Friday, January 16, 2009

ape la..

Posted by aliaa at 10:43

asal la ngan jiran aku ni..?? slalu sangat buang sampah dalam kwsn umah aku.. (sampah yang aku mention kat sini adelah sampah yang bersaiz kecik mcm straw, krtas, botol air).. aku tak kisah ngan jiran sblh kanan.. sebab tu tuan umah aku.. aku sure bukan die yg buang smph tu.. sebab die sangat la pembersih.. tak mcm org indonesia pn..



yang aku kisah skang ni jiran sbelah kiri aku.. haish.. nak bengang.. tp takleh.. sbb azam tahun baru, aku nk kurangkan marah.. so, aku tak nak marah2 ntuk jiran yang tak hensem tersebut.. banyak gak sampah2 kecik yang jiran aku slalu buang dalam kwsn umah aku..



mule2 kotak rokok.. ngokngek.. tak agak2.. dah konfem bukan smpah umah aku.. takkan la emma ngn amy smoking lak.. eyh, tak tau la kot kalo dorg smoking silently.. tapi takkan la kan.. aku percaya kat emma n amy..


pastu ketas2 kecik tu, cam dah jadi kebiasaan.. kalo rase cam sampah je, jiran aku baling la mende tu masuk dalam kwsn umah aku..


ari tu die buang patung power rangers lak.. kot ye pn nk buang, biar la logik sket.. buang la sumting yg rase cam sampah umah ktorg.. takkan la wawa lak yang men ngan power rangers tu.. aku yakin wawa tak men power rangers tu.. die nakibah usrah dowh.. mane ade mase nak men power rangers.. haish.. kang aku transform jadi pink rangers, pastu fire umah ko baru tau.. (jap, nape mesti pink..?? aku bukan peminat pink, k)..


pastu buang bateri.. ni lagi la.. buang 4 bijik bateri skaligus.. emh.. kalo buang sebijik je, aku leh la buat2 tak tau.. konon2 cam bateri tu jatuh dari langit ke (wlaupun tak logik tapi try to think positive, k).. ni kalo dah 4 bijik bateri, ape kes..?? ko ingat hujan bateri ke..??





sabar aliaa.. sabar..






eyh, takleh biarkan je ni.. kalo die buang lagi smpah dalam kwsn umah aku pasni, aku nak bagi tau tuan umah aku soh sound die..


kalo pas kene sound ngan tuan umah aku, tapi die still buang smpah lagi gak, aku nk pegi sound sendiri la..


tapi kalo ko tak insaf gak n still buang smpah dalam kwsn umah aku, aku call israel.. soh bedil umah ko.. (condition : ktorg sume pindah kuar.. tiggal ko je kat dalam umah).. tak kisah la kalo lepas ni aku kne boikot ke ape ke.. (note : aku bukan supporter israel.. aku tak minum coke, aku tak pegi starbuck.. mcD..?? emh, dlm proses nk boikot la ni.. amek mse sket)..





msti ade yg ckp "ala, sampah kecik je pn.. tu pn nk kecoh.."

oh ye.. memang aku sangat kecoh.. sbb rumput kwsn umah aku is rumput carpet.. tak macho elegan la kalo rumput carpet ade sampah kan..?? tak nampak cam orang kaya la.. (wlaupun umah sekangkang kera je) jap, ape mksud elegan..??







keadilan mesti ditegakkan..

semangat..!! semangat..!!







p/s : entry ni bukan di'type' dalam keadaan marah2.. (tetap nak pertahankan azam tahun baru no 1 : kurangkan rasa marah n banyakkan bersabar)..


p/s : watak 'ko' adalah jiran aku yang tak hensem tersebut.. (still bukan dalam keadaan marah2)..

6 comments:

julu on January 16, 2009 at 1:28 PM said...

weh..kalo jiran mg buang duit kat kawasan umah mg..panggil aku ek..
aku snggup kutip sampah2 tu utk korg..

ain_dira on January 16, 2009 at 4:29 PM said...

dy baling bateri yg leh cas ke??

dia nak guwau je kot tuh...=) maafkan la org tu..=)

noure on January 16, 2009 at 6:25 PM said...

sebaek umah aku tade halaman umah. kalo idak ler kann.. mungkin kah da jadik tempat pembuangan sampah org arab??? gulp...

tp umah aku seblom nih.org arab dok campak sampah ke bwah dan kekadang masok balkoni umah aku. cis2! bengang geler..

buntalnakal on January 21, 2009 at 4:47 PM said...

makcik! u kene tag k? padan muke!

aliaa on February 11, 2009 at 12:32 AM said...

julu ---> emh.. kalu die buang duit, aku cpt2 g kutip.. dop dang dh nk pggl mu..

ain ---> owh.. brgurau apekah cnggitu..?? rse nk fire je mereka2 tu.. hehe..

aliaa on February 11, 2009 at 12:34 AM said...

noure ---> aah.. dgr cte org arab lg teruk kn.. haish.. cne la ko kt sne ye.. selamat bersabar..!!

aja ---> aku mnusia pling mls nk wt tag..

Friday, January 16, 2009

ape la..



asal la ngan jiran aku ni..?? slalu sangat buang sampah dalam kwsn umah aku.. (sampah yang aku mention kat sini adelah sampah yang bersaiz kecik mcm straw, krtas, botol air).. aku tak kisah ngan jiran sblh kanan.. sebab tu tuan umah aku.. aku sure bukan die yg buang smph tu.. sebab die sangat la pembersih.. tak mcm org indonesia pn..



yang aku kisah skang ni jiran sbelah kiri aku.. haish.. nak bengang.. tp takleh.. sbb azam tahun baru, aku nk kurangkan marah.. so, aku tak nak marah2 ntuk jiran yang tak hensem tersebut.. banyak gak sampah2 kecik yang jiran aku slalu buang dalam kwsn umah aku..



mule2 kotak rokok.. ngokngek.. tak agak2.. dah konfem bukan smpah umah aku.. takkan la emma ngn amy smoking lak.. eyh, tak tau la kot kalo dorg smoking silently.. tapi takkan la kan.. aku percaya kat emma n amy..


pastu ketas2 kecik tu, cam dah jadi kebiasaan.. kalo rase cam sampah je, jiran aku baling la mende tu masuk dalam kwsn umah aku..


ari tu die buang patung power rangers lak.. kot ye pn nk buang, biar la logik sket.. buang la sumting yg rase cam sampah umah ktorg.. takkan la wawa lak yang men ngan power rangers tu.. aku yakin wawa tak men power rangers tu.. die nakibah usrah dowh.. mane ade mase nak men power rangers.. haish.. kang aku transform jadi pink rangers, pastu fire umah ko baru tau.. (jap, nape mesti pink..?? aku bukan peminat pink, k)..


pastu buang bateri.. ni lagi la.. buang 4 bijik bateri skaligus.. emh.. kalo buang sebijik je, aku leh la buat2 tak tau.. konon2 cam bateri tu jatuh dari langit ke (wlaupun tak logik tapi try to think positive, k).. ni kalo dah 4 bijik bateri, ape kes..?? ko ingat hujan bateri ke..??





sabar aliaa.. sabar..






eyh, takleh biarkan je ni.. kalo die buang lagi smpah dalam kwsn umah aku pasni, aku nak bagi tau tuan umah aku soh sound die..


kalo pas kene sound ngan tuan umah aku, tapi die still buang smpah lagi gak, aku nk pegi sound sendiri la..


tapi kalo ko tak insaf gak n still buang smpah dalam kwsn umah aku, aku call israel.. soh bedil umah ko.. (condition : ktorg sume pindah kuar.. tiggal ko je kat dalam umah).. tak kisah la kalo lepas ni aku kne boikot ke ape ke.. (note : aku bukan supporter israel.. aku tak minum coke, aku tak pegi starbuck.. mcD..?? emh, dlm proses nk boikot la ni.. amek mse sket)..





msti ade yg ckp "ala, sampah kecik je pn.. tu pn nk kecoh.."

oh ye.. memang aku sangat kecoh.. sbb rumput kwsn umah aku is rumput carpet.. tak macho elegan la kalo rumput carpet ade sampah kan..?? tak nampak cam orang kaya la.. (wlaupun umah sekangkang kera je) jap, ape mksud elegan..??







keadilan mesti ditegakkan..

semangat..!! semangat..!!







p/s : entry ni bukan di'type' dalam keadaan marah2.. (tetap nak pertahankan azam tahun baru no 1 : kurangkan rasa marah n banyakkan bersabar)..


p/s : watak 'ko' adalah jiran aku yang tak hensem tersebut.. (still bukan dalam keadaan marah2)..

6 ngokngek.. on "ape la.."

julu on January 16, 2009 at 1:28 PM said...

weh..kalo jiran mg buang duit kat kawasan umah mg..panggil aku ek..
aku snggup kutip sampah2 tu utk korg..

ain_dira on January 16, 2009 at 4:29 PM said...

dy baling bateri yg leh cas ke??

dia nak guwau je kot tuh...=) maafkan la org tu..=)

noure on January 16, 2009 at 6:25 PM said...

sebaek umah aku tade halaman umah. kalo idak ler kann.. mungkin kah da jadik tempat pembuangan sampah org arab??? gulp...

tp umah aku seblom nih.org arab dok campak sampah ke bwah dan kekadang masok balkoni umah aku. cis2! bengang geler..

buntalnakal on January 21, 2009 at 4:47 PM said...

makcik! u kene tag k? padan muke!

aliaa on February 11, 2009 at 12:32 AM said...

julu ---> emh.. kalu die buang duit, aku cpt2 g kutip.. dop dang dh nk pggl mu..

ain ---> owh.. brgurau apekah cnggitu..?? rse nk fire je mereka2 tu.. hehe..

aliaa on February 11, 2009 at 12:34 AM said...

noure ---> aah.. dgr cte org arab lg teruk kn.. haish.. cne la ko kt sne ye.. selamat bersabar..!!

aja ---> aku mnusia pling mls nk wt tag..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare