Monday, April 06, 2009

hip hip hoorey..!!!

Posted by aliaa at 16:09

before this, aku ingat warming up tak penting.. so, aku tak suka warm up.. last 3 weeks, time maen futsal, as usual, buat2 warm up.. padahal tak warm up pun.. dah la maen 2 jam..


pas maen, sakit gila kaki n punggung.. sakit nak jalan.. dah takleh nak lari.. sakit time bersin n batuk.. hidup jadi cam tak normal.. takleh maen ftsal..

Nuyu paksa pegi jumpa doctor.. mula2 sampai kat Hospital Gleni, kena daftar dulu..


Nurse : awak nak jumpa sape..??
Me : saya nak jumpa orthopaedist..
Nurse : kenapa..??
Me : saya sakit kat kaki n punggung.. bahagian tulang kot..
Nurse : awak pregnant ke..??


%$%WO*&T@#$F%.. ape yang wat aku nampak cam pregnant..?? muka aku yang matured kah..?? ataupun perut aku yang terlebih matured..??


time ni Nuyu cam shilaker.. dia gelakkan aku.. terus dia online facebook on mobile then wat status ntah pape la yang meaning "aliaa pregnant".. ewah ewah ewah..!! perut sape yang lagi nampak cam pregnant ni..?? aku ke mu..?? *sambil mengangkat kening memandang nuyu*


bila jumpa orthopaedist (adeh, susahnya nak eja), dia bagitau, aku bukan sakit tulang.. tapi sakit kat muscle.. aku tak puas ati..


Me : tak la doc.. saya bukan sakit muscle.. saya sakit tulang.. kalo sakit muscle, 1 week dah ok.. ni dah 3 weeks.. still sakit.. tak ok2 pun.. <--- nak jugak lawan cakap doctor..
Doctor hensem (Nuyu yang kata dia hensem) : tak.. muscle awak yang problem.. tulang awak ok je.. awk takleh maen futsal.. after this, awak tukar buat aktiviti karate pulak.. <--- (T_T).. kenapa mesti karate..??


tapi doctor ni best la.. dia tak cas aku pun.. sebab aku bagitau kat dia aku takde insurans.. so, free of charge.. nasib baek mulut tak gatal cakap "saya-takde-insurans-tapi-saya-boleh-claim-dengan-YT-lepas-ni".. thanx to Dr. Edwin Parlindungan Marpaung..


then wat fisioterapi.. Rp 120,000.. ok la.. sket je pun.. tak yah la claim ngan YT..


bila nak amek ubat.. mak aih.. harga ubat Rp 400,000..(T_T) <--- menangis air mata darah.. mahal siot..(T_T) takleh jadi ni.. aku nak claim gak ngan YT.. aku dah la jenis tak nak makan ubat.. tapi disebabkan ubat ni mahal gila $%#^$#$, aku kena makan ubat ni sampai habis..



then, kena wat senaman ni bila free time..




sape2 yang rasa ade sakit macam aku, anda dialu-alukan buat exercise ni.. nurse kata kalo sakit time wat exercise ni, jangan paksa diri nak buat..

owh, nurse.. saya sakit la nak buat.. saya tak nak buat la.. (padahal malas) <--- eyh, tak.. aku memang sakit la..!!









p/s : thanx nuyu sebabkan temankan.. mmmuahh mmmuahhh.. *muntah hijau*

10 comments:

amy emyla on April 6, 2009 at 8:31 PM said...

lorr sakit lg kew yg arituh...kesian nyew...adess
mu jd coach ahh pah nie...xyah maen futsal...hahha
mu patut join karate ahh pah nie

jahat glew nurse tuh...hahahha...
p/s....ktorg nk jd mak angkt utk ank mu yg invisible tuh
hahhahaha

emma on April 6, 2009 at 10:02 PM said...

waaa...snaman tuh klihatan seksi skali..
nk snaman tuh ajk ak skali ehh...wakakaka
nama dr xley nk pnjg lagik???
eh eh..bkan ke mug maen ftsal ptg td????ak repot kat dr edwin!
satu lagik..mirah hamil anggur~~~~=p

Ubai on April 6, 2009 at 10:30 PM said...

maybe sbb ko da bonCITTT skit kot tu psl nurse tu tnye pregnant ke x..huhu..

ain_dira on April 6, 2009 at 10:38 PM said...

ahaha.. x ngagak btl nurse tu tnye pregnant.. mgkin dah ade muka keibuan..=P

kalo org x sakit, bole x join nak buat senam tu?hehe.. macam sonok je.. sbb baring tp tade la dlm keadaan mcm dlm gambar tu ( bogel)..

p/s : 400,00rp brape RM????

zarf_iera on April 6, 2009 at 11:27 PM said...

aku rse ak taw nape punggung mu skit.adkah krn lmak punggung trlbey??hahaha...

DAUD on April 10, 2009 at 3:29 AM said...

sian ko sakit,
cepat2 sembuh.

meself,Ms Fint on April 12, 2009 at 11:24 AM said...

rajin2 la wat pilates. elok tuk tulang belulang..

Endofday on April 15, 2009 at 6:26 PM said...

karate tuu haha asal karate??

beckpanda on April 22, 2009 at 3:44 PM said...

cess...dasar mmbe.nok pecoh perot aku bc blog mung mirah...apo la...mengarut molek haha..cnne la nurse tu blh terpikir direct nk tny mung pregnant ke mende mende haha...klaka la mu nih.dok tempat orang pong buleh lagi nk lwn2 ckap doc ...nakal molek...

Mr. U on June 1, 2009 at 9:02 PM said...

Tu dia.. 1st time jmpe senaman punggung.. haha.. nway,tumpg lalu..

Monday, April 06, 2009

hip hip hoorey..!!!



before this, aku ingat warming up tak penting.. so, aku tak suka warm up.. last 3 weeks, time maen futsal, as usual, buat2 warm up.. padahal tak warm up pun.. dah la maen 2 jam..


pas maen, sakit gila kaki n punggung.. sakit nak jalan.. dah takleh nak lari.. sakit time bersin n batuk.. hidup jadi cam tak normal.. takleh maen ftsal..

Nuyu paksa pegi jumpa doctor.. mula2 sampai kat Hospital Gleni, kena daftar dulu..


Nurse : awak nak jumpa sape..??
Me : saya nak jumpa orthopaedist..
Nurse : kenapa..??
Me : saya sakit kat kaki n punggung.. bahagian tulang kot..
Nurse : awak pregnant ke..??


%$%WO*&T@#$F%.. ape yang wat aku nampak cam pregnant..?? muka aku yang matured kah..?? ataupun perut aku yang terlebih matured..??


time ni Nuyu cam shilaker.. dia gelakkan aku.. terus dia online facebook on mobile then wat status ntah pape la yang meaning "aliaa pregnant".. ewah ewah ewah..!! perut sape yang lagi nampak cam pregnant ni..?? aku ke mu..?? *sambil mengangkat kening memandang nuyu*


bila jumpa orthopaedist (adeh, susahnya nak eja), dia bagitau, aku bukan sakit tulang.. tapi sakit kat muscle.. aku tak puas ati..


Me : tak la doc.. saya bukan sakit muscle.. saya sakit tulang.. kalo sakit muscle, 1 week dah ok.. ni dah 3 weeks.. still sakit.. tak ok2 pun.. <--- nak jugak lawan cakap doctor..
Doctor hensem (Nuyu yang kata dia hensem) : tak.. muscle awak yang problem.. tulang awak ok je.. awk takleh maen futsal.. after this, awak tukar buat aktiviti karate pulak.. <--- (T_T).. kenapa mesti karate..??


tapi doctor ni best la.. dia tak cas aku pun.. sebab aku bagitau kat dia aku takde insurans.. so, free of charge.. nasib baek mulut tak gatal cakap "saya-takde-insurans-tapi-saya-boleh-claim-dengan-YT-lepas-ni".. thanx to Dr. Edwin Parlindungan Marpaung..


then wat fisioterapi.. Rp 120,000.. ok la.. sket je pun.. tak yah la claim ngan YT..


bila nak amek ubat.. mak aih.. harga ubat Rp 400,000..(T_T) <--- menangis air mata darah.. mahal siot..(T_T) takleh jadi ni.. aku nak claim gak ngan YT.. aku dah la jenis tak nak makan ubat.. tapi disebabkan ubat ni mahal gila $%#^$#$, aku kena makan ubat ni sampai habis..



then, kena wat senaman ni bila free time..




sape2 yang rasa ade sakit macam aku, anda dialu-alukan buat exercise ni.. nurse kata kalo sakit time wat exercise ni, jangan paksa diri nak buat..

owh, nurse.. saya sakit la nak buat.. saya tak nak buat la.. (padahal malas) <--- eyh, tak.. aku memang sakit la..!!









p/s : thanx nuyu sebabkan temankan.. mmmuahh mmmuahhh.. *muntah hijau*

10 ngokngek.. on "hip hip hoorey..!!!"

amy emyla on April 6, 2009 at 8:31 PM said...

lorr sakit lg kew yg arituh...kesian nyew...adess
mu jd coach ahh pah nie...xyah maen futsal...hahha
mu patut join karate ahh pah nie

jahat glew nurse tuh...hahahha...
p/s....ktorg nk jd mak angkt utk ank mu yg invisible tuh
hahhahaha

emma on April 6, 2009 at 10:02 PM said...

waaa...snaman tuh klihatan seksi skali..
nk snaman tuh ajk ak skali ehh...wakakaka
nama dr xley nk pnjg lagik???
eh eh..bkan ke mug maen ftsal ptg td????ak repot kat dr edwin!
satu lagik..mirah hamil anggur~~~~=p

Ubai on April 6, 2009 at 10:30 PM said...

maybe sbb ko da bonCITTT skit kot tu psl nurse tu tnye pregnant ke x..huhu..

ain_dira on April 6, 2009 at 10:38 PM said...

ahaha.. x ngagak btl nurse tu tnye pregnant.. mgkin dah ade muka keibuan..=P

kalo org x sakit, bole x join nak buat senam tu?hehe.. macam sonok je.. sbb baring tp tade la dlm keadaan mcm dlm gambar tu ( bogel)..

p/s : 400,00rp brape RM????

zarf_iera on April 6, 2009 at 11:27 PM said...

aku rse ak taw nape punggung mu skit.adkah krn lmak punggung trlbey??hahaha...

DAUD on April 10, 2009 at 3:29 AM said...

sian ko sakit,
cepat2 sembuh.

meself,Ms Fint on April 12, 2009 at 11:24 AM said...

rajin2 la wat pilates. elok tuk tulang belulang..

Endofday on April 15, 2009 at 6:26 PM said...

karate tuu haha asal karate??

beckpanda on April 22, 2009 at 3:44 PM said...

cess...dasar mmbe.nok pecoh perot aku bc blog mung mirah...apo la...mengarut molek haha..cnne la nurse tu blh terpikir direct nk tny mung pregnant ke mende mende haha...klaka la mu nih.dok tempat orang pong buleh lagi nk lwn2 ckap doc ...nakal molek...

Mr. U on June 1, 2009 at 9:02 PM said...

Tu dia.. 1st time jmpe senaman punggung.. haha.. nway,tumpg lalu..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare