Thursday, November 05, 2009

am i sooo lucky..=)

Posted by aliaa at 18:50
29 oktober 2009

Hari ni sangat penat.. penat dengan tutorial, pastu kena jadi supervisor program blood donation, kena masak, kena pergi usrah.. eceh.. penat la sangat.. macam la aku donate darah kan.. haha.. “sy takut jarum”.. seyes.. jangan paksa aku donate darah.. pas masak, tiba-tiba dapat call dari abang dony.. abang dony ni driver kt medan ni.. if fmily aku or orang Yayasan Terengganu datang, abang dony ni la yang jadi driver.. tyme aku beli skuter dulu pun, guna IC abang dony la.. dia yang tolong..


Abang dony : aliaa, tadi abang pergi showroom YAMAHA yang tempat aliaa beli skuter dulu.. abang nak mintak buku hitam aliaa dengan tuan kedai tu.. tapi tuan kedai tu kata buku hitam aliaa dah hilang.. so, tuan kedai tu akan bertanggungjawab nak gantikan skuter lama aliaa dengan skuter yang baru..


aku blur..


Hah..?? what the hell is buku hitam..?? ganti skuter apa ni..??


aku blur lagi.. tak tau nak kata apa..


lepas aku call encik buah hati, baru la aku tau yang setiap orang yang ada motor/skuter, perlu ade buku hitam. Buku hitam tu la as a tanda yang motor/skuter tu korang yang punya.. sumting like that la.. kalo korang takde buku hitam tu, korang leh dituduh mencuri motor sendiri.. cess.. nape aku tak tau pape pun sebelum ni.. biasala.. perempuan.. bukannya tau sangat pasal skuter.. bwk skuter pn 40km/sejam je.. heh..=)


Aku pn call ayah.. ayah pelik.. takkan tiba-tiba je aku boleh dapat skuter baru free.. ayah takut abang dony tipu aku and dia kasi aku skuter curi.. ayh pun call abang dony.. nak konfemkan..


Rupa-rupanya, buku hitam aku memang betul-betul hilang.. sebab kedai YAMAHA tu kena rompak.. sumting like tat la.. maybe pencuri tu amek buku hitam aku kot..


So, kedai YAMAHA tu kne bertanggungjawab.. dia kata akan gantikan skuter lama aku dengan skuter yang bru..

 

Hah..?? biar betik..?? dpt skuter bru free..??

 

*Tiba-tiba rasa seperti terbang di atas awan.. dikelilingi bidadara2 hensem, ada pelangi.. ada banyak makanan.. ada pizza..*

 

Conclusionnya, skuter aku dah ditukar dengan skuter yang baru.. yang penting is FREE..!!


Thanx mukhsin.. ko dah banyak berjasa kat aku.. setiap kali lambat pergi lab, ko la yang tolong pecut ntuk aku.. aku guna ko ganas sangat.. sampai tayar dah relong (ape word for relong in bahasa melayu..??) ko memang sangat2 banyak berjasa kat aku.. sob sob sob..(T_T) sedeyh nak tingglkan mukhsin.. I lap u.. muah muah muah..


 

encik mukhsin



And a very very welcome to my new fresh scoot.. okey, dah la tu.. aku taknak bagi nama dah kat benda2 yang tak bernyawa..

 

saje nak bagi skuter hitam kat belakang tu interframe..


and, kena start dari awal balik.. plet putih.. haha..



actually, aku nak scoot kaler hijau.. tapi kena tunggu sebulan kalo nk kaler hijau.. yang ade kaler merah je.. takpe la.. memang jodoh dengan kaler merah gak.. orang dah bagi scoot baru free, takkan aku nak demand lagi kan..=)


Memang rasa agak hepi.. rasa syukur sangat2.. tapi takleh nak hepi sangat la.. ntah2 pncuri tu pulangkan balik buku hitam.. pastu, tuan kedai nak balik skuter baru ni n dia pulang kan balik skuter lama aku.. haaaa.. tak ke haru tu..

 

So, nanti mukhsin will go to Jakarta.. and some people in Jakarta will do a new black book for mukhsin.. haish.. berdebar la plak.. ntah2 pas buku hitam mukhsin yang baru dah siap, tuan kedai nk pulangkan balik skuter lama ni kat aku.. tulun la tuan kedai.. jangan musnahkan kegembiraan saya ni..saya nak scoot baru ni.. lagi cool.. bye bye mukhsin.. harap2 kita tak jumpa lagi pasni..


riwayat hidup mukhsin :

1. tayar relong

2. pernah jatuh sekali sahaja

3. calar kat brek kanan, cermin kanan, body kanan, handle kanan (calar sebab jatuh)


emh, berdasarkan riwayat hidup mukhsin ni, aku rasa orang kedai YAMAHA tu akan menangis tersesak-esak sebab skuter baru dia ditukar ganti dengan skuter yang macam mukhsin ni.. sowi, YAMAHA.. bukan salah saya.. 



last but not least, thanx to YAMAHA n abg dony..=) <-- macam la dorang baca blog aku..



p/s : selamat mengerjakan haji untuk ayah n ummi.. i luv u full..

9 comments:

emma on November 5, 2009 at 8:02 PM said...

perlu ke interprem skuter itam semat kat blkg tuh??hahha
tobat aku dengkiwww gile babsss kat mu..nape la yamaha setia budi tak kena rompak gak....wakakakka
okehh ati2 bawak skut baru!!!bila aku nak merasa nih ha????

amy emyla on November 5, 2009 at 8:11 PM said...

wahhhh sematt giler scoott HITAM kt blkg tuh???
motor sape tuh ???
hahhahahhahhaa

danial said...

geng moto ijau xberjaye .. hehe ..

kayna on November 5, 2009 at 9:41 PM said...

merah juga akhirnya!!!

haihhhh perlu die romapak buku hitam mu..tk ke ramai lg org len nye buku hitam ade..ak pelik laa..hahahaha..jelesh okeyh!!!

k h a y on November 5, 2009 at 11:52 PM said...

alaa... cian kt mukhsin.. akan dibuang bgitu shj..

eh, tp ak ase, kalo dpt yg baru, lg bes kot kann... hahaha...

ok, jge yg baru mcm si mukhsin tu ekk.. =)

DAUD on November 6, 2009 at 10:19 AM said...

tahniah,
best gile klu aku dapat scoot baru gak,
x dapat scoot, laptop a.
haha

zarf_iera on November 6, 2009 at 8:10 PM said...

waaa...best gile dpt scooter baru!
kn bgus if dpt 2,2..hahaha

Keluarga Hussin dan Halimah on March 31, 2010 at 12:29 AM said...

tak cair ke milo tu? kreatif betul doktor2 zaman sekarang.

Anonymous said...

part maen hoki dlm asrama aku suke! =P

Thursday, November 05, 2009

am i sooo lucky..=)


29 oktober 2009

Hari ni sangat penat.. penat dengan tutorial, pastu kena jadi supervisor program blood donation, kena masak, kena pergi usrah.. eceh.. penat la sangat.. macam la aku donate darah kan.. haha.. “sy takut jarum”.. seyes.. jangan paksa aku donate darah.. pas masak, tiba-tiba dapat call dari abang dony.. abang dony ni driver kt medan ni.. if fmily aku or orang Yayasan Terengganu datang, abang dony ni la yang jadi driver.. tyme aku beli skuter dulu pun, guna IC abang dony la.. dia yang tolong..


Abang dony : aliaa, tadi abang pergi showroom YAMAHA yang tempat aliaa beli skuter dulu.. abang nak mintak buku hitam aliaa dengan tuan kedai tu.. tapi tuan kedai tu kata buku hitam aliaa dah hilang.. so, tuan kedai tu akan bertanggungjawab nak gantikan skuter lama aliaa dengan skuter yang baru..


aku blur..


Hah..?? what the hell is buku hitam..?? ganti skuter apa ni..??


aku blur lagi.. tak tau nak kata apa..


lepas aku call encik buah hati, baru la aku tau yang setiap orang yang ada motor/skuter, perlu ade buku hitam. Buku hitam tu la as a tanda yang motor/skuter tu korang yang punya.. sumting like that la.. kalo korang takde buku hitam tu, korang leh dituduh mencuri motor sendiri.. cess.. nape aku tak tau pape pun sebelum ni.. biasala.. perempuan.. bukannya tau sangat pasal skuter.. bwk skuter pn 40km/sejam je.. heh..=)


Aku pn call ayah.. ayah pelik.. takkan tiba-tiba je aku boleh dapat skuter baru free.. ayah takut abang dony tipu aku and dia kasi aku skuter curi.. ayh pun call abang dony.. nak konfemkan..


Rupa-rupanya, buku hitam aku memang betul-betul hilang.. sebab kedai YAMAHA tu kena rompak.. sumting like tat la.. maybe pencuri tu amek buku hitam aku kot..


So, kedai YAMAHA tu kne bertanggungjawab.. dia kata akan gantikan skuter lama aku dengan skuter yang bru..

 

Hah..?? biar betik..?? dpt skuter bru free..??

 

*Tiba-tiba rasa seperti terbang di atas awan.. dikelilingi bidadara2 hensem, ada pelangi.. ada banyak makanan.. ada pizza..*

 

Conclusionnya, skuter aku dah ditukar dengan skuter yang baru.. yang penting is FREE..!!


Thanx mukhsin.. ko dah banyak berjasa kat aku.. setiap kali lambat pergi lab, ko la yang tolong pecut ntuk aku.. aku guna ko ganas sangat.. sampai tayar dah relong (ape word for relong in bahasa melayu..??) ko memang sangat2 banyak berjasa kat aku.. sob sob sob..(T_T) sedeyh nak tingglkan mukhsin.. I lap u.. muah muah muah..


 

encik mukhsin



And a very very welcome to my new fresh scoot.. okey, dah la tu.. aku taknak bagi nama dah kat benda2 yang tak bernyawa..

 

saje nak bagi skuter hitam kat belakang tu interframe..


and, kena start dari awal balik.. plet putih.. haha..



actually, aku nak scoot kaler hijau.. tapi kena tunggu sebulan kalo nk kaler hijau.. yang ade kaler merah je.. takpe la.. memang jodoh dengan kaler merah gak.. orang dah bagi scoot baru free, takkan aku nak demand lagi kan..=)


Memang rasa agak hepi.. rasa syukur sangat2.. tapi takleh nak hepi sangat la.. ntah2 pncuri tu pulangkan balik buku hitam.. pastu, tuan kedai nak balik skuter baru ni n dia pulang kan balik skuter lama aku.. haaaa.. tak ke haru tu..

 

So, nanti mukhsin will go to Jakarta.. and some people in Jakarta will do a new black book for mukhsin.. haish.. berdebar la plak.. ntah2 pas buku hitam mukhsin yang baru dah siap, tuan kedai nk pulangkan balik skuter lama ni kat aku.. tulun la tuan kedai.. jangan musnahkan kegembiraan saya ni..saya nak scoot baru ni.. lagi cool.. bye bye mukhsin.. harap2 kita tak jumpa lagi pasni..


riwayat hidup mukhsin :

1. tayar relong

2. pernah jatuh sekali sahaja

3. calar kat brek kanan, cermin kanan, body kanan, handle kanan (calar sebab jatuh)


emh, berdasarkan riwayat hidup mukhsin ni, aku rasa orang kedai YAMAHA tu akan menangis tersesak-esak sebab skuter baru dia ditukar ganti dengan skuter yang macam mukhsin ni.. sowi, YAMAHA.. bukan salah saya.. 



last but not least, thanx to YAMAHA n abg dony..=) <-- macam la dorang baca blog aku..



p/s : selamat mengerjakan haji untuk ayah n ummi.. i luv u full..

9 ngokngek.. on "am i sooo lucky..=)"

emma on November 5, 2009 at 8:02 PM said...

perlu ke interprem skuter itam semat kat blkg tuh??hahha
tobat aku dengkiwww gile babsss kat mu..nape la yamaha setia budi tak kena rompak gak....wakakakka
okehh ati2 bawak skut baru!!!bila aku nak merasa nih ha????

amy emyla on November 5, 2009 at 8:11 PM said...

wahhhh sematt giler scoott HITAM kt blkg tuh???
motor sape tuh ???
hahhahahhahhaa

danial said...

geng moto ijau xberjaye .. hehe ..

kayna on November 5, 2009 at 9:41 PM said...

merah juga akhirnya!!!

haihhhh perlu die romapak buku hitam mu..tk ke ramai lg org len nye buku hitam ade..ak pelik laa..hahahaha..jelesh okeyh!!!

k h a y on November 5, 2009 at 11:52 PM said...

alaa... cian kt mukhsin.. akan dibuang bgitu shj..

eh, tp ak ase, kalo dpt yg baru, lg bes kot kann... hahaha...

ok, jge yg baru mcm si mukhsin tu ekk.. =)

DAUD on November 6, 2009 at 10:19 AM said...

tahniah,
best gile klu aku dapat scoot baru gak,
x dapat scoot, laptop a.
haha

zarf_iera on November 6, 2009 at 8:10 PM said...

waaa...best gile dpt scooter baru!
kn bgus if dpt 2,2..hahaha

Keluarga Hussin dan Halimah on March 31, 2010 at 12:29 AM said...

tak cair ke milo tu? kreatif betul doktor2 zaman sekarang.

Anonymous said...

part maen hoki dlm asrama aku suke! =P

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare