah relong (ape word for relong in bahasa melayu..??) ko memang sangat2 banyak berjasa kat aku.. sob sob sob..(T_T) sedeyh nak tingglkan mukhsin.. I lap u.. muah muah muah..


 

encik mukhsin



And a very very welcome to my new fresh scoot.. okey, dah la tu.. aku taknak bagi nama dah kat benda2 yang tak bernyawa..

 

saje nak bagi skuter hitam kat belakang tu interframe..


and, kena start dari awal balik.. plet putih.. haha..



actually, aku nak scoot kaler hijau.. tapi kena tunggu sebulan kalo nk kaler hijau.. yang ade kaler merah je.. takpe la.. memang jodoh dengan kaler merah gak.. orang dah bagi scoot baru free, takkan aku nak demand lagi kan..=)


Memang rasa agak hepi.. rasa syukur sangat2.. tapi takleh nak hepi sangat la.. ntah2 pncuri tu pulangkan balik buku hitam.. pastu, tuan kedai nak balik skuter baru ni n dia pulang kan balik skuter lama aku.. haaaa.. tak ke haru tu..

 

So, nanti mukhsin will go to Jakarta.. and some people in Jakarta will do a new black book for mukhsin.. haish.. berdebar la plak.. ntah2 pas buku hitam mukhsin yang baru dah siap, tuan kedai nk pulangkan balik skuter lama ni kat aku.. tulun la tuan kedai.. jangan musnahkan kegembiraan saya ni..saya nak scoot baru ni.. lagi cool.. bye bye mukhsin.. harap2 kita tak jumpa lagi pasni..


riwayat hidup mukhsin :

1. tayar relong

2. pernah jatuh sekali sahaja

3. calar kat brek kanan, cermin kanan, body kanan, handle kanan (calar sebab jatuh)


emh, berdasarkan riwayat hidup mukhsin ni, aku rasa orang kedai YAMAHA tu akan menangis tersesak-esak sebab skuter baru dia ditukar ganti dengan skuter yang macam mukhsin ni.. sowi, YAMAHA.. bukan salah saya.. 



last but not least, thanx to YAMAHA n abg dony..=) <-- macam la dorang baca blog aku..



p/s : selamat mengerjakan haji untuk ayah n ummi.. i luv u full..

Sunday, September 27, 2009

raya dulu-dulu vs raya sekarang

7 ngokngek..
Holla.. Aku sepatutnya study for tutorial.. Tapi blog lagi penting.. So, kena buat new entry dulu.. Then baru study.. (Eceh.. Harap-harap la orang yt tak baca blog aku.. Kang kena tarik balik pinjaman..)

Today, i'm gonna talk about raya.. What is the different between raya dulu-dulu and raya sekarang..

1. DUIT RAYA

:: Raya dulu-dulu ::

Kalo nak kutip duit banyak, mesti la kena rajin2 pergi beraya.. Masa kecik memang rajin la.. So, tak kisah sangat ikut ayah and ummi raya kat rumah kawan2 dorang..

:: Raya sekarang ::

Takyah pegi serbu banyak rumah pun.. Sehari pun dah boleh dapat beratus2.. Tu la untungnya jadi student U.. Haha.. Lagipun, ayah akan cukupkan duit ktorang jadi RM1000 sorg.. So, kalo aku dapat duit raya 50 sen pun, takyah risau la.. sebab ayah akan topup duit dia RM999.50.. yes2.. takyah susah2 aku kutip duit raya.. Tapi tak adil la.. Adik2 aku yg kecik pun dapat duit raya sama banyak dengan aku la camni.. Huhu.. 

alaaa.. nanti bila dah kerja, aku pulak kena bagi duit raya kat budak2.. shhhh.. aku taknak bagitau sape2 bila aku dah start kerja nanti..

2. BAJU RAYA

:: raya dulu-dulu ::

aku takyah susah2 nak pilih kain nak buat baju raya.. aku and kazen2 aku menjadi mangsa ke'uniform'an..

masa umur aku 2 tahun.. ni pic aku n kazens.. kami berempat telah dijadikan bahan eksprimen 'baju raya uniform'.. semua muka masam sebab baju sama je.. eceh, tipu je la.. tyme ni takde perasaan pun.. kalo satu kampung pakai baju sama pun, tak rasa marah la.. ada 1 je budak perempuan kat situ.. aku la tuh..

nampaknya, eksprimen 'baju raya uniform' memberi kesan yang memuaskan hati ayah, ummi, pakcik, makcik and nenek aku.. so, they continue the 'baju raya uniform' expriment for next raya.. still kami berempat yang jadi bahan eksprimen.. me and my kazens.. muka tak masam sangat sebab dapat pakai necklace.. that girl is me..

masa umur 4 tahun.. ok.. mangsa keadaan 'baju raya uniform' dah bertambah menjadi 6 orang.. yang duduk kat bawah tu siap nangis2 lagi sebab protes taknak baju raya sama dengan kazen.. heh..

"alaa.. relax la.. mu baru sekali pakai baju sama dengan kazen.. aku dah 3 tahun beb.. 3 tahun..!!" kataku sambil memujuk budak yang menangis tu.. (act, yang nangis tu adik aku, Aizzat..) <-- ok, kaklong dah tolong promote aizzat.. sila topupkan num celcom kaklong..

:: raya sekarang ::

tak maen la 'baju raya uniform' dah.. everyone has their own choice.. 

ok.. bagus la.. semua orang pun happy sebab dapat pakai baju laen2 corak.. hehe.. yang duduk kat atas kerusi, kat tengah2 tu is my nenek a.k.a. tuk.. tuk kelihatan hepi dan menawan even eksprimen 'baju raya uniform' tak dapat diteruskan seperti biasa untuk raya2 yang seterusnya..

and, guess what.. haha.. ade sumone yang  TAK TERSENGAJA  jadi mangsa 'baju raya uniform'..

 

ni bukan raya this year.. tak silap aku, ni raya 2 tahun lepas.. hahaha.. my mum yang pakai tudung hijau tu.. alaa.. tak nampak ke..?? yang pakai baju kurung corak daun warna merah and hijau tu.. eyh2, sori.. terlupa pulak.. dua2 pun baju sama.. hehehe.. tyme ni, aku boleh nampak muka ummi agak bengang sebab ade jugak yang pakai baju raya sama dengan dia.. tapi ummi buat2 cool.. makcik sebelah tu nampak excited je sebab baju sama dengan ummi.. siap letak tangan kat atas bahu ummi.. hoho.. sabar ye ummi.. yang penting ummi lagi cantik.. (ok, kaklong dah puji ummi cantik.. nanti buatkan nasi lemak special for me..)

3. RAMBUT RAYA

:: raya dulu-dulu ::

emh.. tyme ni darjah 2.. aku yang paling tinggi tu.. style rmbut 90-an.. rambut tutup mata.. tyme raya ni, memang seksa gila.. banyak problem betol.. rmbut masuk dalam mata la.. pastu, tak nampak orang la.. tyme ayah snap pic kitorang pun, aku senyum je la even aku tak nampak camera.. takpe la.. asalkan camera nampak aku..

:: raya sekarang ::

takyah nak fikir2 style rambut untuk raya dah.. sebab dah pakai tudung kan.. hehe.. (padahal bila tudung tak menjadi tyme pagi raya, mengamok jugak).. aku taktau la nape azzim wat gaya J.Lo dalam pic ni..

4. OPEN HOUSE

:: raya dulu-dulu ::

open house tu memang wajib la buat kat rumah aku.. bukan rumah aku je kan.. rumah semua orang pun.. aku sangat suka la open house dulu2.. sebab sangat meriah and banyak makanan.. pastu ramai orang datang tolong.. so, takyah la aku buat kerja.. hehe..

tyme ni rumah aku kat tepi pantai batu buruk, KT.. cam knduri kawen je..

:: raya sekarang ::

open house tak berapa nak meriah la.. dah la tak best sangat rumah kat setiu ni.. haha.. (tolong la jangan ada orang setiu baca blog aku ni.. nanti kene buang daerah kang).. bagus kan kalo open house guna pinggan, mgkuk and gelas polistrin je.. takyah la susah2 nak basuh semua tu.. just kena basuh sudu je la.. ok, tu kerja bibik.. kerja aku snap pic..

ni la encik bibik..

 ok bibik.. rajen2 buat kerja k.. jangan merempit je..

emh.. kesimpulannya, i like both raya dulu-dulu and raya sekarang.. raya dulu-dulu lagi meriah and happy.. raya sekarng lagi tebalkan poket and wallet aku.. ($_$)

lastly..

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin from us..

haji md kamaru al-amin bin ismail

hajjah rohayaty binti muda

aliaa amirah

amirul aizzat

aima munirah

azrul azzim

arissa asyiqin

amir muzakkir

p/s : arap2 la tuto keluar pasal diarrhea.. tak pun food allergy.. hehe.. 

Sunday, September 06, 2009

destinasi terakhir 4..

5 ngokngek..

dah abes exam.. hoorey..!! semangat nak pegi tengok muvie.. bukan sebarang muvie ok.. final destination 4 (FD4).. aku memang fanatik final destination..

kitorang suruh aja n hani beli tiket.. full.. dapat yang midnyte.. pukul 11.50 pm.. bantai je la kan.. lagipun dah abes exam.. takpe balik umah lambat sket pun.. aja beli 15 tiket.. iye.. kitorang tengok muvie secara berjemaah.. 15 org.. <--- kan bagus kalo 15 orang ni semayang berjemaah sama2.. lama gak la lepak kat sun plaza semata2 nak tunggu muvie pukul 2350.. patutnya latep kena bawak uno.. takde la bosan sgt..

haha.. mimie konon2 nak cover senyum la tu..

nuyu bajet.. haha..

hah.. hisap la rokok tu sampai ke anak cucu..

nuyu snap pic ni dengan perasaan yang tak ikhlas..

buktinya adalah.................... seperti yang dinyatakan dalam gambar seterusnya..

 nuyu letak tangan dia kat fokus kamera tu.. konon2nya macam nak buat jari dia tengah korek lubang hidung aku la tu.. dah la tak jadi.. (nuyu, jari u macam giant la.. mana muat nak masuk dalam lubang hidung i yang kecil mulus ni..)

aku kot yang paling excited nak tengok cite ni.. sampai kena marah ngan khir sebab kaco dia maen game.. and dia kalah game tu.. haha.. dah la khir.. ko memang tak pandai maen pun..

tapi yang tak bestnya, ada 2 orang yang tak dapat datang.. so, tinggal 13 orang je la..

emh, my comment bout final destination 4.. FD 4 tak la segempak and seseram final destination 2.. FD 2 lg best la, mmbuatkan aku seram sejuk.. nak pegi toilet pun kene kejutkan roomate aku.. nak suruh dia temankan.. aku pun tak tau kenape.. padahal FD bukannya cerita  hantu pn.. 

sekian sahaja ulasan saya..

sekian, terima kasih..

 

Sunday, August 23, 2009

ospek n bla bla bla..

6 ngokngek..

dah selesai pun ospek.. ospek is orientation week.. tapi orientation yang jahat.. bukan orientation yang berkasih sayang.. tyme ospek ni, leh la nak buli junior2 baru.. bila majlis penutup, mintak maaf balik la.. haha..

i am one of the panitia ospek.. peeeenaaat.. padahal 2 hari je pun.. penat marah2.. saje je cari salah junior.. yeah.. i know.. soooo bad.. tapi best la.. even kami kena sound a.k.a kena tegur dengan senior n super senior sebab ospek tahun ni macam berterabur, tapi i still like it..

bila abes majlis penutup, dah siap2 nak balik, ade sorang indian datang jumpa aku..

indian : akak.. dalam ramai2 panitia, akak antara orang yang saya suka.. <-- aku tak ingat sangat ayat dia macam mana.. tapi lebih kurang macam ni la..

me : hah..?? kenapa lak..?? (sambil buat muka terkejut)

indian : sebab bila saya senyum kat akak, akak senyum balik kat saya..

isk isk isk.. (T_T) (T_T)

aku rasa terharu sebab budak tu sebenarnya nak cakap aku baik.. haha..

and thanx so much to junior2 tahun 2009 a.k.a junior 09 yang demam kerana telah memberi jangkitan demam kepada panitia2 ospek INCLUDING me..

sehinggakan kami demam + batuk + flu + sakit tekak + PUASA.. (eceh.. saje je nak buat2 tak larat nak puasa)..

tyme tutorial, aku batuk teruk.. sampai lecturer suruh pakai mask.. aku sengeh2 je la kat lecturer sebab aku tak bawak mask..

bila pegi skill lab petang tu, lecturer laen pulak suruh aku pakai mask.. ye la kan.. ruang skill lab tu dah la kecik n tertutup.. kalo aku batuk2 teruk, memang senang la bagi infection kat lecturer n lab mate aku.. so, terpaksa mintak mask kat abang yang jaga bahagian skill lab tu..

efek mata kuyu dan lesu perlu ada..

yang bestnya, lecturer kasi balik awal.. maybe dia tak nak terinfection dari aku kot.. huhu.. bila aku nak kluar dari ruang skill lab tu, ramai pulak lab mate aku buat2 batuk.. haha.. takyah la korang nak tipu lecturer semata2 nk balik awl.. hoho.. "aku balik dulu" <-- sambil melambai2kan tangan n buat muka bangga to my lab mate..

pengajaran yang aku dapat dari ospek :

1. aku tak kan kerja lagi under orang yang bajet alim tapi hampeh.. (bukan orang yang alim.. tapi orang yang BAJET ALIM.. understand..??)

2. aku tak kan kerja lagi under ketua yang "melarikan diri" n tak back up pun anak2 buah tyme anak2 buah kena sound dengan senior2..

3. aku tak kan respect lagi orang2 seperti yang dinyatakan di atas..

4. and aku sangat2 puas hati sebab orang2 seperti yang dinyatakan di atas sudah dihentam dalam meeting.. <-- kenapakah aku demam n tak dapat join meeting tu.. haish..

p/s : hoho..

Tuesday, July 14, 2009

i luv this village..!!!

4 ngokngek..
best sangat..!! i luv this activity..

kalo kat medan, panggil Bakti Sosial (BAKSOS).. kalo kat malaysia, sebut Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM)..

budak2 USU buat BAKSOS kt Kampung Lubuk Lesung, Kemaman.. 3 hari 2 malam.. setiap peserta dapat family angkat..

aku ngan shima sama rumah.. dapat ayah n mak angkat.. but i think lagi sesuai datuk n nenek angkat.. sebab dorang dah tua sangat.. umur pun 70 sumthing.. baek giler parents angkat aku.. tyme brekfast, aku dapat 2 bungkus nasi lemak.. shima makan sebungkus je.. hehe.. i liiikee..



mak a.k.a nenek angkat.. nampak alim kan.. seb baek aku tutup lengan.. hee~



bangun2 pagi, tak mandi.. terus snap pic kat banner.. snap pic belakang dah la yer.. takleh tunjuk muka tak mandi..





ade buat pemeriksaan kesihatan, sukaneka, karaoke, LDK, ceramah kesihatan.. smua activity best.. orang kampung tu sporting giler.. makcik2 la yang semangat..


rilex pakcik.. jangan takut.. nak amek blood pressure je pun.. (badiu seyes giler.. sampai muncung mulut.. hoho..)




act, aku nak snap pic ngan budak baju hitam tu je.. sebab muka dia macam shin chan..=D




bukannya buat keje pun kalo duk dalam bilik gerakan ni.. nak rasa aircond je.. panas sangat.. hoyeah..




ni bukan korek idung.. ni tunjuk sopan depan makcik..






tapi sayang la.. aku balik awal.. sebab kena ikut ummi g KL.. kazen aku kawen.. eyh, the most important thing is MEGASALE..!!! hehe.. so, aku tak sempat la majlis penutup.. dengar cite, ade budak tu nangis.. eiiii, x malu.. sedih sangat la tu nak pisah ngan family angkat dia.. hahaha.. (<-- arap2 budak tu baca entry ni..)


aku bagi kain baju kurung n baju melayu for my perents angkat..




ni ayah angkat suruh tulis dalam buku dia.. skema gile aku tulis.. shima siap tulis "thanx ayah and mak".. hehe.. sia2 je usaha anda.. ayah n mak angkat tak pandai baca la..




dah nak balik..(T_T)






cehh2.. ade budak 7 tahun bagi surat cinta kat 'abang' din ngan 'abang' amar.. siap "i luv u" lagi..

adik ooo adik.. adik amek abang amar je la k.. abang abang amar single lagi.. abang din tu dah berpunya.. aww, jelesnya i..





p/s : nanti nak gi raya umah family angkat..

Monday, June 22, 2009

amir muzakkir

4 ngokngek..
amir muzakkir adalah adik bongsu aku yang kadang-kadang berjaya buat aku rasa macam nak lari dari rumah..

bibik umah aku berasal dari India (bukan tempat sebenar).. rambut bibik dye warna perang.. telinga bibik bertindik 4.. walaupun perwatakan bibik seperti ganas, bibik seorang yang rajin dan baik.. lagipun bibik lagi muda dari aku.. so, aku tak rasa bersalah nak arahkan bibik masak maggi untuk aku.. yeah..

tapi aku kira ok lagi la.. amir lagi jahat bab membuli bibik.. kalo nak minum air, "bibik, amek air kat saya".. kalo nak mandi, "bibik, teman saya mandi".. kalo nak makan, "bibik, cepat..!! saya nak coco crunch ngan susu".. macam2 lagi la arahan dia.. semuanya bibik patuh je..

aku kesian kat bibik.. tapi takkan la aku nak halang bibik ikut arahan amir.. nanti amir suruh aku pulak yang ikut arahan dia.. sebelum kesiankan bibik, baik aku kesiankan diri aku dulu..

tu pun, amir dah ugut bibik.. "bibik.. kalo bibik tak dengar arahan saya, saya tembak bibik" sambil acu pistol-mainan-yang-kalo-kene-peluru-memang-sakit-nak-mampus.. kesian bibik.. kalah dengan budak umur 6 tahun.. (aku tak tipu.. memang sakit kalo kene peluru pistol mainan amir tu.. aku tak pernah kene tembak lagi ngan pistol tu.. tapi ada seorang mangsa tembakan yang cerita kat aku..)



amir juga suka buat aku malu..

amir rasa nak buang air besar.. aku teman la dia pergi toilet.. 3 minit lepas tu..



amir : kaklong2.. meh sini kejap..

me : apa..?? (aku menjenguk kat pintu toilet)

amir : tengok tahi amir ni.. bersambung2.. (sambil tunjuk kat dalam toilet bowl)


aku tak kisah kalo amir tunjuk tahi kat toilet rumah.. tapi jangan la tunjuk tahi kat toilet GIANT.. dah la ramai orang kat dalam toilet tu.. aku tunduk je.. ceyh.. ingat hebat sangat ke tahi bersambung2.. (adekah aku patut upload gambar tahi bersambung2..??)







p/s : ape lagi aktiviti kat umah selain makan, tengok tv n tido..?? aku buhsannnnn..!!!!!

Thursday, June 18, 2009

sabar separuh daripada iman..

4 ngokngek..

kan dah cakap, aku ni hot hot chicken shit.. dulu rajin sangat update blog.. skrang ni malas gile.. busy la.. <--- pebende yang busy pun aku tak tau la..


now, i'm at home.. home sweeeeeeet home.. yes2.. dah makan nasi lemak.. dah mak
an cheezy wedges (note : kat indonesia takde cheezy wedges)..


the problem is air milo.. aku dah setahun tak balik.. kalo kat medan, aku tak minum ai
r milo.. sebab milo kat medan tak best.. tak sama ngan milo malaysia.. bila balik malaysia, aku minum la milo puas2.. tapiiiiiii..... perut aku dah takleh trima air milo.. baru je minum milo 5 minit, dah nak membuang/melabur balik.. so, aku dah takleh minum milo dah pasni.. uuuu (T_T) selamat tinggal milo.. ingat daku dalam doamu.. lepas ni aku takkan jadi sihat dan kuat dah..


so, cuti sebulan lebih ni, aku la yang kena layan adik2 aku.. amir (6 thn) n arissa (darjah 3)..


amir nakal giler w
eyh.. skrang ni dia ngah minat ngan b-daman.. alaa, tau tak b-daman tu ape..?? yang leh tembak kuar guli dari perut dia tu.. pastu die bawak b-daman pegi tadika..


balik dari tadika...



amir : kaklong, cikgu rampas b-daman amir.. (sambil buat muka kesian)..

me : hah..?? alaaa.. tu nak suruh kaklong mintak balik la tu b-daman awak
ngan cikgu..

amir : (still buat muka kesian)..


me : yela2.. petang ni kaklong mintak balik b-daman awak tu..



aku jugakkkk yang kena tebalkan muka pegi mintak balik b-daman amir tu.. petang tu aku pegi tadika amir..



me : cikgu, saya datang nak mintak balik b-daman amir..


cikgu : owh, amek la.. ade kat atas meja dalam kelas..



haish.. kalo boleh, nak je aku pakai topeng.. malu..!! mesti cikgu ingat aku yang semangat nak maen b-daman tu.. sampai sanggup datang tadika amek balik b-daman tu.. nasib baek cikgu tadika amir tak garang n tak bebel ka
t aku..



yang aku bengangnya, esoknya tu, dia leh bawak lagi b-daman pegi tadika.. sabar je la.. aku rasa macam nak tembak je amir.. tembak style b-daman.. guna lemak kat perut.. bukan guna guli..




ini adalah seekor b-daman







p/s : ceh, update cm x ikhlas je..
 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare