Sunday, December 28, 2008

shuffle.. adeyh..

Posted by aliaa at 19:20
emh.. tyme family aku dtg ari tu, aku tau satu benda baru.. amir (my adik bongsu) ngah belajar bershuffle.. tak padan ngn umor 5 tahun.. adeyh..

dh jd trend ke shuffle skang ni..?? ke aku yg out of date.. a
ku tau shuffle dari iklan hot fm.. pastu aku tgk dlm mcm2 aznil.. tak tau lak dh trjangkit kt amir.. amir blaja dr hazim (my kazen).. btw, ayah de (hazim's dad) ckp hazim pnye tarian shuffle cm anak beruk terlompat2.. haha..

tp rimas gk la aku ngn amir ni..

setiap mse nk bershuffle..


tyme shopping, bershuffle..

tyme mkn, shuffle gk..

before tdo, kne wt shuffle dlu..


amir.. that is not shuffle, dear..

yg aku paling tak tahan, tyme mandi.. sbb die bru je 5 tahun, aku la yg kne mandikan amir n arissa.. aku kan kakak yg penyayang.. dorg mmg manja.. nk kne mndikan.. jgn harap nk mndi sndiri..

tyme mndi pn nk shuffle.. toilet kt umah aku dh la sekangkang kera.. pastu sumbat pulak aku, amir ngn arissa.. pastu acara shuffle pn dimulai.. mule2 tyme jirus air.. pastu tyme sabun.. pastu syampu.. pastu bilas balik ngn air.. setiap mse bershuffle.. aku yg tak shuffle ni pn jd mgsa.. abis basah baju aku.. ni spe yg mndikan spe..?? kaklong yg mndikan amir ke amir yg mndikan kaklong..??

emh.. takpe la.. nnti bile amir dh jd star shuffle, amir ajar kaklong lak..


one more thing..

aku pelik gk ngn indonesian ni.. dorg tak prnh tgk OKU (org kurg upaya) ke..?? dsebabkan last week kaki my mum kne operate, so, ummi trpaksa la pkai tongkat n wheelchair.. so, kalo pegi shopping pn, ummi kne gne either tongkat or wheelchair la..

yg aku pelik, indonesian kt tmpat shopping tu tgk ummi cm tak pnh tgk org OKU lak.. aku tak kate ummi OKU, k.. tp dlm situation ni, ummi cm ade prsamaan ngn OKU la sbb sebelah kaki ummi tak sempurna @ tak sembuh btol2 lg bcos of da operation..

tyme nek escelator, ummi gne tongkat.. so, ayah yg pegang wheelchair..

indonesian tgk semacam je.. siot gile.. bkn aku nk perasan ktorg dperhatikan.. tp tyme tu fmily aku je yg gne escelator tu.. escelator tu dari tgkat bwh smpai atas.. ade skelompok indonesian tu smpai mndongak kepala sbb nk tgk ummi smpai ke atas..

aku pn pndg indonesian tu pstu ckp..


"ko ni kenapa..?? tak prnh tgk org cacat ke..??"

then aku diam jap.. pastu smbung lg..

"owh, lupe lak.. org cacat kt sini.........." (ayat takleh tulis abis.. bahaya..!! haha..)


pastu aku blah..

yer.. aku tau mulut aku mmg jahat.. tp aku pn naek rimas sbb dorg tgk ummi semacam je.. kalo ttibe aku jmpe OKU kt shopping mall, buat bodo
dh la.. wtpe nk tgk2 kt die..?? anggap je la die cm org normal..


ummi versi normal..^^




ummi versi OKU brtongkat..




ummi versi OKU ber"wheelcahir"



msti dorg heran kn.. nape ummi yg dorg anggap "kurang sempurna" leh shopping2 ngn hepinye + ade kluarga yg jage.. hahahaha.. sile pegi mati la korg2 yg katak bwh tempurung.. negara aku takde diskriminasi cm kt sni.. OKU kt mlysia still bkerja, brsukan, mkn, drive cm org2 bese @ normal.. maybe sbb kt indo ni, kalo jd OKU, dorg rse dh tak dpt buat ape2 yg mcm org normal leh buat.. so, in d end, dorg jd beggar..

then, i'm realized.. aku rse selame aku dok kt medan ni, aku tak prnh jmpe OKU kt mne2 tmpat yg aku pegi (abaikan beggar).. kalo aku g shoping ke, mkn kt luar ke.. aku pn tak sure.. maybe OKU kt medan ni mmg akan dipinggirkan trus..

kalo kt mlysia, aku tgk rmai je OKU yg idop mcm org normal.. ade je OKU yg lg brjaya dr org normal.. example : abg raja syamri.. kaya siot die ni.. dr kecik lg takde kaki sebelah tp still leh brjaya..
ntah la..

aku brsyukur sgt yg ALLAH ciptakan aku smpurna n dilahirkan kt mlysia.. pheww..


n aku harap kaki ummi cpt sembuh.. ummi dh wisau gile sbb brt bdn ummi dh makin naek.. takde kaki takleh joging la kn.. hihi..

inilah msenye aku nk brlagak lebih kurus dari ummi <--- faris slalu ckp yg aku lg gemuk dr ummi..






p/s : tyme shopping, ummi trus sihat..^^


p/s : hepi besday nad (22/12) n hepi besday faris a.k.a si putih a.k.a jehan miskin (28/12)

4 comments:

k h a y on December 29, 2008 at 10:32 PM said...

no matter what, your mum is still your forever mum.
=D

ain_dira on December 30, 2008 at 12:58 AM said...

dorang sebenarnye jelez, mak mung cun sgt..hehe..tu yg pandang x berkelip.. Think positive!!!

Yea..shuffle mmg terkenal....kalo berjalan xda shufler bebudak skang ni,xsah... x blajo nhan adik nye ke??

ur little bro, so cute la..=D

aliaa on January 5, 2009 at 10:58 PM said...

u r rite khay..
she is my mum forever..
hee~

aliaa on January 5, 2009 at 10:59 PM said...

ain..
meh kte shuffle..
hihi..

Sunday, December 28, 2008

shuffle.. adeyh..


emh.. tyme family aku dtg ari tu, aku tau satu benda baru.. amir (my adik bongsu) ngah belajar bershuffle.. tak padan ngn umor 5 tahun.. adeyh..

dh jd trend ke shuffle skang ni..?? ke aku yg out of date.. a
ku tau shuffle dari iklan hot fm.. pastu aku tgk dlm mcm2 aznil.. tak tau lak dh trjangkit kt amir.. amir blaja dr hazim (my kazen).. btw, ayah de (hazim's dad) ckp hazim pnye tarian shuffle cm anak beruk terlompat2.. haha..

tp rimas gk la aku ngn amir ni..

setiap mse nk bershuffle..


tyme shopping, bershuffle..

tyme mkn, shuffle gk..

before tdo, kne wt shuffle dlu..


amir.. that is not shuffle, dear..

yg aku paling tak tahan, tyme mandi.. sbb die bru je 5 tahun, aku la yg kne mandikan amir n arissa.. aku kan kakak yg penyayang.. dorg mmg manja.. nk kne mndikan.. jgn harap nk mndi sndiri..

tyme mndi pn nk shuffle.. toilet kt umah aku dh la sekangkang kera.. pastu sumbat pulak aku, amir ngn arissa.. pastu acara shuffle pn dimulai.. mule2 tyme jirus air.. pastu tyme sabun.. pastu syampu.. pastu bilas balik ngn air.. setiap mse bershuffle.. aku yg tak shuffle ni pn jd mgsa.. abis basah baju aku.. ni spe yg mndikan spe..?? kaklong yg mndikan amir ke amir yg mndikan kaklong..??

emh.. takpe la.. nnti bile amir dh jd star shuffle, amir ajar kaklong lak..


one more thing..

aku pelik gk ngn indonesian ni.. dorg tak prnh tgk OKU (org kurg upaya) ke..?? dsebabkan last week kaki my mum kne operate, so, ummi trpaksa la pkai tongkat n wheelchair.. so, kalo pegi shopping pn, ummi kne gne either tongkat or wheelchair la..

yg aku pelik, indonesian kt tmpat shopping tu tgk ummi cm tak pnh tgk org OKU lak.. aku tak kate ummi OKU, k.. tp dlm situation ni, ummi cm ade prsamaan ngn OKU la sbb sebelah kaki ummi tak sempurna @ tak sembuh btol2 lg bcos of da operation..

tyme nek escelator, ummi gne tongkat.. so, ayah yg pegang wheelchair..

indonesian tgk semacam je.. siot gile.. bkn aku nk perasan ktorg dperhatikan.. tp tyme tu fmily aku je yg gne escelator tu.. escelator tu dari tgkat bwh smpai atas.. ade skelompok indonesian tu smpai mndongak kepala sbb nk tgk ummi smpai ke atas..

aku pn pndg indonesian tu pstu ckp..


"ko ni kenapa..?? tak prnh tgk org cacat ke..??"

then aku diam jap.. pastu smbung lg..

"owh, lupe lak.. org cacat kt sini.........." (ayat takleh tulis abis.. bahaya..!! haha..)


pastu aku blah..

yer.. aku tau mulut aku mmg jahat.. tp aku pn naek rimas sbb dorg tgk ummi semacam je.. kalo ttibe aku jmpe OKU kt shopping mall, buat bodo
dh la.. wtpe nk tgk2 kt die..?? anggap je la die cm org normal..


ummi versi normal..^^




ummi versi OKU brtongkat..




ummi versi OKU ber"wheelcahir"



msti dorg heran kn.. nape ummi yg dorg anggap "kurang sempurna" leh shopping2 ngn hepinye + ade kluarga yg jage.. hahahaha.. sile pegi mati la korg2 yg katak bwh tempurung.. negara aku takde diskriminasi cm kt sni.. OKU kt mlysia still bkerja, brsukan, mkn, drive cm org2 bese @ normal.. maybe sbb kt indo ni, kalo jd OKU, dorg rse dh tak dpt buat ape2 yg mcm org normal leh buat.. so, in d end, dorg jd beggar..

then, i'm realized.. aku rse selame aku dok kt medan ni, aku tak prnh jmpe OKU kt mne2 tmpat yg aku pegi (abaikan beggar).. kalo aku g shoping ke, mkn kt luar ke.. aku pn tak sure.. maybe OKU kt medan ni mmg akan dipinggirkan trus..

kalo kt mlysia, aku tgk rmai je OKU yg idop mcm org normal.. ade je OKU yg lg brjaya dr org normal.. example : abg raja syamri.. kaya siot die ni.. dr kecik lg takde kaki sebelah tp still leh brjaya..
ntah la..

aku brsyukur sgt yg ALLAH ciptakan aku smpurna n dilahirkan kt mlysia.. pheww..


n aku harap kaki ummi cpt sembuh.. ummi dh wisau gile sbb brt bdn ummi dh makin naek.. takde kaki takleh joging la kn.. hihi..

inilah msenye aku nk brlagak lebih kurus dari ummi <--- faris slalu ckp yg aku lg gemuk dr ummi..






p/s : tyme shopping, ummi trus sihat..^^


p/s : hepi besday nad (22/12) n hepi besday faris a.k.a si putih a.k.a jehan miskin (28/12)

4 ngokngek.. on "shuffle.. adeyh.."

k h a y on December 29, 2008 at 10:32 PM said...

no matter what, your mum is still your forever mum.
=D

ain_dira on December 30, 2008 at 12:58 AM said...

dorang sebenarnye jelez, mak mung cun sgt..hehe..tu yg pandang x berkelip.. Think positive!!!

Yea..shuffle mmg terkenal....kalo berjalan xda shufler bebudak skang ni,xsah... x blajo nhan adik nye ke??

ur little bro, so cute la..=D

aliaa on January 5, 2009 at 10:58 PM said...

u r rite khay..
she is my mum forever..
hee~

aliaa on January 5, 2009 at 10:59 PM said...

ain..
meh kte shuffle..
hihi..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare