Monday, June 22, 2009

amir muzakkir

Posted by aliaa at 15:24
amir muzakkir adalah adik bongsu aku yang kadang-kadang berjaya buat aku rasa macam nak lari dari rumah..

bibik umah aku berasal dari India (bukan tempat sebenar).. rambut bibik dye warna perang.. telinga bibik bertindik 4.. walaupun perwatakan bibik seperti ganas, bibik seorang yang rajin dan baik.. lagipun bibik lagi muda dari aku.. so, aku tak rasa bersalah nak arahkan bibik masak maggi untuk aku.. yeah..

tapi aku kira ok lagi la.. amir lagi jahat bab membuli bibik.. kalo nak minum air, "bibik, amek air kat saya".. kalo nak mandi, "bibik, teman saya mandi".. kalo nak makan, "bibik, cepat..!! saya nak coco crunch ngan susu".. macam2 lagi la arahan dia.. semuanya bibik patuh je..

aku kesian kat bibik.. tapi takkan la aku nak halang bibik ikut arahan amir.. nanti amir suruh aku pulak yang ikut arahan dia.. sebelum kesiankan bibik, baik aku kesiankan diri aku dulu..

tu pun, amir dah ugut bibik.. "bibik.. kalo bibik tak dengar arahan saya, saya tembak bibik" sambil acu pistol-mainan-yang-kalo-kene-peluru-memang-sakit-nak-mampus.. kesian bibik.. kalah dengan budak umur 6 tahun.. (aku tak tipu.. memang sakit kalo kene peluru pistol mainan amir tu.. aku tak pernah kene tembak lagi ngan pistol tu.. tapi ada seorang mangsa tembakan yang cerita kat aku..)



amir juga suka buat aku malu..

amir rasa nak buang air besar.. aku teman la dia pergi toilet.. 3 minit lepas tu..



amir : kaklong2.. meh sini kejap..

me : apa..?? (aku menjenguk kat pintu toilet)

amir : tengok tahi amir ni.. bersambung2.. (sambil tunjuk kat dalam toilet bowl)


aku tak kisah kalo amir tunjuk tahi kat toilet rumah.. tapi jangan la tunjuk tahi kat toilet GIANT.. dah la ramai orang kat dalam toilet tu.. aku tunduk je.. ceyh.. ingat hebat sangat ke tahi bersambung2.. (adekah aku patut upload gambar tahi bersambung2..??)







p/s : ape lagi aktiviti kat umah selain makan, tengok tv n tido..?? aku buhsannnnn..!!!!!

4 comments:

k h a y on June 22, 2009 at 7:01 PM said...

eh.. takot nye cerita ini. huhu.
masih ade perasaan nk lari dr rumah LOL

ain_dira on June 22, 2009 at 10:16 PM said...

ni pehal lak tulih tulisan ceni..

aku telah m'copy n paste kat my new entry blog baru leh bace..

euwww.. xperlu kot nak amik gmbr tahik tuh.. ( sebijik cam dalam komik utopia sbb blogging punye pasal, gmbr tahi pun nak amik)


pegi la bcuti di rumah membe ilangkan bosan!!

zarf_iera on June 22, 2009 at 10:36 PM said...

adoyai.amir..amir...
mkin loghat dak 2 ye.hahahaa...

arissa pe cer?post r psal arissa lak.hahaha..

wei chem...bile nk dtg jmpe kitrg.
smpai ati blek mesia xnk jmpe kitrg.huhu..

DAUD on July 14, 2009 at 9:50 AM said...

haha, siannya bibik ko,
n ak trase amir tu sengal.
haha.

anak bungso sume degil cam tu ke?
adik aku yg bungso pun degil gak,
tensi je den

Monday, June 22, 2009

amir muzakkir


amir muzakkir adalah adik bongsu aku yang kadang-kadang berjaya buat aku rasa macam nak lari dari rumah..

bibik umah aku berasal dari India (bukan tempat sebenar).. rambut bibik dye warna perang.. telinga bibik bertindik 4.. walaupun perwatakan bibik seperti ganas, bibik seorang yang rajin dan baik.. lagipun bibik lagi muda dari aku.. so, aku tak rasa bersalah nak arahkan bibik masak maggi untuk aku.. yeah..

tapi aku kira ok lagi la.. amir lagi jahat bab membuli bibik.. kalo nak minum air, "bibik, amek air kat saya".. kalo nak mandi, "bibik, teman saya mandi".. kalo nak makan, "bibik, cepat..!! saya nak coco crunch ngan susu".. macam2 lagi la arahan dia.. semuanya bibik patuh je..

aku kesian kat bibik.. tapi takkan la aku nak halang bibik ikut arahan amir.. nanti amir suruh aku pulak yang ikut arahan dia.. sebelum kesiankan bibik, baik aku kesiankan diri aku dulu..

tu pun, amir dah ugut bibik.. "bibik.. kalo bibik tak dengar arahan saya, saya tembak bibik" sambil acu pistol-mainan-yang-kalo-kene-peluru-memang-sakit-nak-mampus.. kesian bibik.. kalah dengan budak umur 6 tahun.. (aku tak tipu.. memang sakit kalo kene peluru pistol mainan amir tu.. aku tak pernah kene tembak lagi ngan pistol tu.. tapi ada seorang mangsa tembakan yang cerita kat aku..)



amir juga suka buat aku malu..

amir rasa nak buang air besar.. aku teman la dia pergi toilet.. 3 minit lepas tu..



amir : kaklong2.. meh sini kejap..

me : apa..?? (aku menjenguk kat pintu toilet)

amir : tengok tahi amir ni.. bersambung2.. (sambil tunjuk kat dalam toilet bowl)


aku tak kisah kalo amir tunjuk tahi kat toilet rumah.. tapi jangan la tunjuk tahi kat toilet GIANT.. dah la ramai orang kat dalam toilet tu.. aku tunduk je.. ceyh.. ingat hebat sangat ke tahi bersambung2.. (adekah aku patut upload gambar tahi bersambung2..??)







p/s : ape lagi aktiviti kat umah selain makan, tengok tv n tido..?? aku buhsannnnn..!!!!!

4 ngokngek.. on "amir muzakkir"

k h a y on June 22, 2009 at 7:01 PM said...

eh.. takot nye cerita ini. huhu.
masih ade perasaan nk lari dr rumah LOL

ain_dira on June 22, 2009 at 10:16 PM said...

ni pehal lak tulih tulisan ceni..

aku telah m'copy n paste kat my new entry blog baru leh bace..

euwww.. xperlu kot nak amik gmbr tahik tuh.. ( sebijik cam dalam komik utopia sbb blogging punye pasal, gmbr tahi pun nak amik)


pegi la bcuti di rumah membe ilangkan bosan!!

zarf_iera on June 22, 2009 at 10:36 PM said...

adoyai.amir..amir...
mkin loghat dak 2 ye.hahahaa...

arissa pe cer?post r psal arissa lak.hahaha..

wei chem...bile nk dtg jmpe kitrg.
smpai ati blek mesia xnk jmpe kitrg.huhu..

DAUD on July 14, 2009 at 9:50 AM said...

haha, siannya bibik ko,
n ak trase amir tu sengal.
haha.

anak bungso sume degil cam tu ke?
adik aku yg bungso pun degil gak,
tensi je den

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare