Thursday, June 18, 2009

sabar separuh daripada iman..

Posted by aliaa at 21:00

kan dah cakap, aku ni hot hot chicken shit.. dulu rajin sangat update blog.. skrang ni malas gile.. busy la.. <--- pebende yang busy pun aku tak tau la..


now, i'm at home.. home sweeeeeeet home.. yes2.. dah makan nasi lemak.. dah mak
an cheezy wedges (note : kat indonesia takde cheezy wedges)..


the problem is air milo.. aku dah setahun tak balik.. kalo kat medan, aku tak minum ai
r milo.. sebab milo kat medan tak best.. tak sama ngan milo malaysia.. bila balik malaysia, aku minum la milo puas2.. tapiiiiiii..... perut aku dah takleh trima air milo.. baru je minum milo 5 minit, dah nak membuang/melabur balik.. so, aku dah takleh minum milo dah pasni.. uuuu (T_T) selamat tinggal milo.. ingat daku dalam doamu.. lepas ni aku takkan jadi sihat dan kuat dah..


so, cuti sebulan lebih ni, aku la yang kena layan adik2 aku.. amir (6 thn) n arissa (darjah 3)..


amir nakal giler w
eyh.. skrang ni dia ngah minat ngan b-daman.. alaa, tau tak b-daman tu ape..?? yang leh tembak kuar guli dari perut dia tu.. pastu die bawak b-daman pegi tadika..


balik dari tadika...



amir : kaklong, cikgu rampas b-daman amir.. (sambil buat muka kesian)..

me : hah..?? alaaa.. tu nak suruh kaklong mintak balik la tu b-daman awak
ngan cikgu..

amir : (still buat muka kesian)..


me : yela2.. petang ni kaklong mintak balik b-daman awak tu..



aku jugakkkk yang kena tebalkan muka pegi mintak balik b-daman amir tu.. petang tu aku pegi tadika amir..



me : cikgu, saya datang nak mintak balik b-daman amir..


cikgu : owh, amek la.. ade kat atas meja dalam kelas..



haish.. kalo boleh, nak je aku pakai topeng.. malu..!! mesti cikgu ingat aku yang semangat nak maen b-daman tu.. sampai sanggup datang tadika amek balik b-daman tu.. nasib baek cikgu tadika amir tak garang n tak bebel ka
t aku..



yang aku bengangnya, esoknya tu, dia leh bawak lagi b-daman pegi tadika.. sabar je la.. aku rasa macam nak tembak je amir.. tembak style b-daman.. guna lemak kat perut.. bukan guna guli..




ini adalah seekor b-daman







p/s : ceh, update cm x ikhlas je..

4 comments:

ain_dira on June 19, 2009 at 3:41 PM said...

uhhh.. akhirnye bjaya jgk update. 2 bln tu x update...

xpnh taw pun ade katon tu tp tau skit sbb ade siar kat astro ceria..


p/s: milo mmg cepat lawas pom..

k h a y on June 19, 2009 at 7:22 PM said...

mek!! kao ni.. lame tol br nk updet! hoh!!!~

samat kembali ke malaysia. bile ko nk blk indon? wah, tah2 ko br smpi msia ak da tnye bile nk blk. hahahha... =D

milo sgt cepat kuar dr prot. hoho..

Mr. U on June 20, 2009 at 1:44 PM said...

Kt sne xde cheezy wedges? sedih siot.. huhu.. nway, slmt cuti2!

zyRa j on June 22, 2009 at 12:11 PM said...

aliaa chan!
welkam bek! ;)
ahaha..

Thursday, June 18, 2009

sabar separuh daripada iman..



kan dah cakap, aku ni hot hot chicken shit.. dulu rajin sangat update blog.. skrang ni malas gile.. busy la.. <--- pebende yang busy pun aku tak tau la..


now, i'm at home.. home sweeeeeeet home.. yes2.. dah makan nasi lemak.. dah mak
an cheezy wedges (note : kat indonesia takde cheezy wedges)..


the problem is air milo.. aku dah setahun tak balik.. kalo kat medan, aku tak minum ai
r milo.. sebab milo kat medan tak best.. tak sama ngan milo malaysia.. bila balik malaysia, aku minum la milo puas2.. tapiiiiiii..... perut aku dah takleh trima air milo.. baru je minum milo 5 minit, dah nak membuang/melabur balik.. so, aku dah takleh minum milo dah pasni.. uuuu (T_T) selamat tinggal milo.. ingat daku dalam doamu.. lepas ni aku takkan jadi sihat dan kuat dah..


so, cuti sebulan lebih ni, aku la yang kena layan adik2 aku.. amir (6 thn) n arissa (darjah 3)..


amir nakal giler w
eyh.. skrang ni dia ngah minat ngan b-daman.. alaa, tau tak b-daman tu ape..?? yang leh tembak kuar guli dari perut dia tu.. pastu die bawak b-daman pegi tadika..


balik dari tadika...



amir : kaklong, cikgu rampas b-daman amir.. (sambil buat muka kesian)..

me : hah..?? alaaa.. tu nak suruh kaklong mintak balik la tu b-daman awak
ngan cikgu..

amir : (still buat muka kesian)..


me : yela2.. petang ni kaklong mintak balik b-daman awak tu..



aku jugakkkk yang kena tebalkan muka pegi mintak balik b-daman amir tu.. petang tu aku pegi tadika amir..



me : cikgu, saya datang nak mintak balik b-daman amir..


cikgu : owh, amek la.. ade kat atas meja dalam kelas..



haish.. kalo boleh, nak je aku pakai topeng.. malu..!! mesti cikgu ingat aku yang semangat nak maen b-daman tu.. sampai sanggup datang tadika amek balik b-daman tu.. nasib baek cikgu tadika amir tak garang n tak bebel ka
t aku..



yang aku bengangnya, esoknya tu, dia leh bawak lagi b-daman pegi tadika.. sabar je la.. aku rasa macam nak tembak je amir.. tembak style b-daman.. guna lemak kat perut.. bukan guna guli..




ini adalah seekor b-daman







p/s : ceh, update cm x ikhlas je..

4 ngokngek.. on "sabar separuh daripada iman.."

ain_dira on June 19, 2009 at 3:41 PM said...

uhhh.. akhirnye bjaya jgk update. 2 bln tu x update...

xpnh taw pun ade katon tu tp tau skit sbb ade siar kat astro ceria..


p/s: milo mmg cepat lawas pom..

k h a y on June 19, 2009 at 7:22 PM said...

mek!! kao ni.. lame tol br nk updet! hoh!!!~

samat kembali ke malaysia. bile ko nk blk indon? wah, tah2 ko br smpi msia ak da tnye bile nk blk. hahahha... =D

milo sgt cepat kuar dr prot. hoho..

Mr. U on June 20, 2009 at 1:44 PM said...

Kt sne xde cheezy wedges? sedih siot.. huhu.. nway, slmt cuti2!

zyRa j on June 22, 2009 at 12:11 PM said...

aliaa chan!
welkam bek! ;)
ahaha..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare