Sunday, August 23, 2009

ospek n bla bla bla..

Posted by aliaa at 14:21

dah selesai pun ospek.. ospek is orientation week.. tapi orientation yang jahat.. bukan orientation yang berkasih sayang.. tyme ospek ni, leh la nak buli junior2 baru.. bila majlis penutup, mintak maaf balik la.. haha..

i am one of the panitia ospek.. peeeenaaat.. padahal 2 hari je pun.. penat marah2.. saje je cari salah junior.. yeah.. i know.. soooo bad.. tapi best la.. even kami kena sound a.k.a kena tegur dengan senior n super senior sebab ospek tahun ni macam berterabur, tapi i still like it..

bila abes majlis penutup, dah siap2 nak balik, ade sorang indian datang jumpa aku..

indian : akak.. dalam ramai2 panitia, akak antara orang yang saya suka.. <-- aku tak ingat sangat ayat dia macam mana.. tapi lebih kurang macam ni la..

me : hah..?? kenapa lak..?? (sambil buat muka terkejut)

indian : sebab bila saya senyum kat akak, akak senyum balik kat saya..

isk isk isk.. (T_T) (T_T)

aku rasa terharu sebab budak tu sebenarnya nak cakap aku baik.. haha..

and thanx so much to junior2 tahun 2009 a.k.a junior 09 yang demam kerana telah memberi jangkitan demam kepada panitia2 ospek INCLUDING me..

sehinggakan kami demam + batuk + flu + sakit tekak + PUASA.. (eceh.. saje je nak buat2 tak larat nak puasa)..

tyme tutorial, aku batuk teruk.. sampai lecturer suruh pakai mask.. aku sengeh2 je la kat lecturer sebab aku tak bawak mask..

bila pegi skill lab petang tu, lecturer laen pulak suruh aku pakai mask.. ye la kan.. ruang skill lab tu dah la kecik n tertutup.. kalo aku batuk2 teruk, memang senang la bagi infection kat lecturer n lab mate aku.. so, terpaksa mintak mask kat abang yang jaga bahagian skill lab tu..

efek mata kuyu dan lesu perlu ada..

yang bestnya, lecturer kasi balik awal.. maybe dia tak nak terinfection dari aku kot.. huhu.. bila aku nak kluar dari ruang skill lab tu, ramai pulak lab mate aku buat2 batuk.. haha.. takyah la korang nak tipu lecturer semata2 nk balik awl.. hoho.. "aku balik dulu" <-- sambil melambai2kan tangan n buat muka bangga to my lab mate..

pengajaran yang aku dapat dari ospek :

1. aku tak kan kerja lagi under orang yang bajet alim tapi hampeh.. (bukan orang yang alim.. tapi orang yang BAJET ALIM.. understand..??)

2. aku tak kan kerja lagi under ketua yang "melarikan diri" n tak back up pun anak2 buah tyme anak2 buah kena sound dengan senior2..

3. aku tak kan respect lagi orang2 seperti yang dinyatakan di atas..

4. and aku sangat2 puas hati sebab orang2 seperti yang dinyatakan di atas sudah dihentam dalam meeting.. <-- kenapakah aku demam n tak dapat join meeting tu.. haish..

p/s : hoho..

6 comments:

amy emyla on August 23, 2009 at 4:56 PM said...

ms mu smyg terawih pon..ak rs mu patut pkai mask...wakkakakkak

emma on August 23, 2009 at 7:09 PM said...

wahahaha..sapekah yg bajet2 alim itu??
wohooo sapekah ktua yg tlah melarikan dr itu??
yuhuuu....sapekah mrk2 itu yg telah dhentam!!!wahahhahah

n sorg lagik...budak mane la yg t'tipu ngan lakonan plastikmu???hahahha

k h a y on August 23, 2009 at 11:03 PM said...

oih kao! lame gile x updet blog ek!
sian nye demam. jangkitan dr budk bru! bhye2. haha..

ala, ak ase budak tu saje je ckp mcm tu.. takot kao entam die blk ke ape. xpon, die nk mik ati kao.

oh, ak sgt jht! haha..

=)

Dr. Abdullah Azzam on August 24, 2009 at 12:33 AM said...

kesian dgn mereka!!!
jgn maroh ngat.hahaha

zarf_iera on August 24, 2009 at 6:55 AM said...

besela 2 chem..dr projek2 cmni la kite taw prangai sbnr certain owg 2..huhu

DAUD on August 29, 2009 at 12:46 PM said...

sokong zarf,
haha,
demam sikit je, jgn nk ponteng pose

Sunday, August 23, 2009

ospek n bla bla bla..


dah selesai pun ospek.. ospek is orientation week.. tapi orientation yang jahat.. bukan orientation yang berkasih sayang.. tyme ospek ni, leh la nak buli junior2 baru.. bila majlis penutup, mintak maaf balik la.. haha..

i am one of the panitia ospek.. peeeenaaat.. padahal 2 hari je pun.. penat marah2.. saje je cari salah junior.. yeah.. i know.. soooo bad.. tapi best la.. even kami kena sound a.k.a kena tegur dengan senior n super senior sebab ospek tahun ni macam berterabur, tapi i still like it..

bila abes majlis penutup, dah siap2 nak balik, ade sorang indian datang jumpa aku..

indian : akak.. dalam ramai2 panitia, akak antara orang yang saya suka.. <-- aku tak ingat sangat ayat dia macam mana.. tapi lebih kurang macam ni la..

me : hah..?? kenapa lak..?? (sambil buat muka terkejut)

indian : sebab bila saya senyum kat akak, akak senyum balik kat saya..

isk isk isk.. (T_T) (T_T)

aku rasa terharu sebab budak tu sebenarnya nak cakap aku baik.. haha..

and thanx so much to junior2 tahun 2009 a.k.a junior 09 yang demam kerana telah memberi jangkitan demam kepada panitia2 ospek INCLUDING me..

sehinggakan kami demam + batuk + flu + sakit tekak + PUASA.. (eceh.. saje je nak buat2 tak larat nak puasa)..

tyme tutorial, aku batuk teruk.. sampai lecturer suruh pakai mask.. aku sengeh2 je la kat lecturer sebab aku tak bawak mask..

bila pegi skill lab petang tu, lecturer laen pulak suruh aku pakai mask.. ye la kan.. ruang skill lab tu dah la kecik n tertutup.. kalo aku batuk2 teruk, memang senang la bagi infection kat lecturer n lab mate aku.. so, terpaksa mintak mask kat abang yang jaga bahagian skill lab tu..

efek mata kuyu dan lesu perlu ada..

yang bestnya, lecturer kasi balik awal.. maybe dia tak nak terinfection dari aku kot.. huhu.. bila aku nak kluar dari ruang skill lab tu, ramai pulak lab mate aku buat2 batuk.. haha.. takyah la korang nak tipu lecturer semata2 nk balik awl.. hoho.. "aku balik dulu" <-- sambil melambai2kan tangan n buat muka bangga to my lab mate..

pengajaran yang aku dapat dari ospek :

1. aku tak kan kerja lagi under orang yang bajet alim tapi hampeh.. (bukan orang yang alim.. tapi orang yang BAJET ALIM.. understand..??)

2. aku tak kan kerja lagi under ketua yang "melarikan diri" n tak back up pun anak2 buah tyme anak2 buah kena sound dengan senior2..

3. aku tak kan respect lagi orang2 seperti yang dinyatakan di atas..

4. and aku sangat2 puas hati sebab orang2 seperti yang dinyatakan di atas sudah dihentam dalam meeting.. <-- kenapakah aku demam n tak dapat join meeting tu.. haish..

p/s : hoho..

6 ngokngek.. on "ospek n bla bla bla.."

amy emyla on August 23, 2009 at 4:56 PM said...

ms mu smyg terawih pon..ak rs mu patut pkai mask...wakkakakkak

emma on August 23, 2009 at 7:09 PM said...

wahahaha..sapekah yg bajet2 alim itu??
wohooo sapekah ktua yg tlah melarikan dr itu??
yuhuuu....sapekah mrk2 itu yg telah dhentam!!!wahahhahah

n sorg lagik...budak mane la yg t'tipu ngan lakonan plastikmu???hahahha

k h a y on August 23, 2009 at 11:03 PM said...

oih kao! lame gile x updet blog ek!
sian nye demam. jangkitan dr budk bru! bhye2. haha..

ala, ak ase budak tu saje je ckp mcm tu.. takot kao entam die blk ke ape. xpon, die nk mik ati kao.

oh, ak sgt jht! haha..

=)

Dr. Abdullah Azzam on August 24, 2009 at 12:33 AM said...

kesian dgn mereka!!!
jgn maroh ngat.hahaha

zarf_iera on August 24, 2009 at 6:55 AM said...

besela 2 chem..dr projek2 cmni la kite taw prangai sbnr certain owg 2..huhu

DAUD on August 29, 2009 at 12:46 PM said...

sokong zarf,
haha,
demam sikit je, jgn nk ponteng pose

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare