Saturday, November 15, 2008

who r they..??

Posted by aliaa at 12:24
emh, aku sedang tachycardia.. tachycardia bila igt blk insiden ni.. haish..

mcm mne ade 2 org lelaki kt dlm umah aku. tp aku tak sedar..???


ctenye mcm ni..

td aku ngn wawa je ade kt umah.. keyna, emma n amy gi class.. nuyu dtg umah aku sbb nk gne intenet.. so, ktorg lepak kt dlm bilik je la.. tbe2 aku rse nk g toilet.. bile aku kuar bilik, aku perasan pintu umah aku trbuka..


then, ttibe dtg 2 org lelaki dr arah dapur.. dorg dtg kt aku.. aku igt kn ade org dtg sbb nk baiki pape la kan.. aku pk mesti die msuk umah sbb wawa tlg buke pntu.. then, laki2 tu dtg kt aku n tnye sumting..

aku trkejut la.. mule2 aku cm bengang la.. npe wawa x sound aku awl2 ckp ade org dtg baiki pape.. at least aku pkai tdung la kalo kuar bilik.. laki2 tu tnye aku sumting tp aku x phm.. so, aku nk pggl wawa sbb nk soh wawa ckp ngn dorg.. aku mls nk layan sbb aku nk g toilet.. bile aku bke pntu bilik wawa, aku pelek sbb wawa x pkai tdung pn.. wawa relax je tgh dok lepak2 dpn laptop..

aik..?? abis 2, spe yg bukakan pntu untuk lelaki ni..?? bile aku nk pgglkan wawa, lelaki2 tu ckp "eyh, xpe2.. kami pergi dulu".. aku dh blur gile.. aku cpt2 panggil wawa.. wawa cpt2 pkai tdung.. bile ktorg kuar dr bilik wawa, 2 org laki tu dh xde..

ktorg cri2 keliling umah.. cek toilet n bilik sume.. who r they..?? aku pelik cmne dorg leh msuk umah aku without any noise.. besenye, kalo buke gate umah aku tu, ktorg yg kt dlm umah ni leh dgar.. sbb bunyi gate tu cm guruh.. kalo buke pntu umah pn, aku leh dgar sbb bilik aku plg dkt ngan pntu.. mcm mne dorg blh msuk dgn snyp2..?? tbe2 je dorg dh ade kt dapur..*confuse*

aku je yg nmpak laki tu.. wawa x smpt tgk.. yg aku tau, ade 2 org lelaki.. aku nmpk muke sorg je.. yg sorg lg aku x perasan.. lelaki yg aku nmpk ni la tnye soklan kt aku.. die pkai helmet.. nsib baek la tyme aku ngah blur mse die tnye aku tu, aku x pndang mata die.. org ckp, pukau start ngan pndgn mata..

pttla bile aku nk gi pggl wawa, laki2 bangang ni cpt2 nk blah.. tbe2 aku rse cuak lak.. kalo dorg ni pncuri, aku tak kisah la.. mcm mne kalo dorg perogol bersiri.. ahh, takyah ckp yg bersiri la.. kalo perogol tak bersiri pn aku dh cuak.. haish, kalo die msuk dlm bilik aku td, senjata yg aku ade dlm bilik aku ni just pisau, gunting n hussein.. yup.. duri2 hussein sgt brguna sbgai snjata..

dh la kunci pntu bilik aku n wawa ade kt pntu bhgn luar bilik.. kalo la dorg kunci ktorg kt dlm bilik td, xtau la aku nk kte ape.. (eyh, sng je.. enset kn ade.. call je la spe2 kan.. ngee~)

bila aku igt2 balik, aku rse aku kot yg tak kunci pntu umah.. sbb aku plg last msuk umah td.. haish.. tp aku still pelik.. npe tak dgar pape bunyi bising pn.. spttnye kalo dorg buke gate tu, ktorg mmg dgar la cam bunyi guruh..

kalo aku tak kuar gi toilet td, mmg tak kan tau la ade 2 org laki kt dlm umah aku.. yg plg aku bengang, dorg masuk pkai kasut.. taik kucing btol la mamat ni.. len kali belajar adab.. msuk umah org, buke kasut.. kalo kasut bersih takpe la.. ntah2 dh pijak taik kambeng.. ngokngek..


even dorg pkai helmet, aku tak rse dorg dtg ngan motor.. sbb aku tak dgr bunyi motor pn ble dorg blah.. n aku takde nmpak motor pn kt luar.. tyme dorg nk blah tu pn, aku tak dgar bunyi gate.. aku rse dorg pnjt pagar la..

gagaga.. wawa kte muke aku cm cuak giler.. ngee~ wawa, fahamilah aku.. muke aku cmtu sbb aku ngah tahan sakit perut td.. lps keadaan dh reda sket, bru la ku brani g toilet.. hehe..^^

fikiran positif --->> dorg nk pinjam toilet kot..


fikiran negatif --->> dorg mmg brniat jahat..



p/s : housemateku, sori sbb aku yg lupe kunci pntu.. len kali aku x buat lg.. (pgajaran yg paling brguna)..

14 comments:

AnAdKiNg on November 15, 2008 at 2:29 PM said...

weh! bahaya sial!!! ko ni..ya Allah.. len kali klu pelik je, trus jerit.. jgn berhadapan sendiri. buatnye diorang tu baca pstu hembus, x psl2 kne pukau! aliaa! tlg hati2! ini satu arahan!

wawa said...

hohoho...x sangka ko tulih bende ni dalam blog...

aku pon takikardi gak...seriauuuu wehh..kalu aku jumpe mamat tuh, meme aku bukak langkah silat ala2 pedang setiawan r...haisshhh
tapi betul gak tuh,mungkin mamat tuh nak tumpang gune toilet..kite kene usnuzon...hohoho

papepon, Alhamdulillah, kite selamat...huhu

emma on November 15, 2008 at 3:16 PM said...

hahah...bley plak eh suke2 ati msk umah org nk pjam toilet..huhu...takpela kite +ve kan pikiran..tp lenkali same2 la brgt demi kselamatan bsama...cewahhh
nsb brg2 umah mak aji x kene curik kan..esp tenet trsyg la..hahah
papepon syukur korg slamat...!!!

anjeradzi on November 15, 2008 at 4:24 PM said...

ish ish ish!!!bahayenyekkk!!!
eyh eyh ati2 taw...kt tmpt akak pn berlaku kecurian...ade dak ilang nset, padahal umah ktowg ade satpam.pehtu tgkp blk akak kne bkak, cm ade owg nk bkak selak...ngeri!!!

sakinah on November 15, 2008 at 6:02 PM said...

Standby la alat2 keselamatan, contohnya, letak tin2 kosong kat tepi tingkap...so dat if kena tolak sket je, terus bunyi bising sebab tin2 jatuh (contohnye!).

Aiii.. seriously, nampak betul Allah melindungi korang semua. Kalau tak, takdelaa Aliaa tergerak ati nak ke tandas.

Nasib baik la korang... bengong betul mamat2 tu.

Anonymous said...

jg la diri leklok..sini mmg camtu..kalo bleyh kunci pagar..even moto kt umh bdk junior pn bleyh hlg..tu pn pgr kunci..so..ht2 a..ni 1st time kn..bile die da tau selok belok umh tuh..pastu tau plak korg sume pempuan xde sorg pn laki kt umh tu,,pliz alert sgt2..seyes ak ckp..kalo jln kaki tu jgn jln sorg2..jgn brani sgt..btol..lps nh..myb diorg mkn brani lg..kt xtau camne..kdg2 diorg buat2 tny ad sewa kos x.buat2 tny cari org la..tlg la jgn layan pn org yg xknl..espesially laki2 yg pkai helmet..mmg camtu skill dorg..kunci pgr umh tau..pintu umh selak slalu..pastu kalu org cknl dtg,,jgn sahut pn kalo die pgl dr luar..len la klo korg knl

anjeradzi on November 16, 2008 at 1:12 AM said...

huhuhu tu a skg mmg ade dgr cte dr owg lokal ckp ekonomi dowg sgt twok, wet tade...myb sb kesempitan tuh la dowg wat perkare tak mulie nie huhuh...

ummm nnt nk ltak kektus kat tingkap...klu ade owg nk bkak mesti tercucuk duri...huhuhu pdn muke!

M K AcaB said...

aliaa! Ni bukan sesuatu yg lawak! bahayaaaa sgt... mcm2 org ade kt sekitar kte skang... n da rmi yg tau ilmu2 pukau. ilmu ni mmg mudah dpelajari d mana2 sje. hampir 90% penduduk indo mahir ilmu pukau. Toloooong la ati2. Mereka sgaje membuat perangkap dan hanya menunggu mangsa sje. byk2kn amalan n doa spye kte sntiase dilindungi Allah. mesti sgt berhati2 n bia la kte curiga n berprasangka buruk kt org len... krn mencegah 1001 kali lebey bek dr sgale2nye! k, thanx krn membaca karangan ini. jge dri bek2... kalo x jge dri bek2, siap la kamoo!

::aliaa:: on November 16, 2008 at 12:07 PM said...

--->> ana.. aku blur tyme 2, k.. so, aku rse cm nk mnjerit pn.. xpe2.. dh slmt pn.. hehe.. thanx, cyg..

--->> wawa, aku pn seriau n tachycardia ble igt blk mnde ni.. haha.. seb bek die dop wt npe2 ke kte..

--->> emma, nseb baek die x curi intenet kte.. brg plg brharga 2.. hehe..

--->> kak anje, tkutnye.. cmne lak die leh bke tgkp.. btw, take care.. huhu..

::aliaa:: on November 16, 2008 at 12:14 PM said...

--->> keen.. alia pn rse nsb baek sbb alia nk pegi toilet.. kalo x, xtau la ape yg dorg buat kt dlm umah ni.. idea yg keen bg 2, ktorg dh prnh gne kt skolah dlu.. hehe.. mmg bsing pn bnyi tin2 kosong 2.. nway, thanx.. p/s : best la nasik lmk korg msk 2.. thanx maa..

--->> anonymous.. kalo x silap aku, laki helmet 2 tnye aku psl kos.. tp aku x phm ape soklan die.. yg aku phm die sebut kos je.. haish, cuak lak.. btw, thanx..

--->> kak anje.. hehe.. letak bnyk2 cactus kt tgkp.. biar dorg rse kne duri cactus.. kalo nk lbih brkesan, ltk durian trus.. ngee~

--->> acab, u read my blog maa.. hehe.. emh, alia bkn wt lwk la.. alia cte mnde yg btol 2.. btw, thanx so much.. alia dh besar.. pndai jge dri.. hehe.. smlm je cuai sket..

dak THI said...

mirah....giler brani dak ni..klw ak mmg ak daa menjerit x pk ape2 dh..pedulik hape ak bising ke x!!
tp papepon alhamdulillah diorg x bwt pape n xde brg ilang...


p/s:umh ak slalu x kunci pintu...even mlm pon pintu penah x berkunci!!

::aliaa:: on November 16, 2008 at 11:39 PM said...

dak thi..
korg lg la advance..
mlm2 pn x knci pntu..
haish..
bhaye2..
aku cm x sure je nk jerit ke x tyme 2..
mau nye die tekup mulut aku kalo aku jerit..

amy emyla on November 17, 2008 at 11:08 PM said...

kte kne lebh...lebih...lebihhh berhati2 pasnie...pastu tetiap mlm kiter sme kne bce ayat kursi 3 kali sblm tdor...oke =>

::aliaa:: on November 22, 2008 at 1:04 AM said...

baeklah amy..^^

Saturday, November 15, 2008

who r they..??


emh, aku sedang tachycardia.. tachycardia bila igt blk insiden ni.. haish..

mcm mne ade 2 org lelaki kt dlm umah aku. tp aku tak sedar..???


ctenye mcm ni..

td aku ngn wawa je ade kt umah.. keyna, emma n amy gi class.. nuyu dtg umah aku sbb nk gne intenet.. so, ktorg lepak kt dlm bilik je la.. tbe2 aku rse nk g toilet.. bile aku kuar bilik, aku perasan pintu umah aku trbuka..


then, ttibe dtg 2 org lelaki dr arah dapur.. dorg dtg kt aku.. aku igt kn ade org dtg sbb nk baiki pape la kan.. aku pk mesti die msuk umah sbb wawa tlg buke pntu.. then, laki2 tu dtg kt aku n tnye sumting..

aku trkejut la.. mule2 aku cm bengang la.. npe wawa x sound aku awl2 ckp ade org dtg baiki pape.. at least aku pkai tdung la kalo kuar bilik.. laki2 tu tnye aku sumting tp aku x phm.. so, aku nk pggl wawa sbb nk soh wawa ckp ngn dorg.. aku mls nk layan sbb aku nk g toilet.. bile aku bke pntu bilik wawa, aku pelek sbb wawa x pkai tdung pn.. wawa relax je tgh dok lepak2 dpn laptop..

aik..?? abis 2, spe yg bukakan pntu untuk lelaki ni..?? bile aku nk pgglkan wawa, lelaki2 tu ckp "eyh, xpe2.. kami pergi dulu".. aku dh blur gile.. aku cpt2 panggil wawa.. wawa cpt2 pkai tdung.. bile ktorg kuar dr bilik wawa, 2 org laki tu dh xde..

ktorg cri2 keliling umah.. cek toilet n bilik sume.. who r they..?? aku pelik cmne dorg leh msuk umah aku without any noise.. besenye, kalo buke gate umah aku tu, ktorg yg kt dlm umah ni leh dgar.. sbb bunyi gate tu cm guruh.. kalo buke pntu umah pn, aku leh dgar sbb bilik aku plg dkt ngan pntu.. mcm mne dorg blh msuk dgn snyp2..?? tbe2 je dorg dh ade kt dapur..*confuse*

aku je yg nmpak laki tu.. wawa x smpt tgk.. yg aku tau, ade 2 org lelaki.. aku nmpk muke sorg je.. yg sorg lg aku x perasan.. lelaki yg aku nmpk ni la tnye soklan kt aku.. die pkai helmet.. nsib baek la tyme aku ngah blur mse die tnye aku tu, aku x pndang mata die.. org ckp, pukau start ngan pndgn mata..

pttla bile aku nk gi pggl wawa, laki2 bangang ni cpt2 nk blah.. tbe2 aku rse cuak lak.. kalo dorg ni pncuri, aku tak kisah la.. mcm mne kalo dorg perogol bersiri.. ahh, takyah ckp yg bersiri la.. kalo perogol tak bersiri pn aku dh cuak.. haish, kalo die msuk dlm bilik aku td, senjata yg aku ade dlm bilik aku ni just pisau, gunting n hussein.. yup.. duri2 hussein sgt brguna sbgai snjata..

dh la kunci pntu bilik aku n wawa ade kt pntu bhgn luar bilik.. kalo la dorg kunci ktorg kt dlm bilik td, xtau la aku nk kte ape.. (eyh, sng je.. enset kn ade.. call je la spe2 kan.. ngee~)

bila aku igt2 balik, aku rse aku kot yg tak kunci pntu umah.. sbb aku plg last msuk umah td.. haish.. tp aku still pelik.. npe tak dgar pape bunyi bising pn.. spttnye kalo dorg buke gate tu, ktorg mmg dgar la cam bunyi guruh..

kalo aku tak kuar gi toilet td, mmg tak kan tau la ade 2 org laki kt dlm umah aku.. yg plg aku bengang, dorg masuk pkai kasut.. taik kucing btol la mamat ni.. len kali belajar adab.. msuk umah org, buke kasut.. kalo kasut bersih takpe la.. ntah2 dh pijak taik kambeng.. ngokngek..


even dorg pkai helmet, aku tak rse dorg dtg ngan motor.. sbb aku tak dgr bunyi motor pn ble dorg blah.. n aku takde nmpak motor pn kt luar.. tyme dorg nk blah tu pn, aku tak dgar bunyi gate.. aku rse dorg pnjt pagar la..

gagaga.. wawa kte muke aku cm cuak giler.. ngee~ wawa, fahamilah aku.. muke aku cmtu sbb aku ngah tahan sakit perut td.. lps keadaan dh reda sket, bru la ku brani g toilet.. hehe..^^

fikiran positif --->> dorg nk pinjam toilet kot..


fikiran negatif --->> dorg mmg brniat jahat..



p/s : housemateku, sori sbb aku yg lupe kunci pntu.. len kali aku x buat lg.. (pgajaran yg paling brguna)..

14 ngokngek.. on "who r they..??"

AnAdKiNg on November 15, 2008 at 2:29 PM said...

weh! bahaya sial!!! ko ni..ya Allah.. len kali klu pelik je, trus jerit.. jgn berhadapan sendiri. buatnye diorang tu baca pstu hembus, x psl2 kne pukau! aliaa! tlg hati2! ini satu arahan!

wawa said...

hohoho...x sangka ko tulih bende ni dalam blog...

aku pon takikardi gak...seriauuuu wehh..kalu aku jumpe mamat tuh, meme aku bukak langkah silat ala2 pedang setiawan r...haisshhh
tapi betul gak tuh,mungkin mamat tuh nak tumpang gune toilet..kite kene usnuzon...hohoho

papepon, Alhamdulillah, kite selamat...huhu

emma on November 15, 2008 at 3:16 PM said...

hahah...bley plak eh suke2 ati msk umah org nk pjam toilet..huhu...takpela kite +ve kan pikiran..tp lenkali same2 la brgt demi kselamatan bsama...cewahhh
nsb brg2 umah mak aji x kene curik kan..esp tenet trsyg la..hahah
papepon syukur korg slamat...!!!

anjeradzi on November 15, 2008 at 4:24 PM said...

ish ish ish!!!bahayenyekkk!!!
eyh eyh ati2 taw...kt tmpt akak pn berlaku kecurian...ade dak ilang nset, padahal umah ktowg ade satpam.pehtu tgkp blk akak kne bkak, cm ade owg nk bkak selak...ngeri!!!

sakinah on November 15, 2008 at 6:02 PM said...

Standby la alat2 keselamatan, contohnya, letak tin2 kosong kat tepi tingkap...so dat if kena tolak sket je, terus bunyi bising sebab tin2 jatuh (contohnye!).

Aiii.. seriously, nampak betul Allah melindungi korang semua. Kalau tak, takdelaa Aliaa tergerak ati nak ke tandas.

Nasib baik la korang... bengong betul mamat2 tu.

Anonymous said...

jg la diri leklok..sini mmg camtu..kalo bleyh kunci pagar..even moto kt umh bdk junior pn bleyh hlg..tu pn pgr kunci..so..ht2 a..ni 1st time kn..bile die da tau selok belok umh tuh..pastu tau plak korg sume pempuan xde sorg pn laki kt umh tu,,pliz alert sgt2..seyes ak ckp..kalo jln kaki tu jgn jln sorg2..jgn brani sgt..btol..lps nh..myb diorg mkn brani lg..kt xtau camne..kdg2 diorg buat2 tny ad sewa kos x.buat2 tny cari org la..tlg la jgn layan pn org yg xknl..espesially laki2 yg pkai helmet..mmg camtu skill dorg..kunci pgr umh tau..pintu umh selak slalu..pastu kalu org cknl dtg,,jgn sahut pn kalo die pgl dr luar..len la klo korg knl

anjeradzi on November 16, 2008 at 1:12 AM said...

huhuhu tu a skg mmg ade dgr cte dr owg lokal ckp ekonomi dowg sgt twok, wet tade...myb sb kesempitan tuh la dowg wat perkare tak mulie nie huhuh...

ummm nnt nk ltak kektus kat tingkap...klu ade owg nk bkak mesti tercucuk duri...huhuhu pdn muke!

M K AcaB said...

aliaa! Ni bukan sesuatu yg lawak! bahayaaaa sgt... mcm2 org ade kt sekitar kte skang... n da rmi yg tau ilmu2 pukau. ilmu ni mmg mudah dpelajari d mana2 sje. hampir 90% penduduk indo mahir ilmu pukau. Toloooong la ati2. Mereka sgaje membuat perangkap dan hanya menunggu mangsa sje. byk2kn amalan n doa spye kte sntiase dilindungi Allah. mesti sgt berhati2 n bia la kte curiga n berprasangka buruk kt org len... krn mencegah 1001 kali lebey bek dr sgale2nye! k, thanx krn membaca karangan ini. jge dri bek2... kalo x jge dri bek2, siap la kamoo!

::aliaa:: on November 16, 2008 at 12:07 PM said...

--->> ana.. aku blur tyme 2, k.. so, aku rse cm nk mnjerit pn.. xpe2.. dh slmt pn.. hehe.. thanx, cyg..

--->> wawa, aku pn seriau n tachycardia ble igt blk mnde ni.. haha.. seb bek die dop wt npe2 ke kte..

--->> emma, nseb baek die x curi intenet kte.. brg plg brharga 2.. hehe..

--->> kak anje, tkutnye.. cmne lak die leh bke tgkp.. btw, take care.. huhu..

::aliaa:: on November 16, 2008 at 12:14 PM said...

--->> keen.. alia pn rse nsb baek sbb alia nk pegi toilet.. kalo x, xtau la ape yg dorg buat kt dlm umah ni.. idea yg keen bg 2, ktorg dh prnh gne kt skolah dlu.. hehe.. mmg bsing pn bnyi tin2 kosong 2.. nway, thanx.. p/s : best la nasik lmk korg msk 2.. thanx maa..

--->> anonymous.. kalo x silap aku, laki helmet 2 tnye aku psl kos.. tp aku x phm ape soklan die.. yg aku phm die sebut kos je.. haish, cuak lak.. btw, thanx..

--->> kak anje.. hehe.. letak bnyk2 cactus kt tgkp.. biar dorg rse kne duri cactus.. kalo nk lbih brkesan, ltk durian trus.. ngee~

--->> acab, u read my blog maa.. hehe.. emh, alia bkn wt lwk la.. alia cte mnde yg btol 2.. btw, thanx so much.. alia dh besar.. pndai jge dri.. hehe.. smlm je cuai sket..

dak THI said...

mirah....giler brani dak ni..klw ak mmg ak daa menjerit x pk ape2 dh..pedulik hape ak bising ke x!!
tp papepon alhamdulillah diorg x bwt pape n xde brg ilang...


p/s:umh ak slalu x kunci pintu...even mlm pon pintu penah x berkunci!!

::aliaa:: on November 16, 2008 at 11:39 PM said...

dak thi..
korg lg la advance..
mlm2 pn x knci pntu..
haish..
bhaye2..
aku cm x sure je nk jerit ke x tyme 2..
mau nye die tekup mulut aku kalo aku jerit..

amy emyla on November 17, 2008 at 11:08 PM said...

kte kne lebh...lebih...lebihhh berhati2 pasnie...pastu tetiap mlm kiter sme kne bce ayat kursi 3 kali sblm tdor...oke =>

::aliaa:: on November 22, 2008 at 1:04 AM said...

baeklah amy..^^

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare