Thursday, February 19, 2009

help me..!!

Posted by aliaa at 18:56


emh.. aku dah disahkan menghidap sindrom SDNESBAT.. the full name of this syndrome is Semakin-Dekat-Nak-Exam-Semakin-Banyak-Aku-Tido..



nama syndrome panjang sangat la.. cam jawab hipotesis paper sains UPSR.. kalo nk jwb hipotesis, kene guna "semakin......semakin" or "jika.........maka" (eyh, btol la hipotesis kn..??) tu kalo UPSR tahun 2000 la.. tahun laen aku tak tau camne..


tyme tak exam, susah nak tido.. bila dekat2 nak exam, senang je aku nak tido.. hampeh..!!


so, to prevent syndrome ni jadi makin teruk, i need help from my frens..


1. kawan2 YM
kalo nmpk ym aku idle, tolong buzz aku.. tu tandanya aku tido la tu.. buzz aku sampai aku terbangun.. eyh, ade ke orang yang leh terbangun tido kalo dengar bunyi buzz je..?? aah, guna audible la.. lagi kuat.. aku akan guna maximum volume.. kalo leh, kasi aku audible yang bising n panjang2 macam audible 'mei lin mei lin mei lin'..
peringatan : jangan anta audible tyme aku tak idle.. maunya terkejut sakan aku kalo dengar audible ngan max sound..


2. kawan2 henfon
kalo aku tak reply mesej korang, tolong la miskol aku.. aku tak kan angkat pun kalo korg call.. pls pls pls.. aku tak kan reply msj kalo aku ngah tido je, bukannye sebab aku takde kredit.. aku setiap masa pun ada kredit.. even henfon buruk, kredit mesti penuh.. better than kalo henfon mahal n canggih tapi takde kredit.. hee~ so.. ida, nuyu n sape2 je yang mesejnya tak direply, sila miskol ye..


3. housemate terchenta
kalo msuk bilik aku n tengok aku ngah tido, tolong la lempang aku sampai aku bangun.. ni je peluang korang nak balas dendam ke ape ke.. bile2 masa je korang leh lempang kalo tengok aku tido.. except kalo aku memang tido wajib waktu malam.. jangan la lempang tyme tu lak.. n tempat yang dibenarkan untuk dilempang hanyalah pipi n punggung.. korang jangan wisau.. aku tak kan lempang korang balik n aku takkan berdendam ngan korang pun..


setakat ni, tu je la kot prevention yang ada untuk elakkan syndrome ni jadi makin teruk..

saya memerlukan bantuan anda..

final exam : 27 Feb 2009.. (ade lg 7 hari je)

segala bntuan anda didahului dgn ucapan terima kasih..



p/s : prevention ni hanya sah sampai hari aku exam je.. bile dah abes exam, jangan lempang aku kalo tengok aku tido







zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

eyh, jgn tdo la..

7 comments:

emma on February 19, 2009 at 9:05 PM said...

mirah..sile la tdo..tgn ak da gtal gle nih..hahhah
camne la k nk lempang kamu..ak pon mgida sindrom yg same..aiseh..jomla saling lempang melempang~~~

k h a y on February 19, 2009 at 9:42 PM said...

ui..
ak cmne nk kejut kao kalo tido ye. huhu..

g blaja mek. nnt x lulus pekse!

ain_dira on February 19, 2009 at 11:16 PM said...

jgn ade adegan tarik menarik rambut sudae..haha...=D

kempunan x dpt nak join lempang..hak2.. jgn tido, anda msti kental!! set alarm selang 10 mnt ke, n buat ringtone plg bingit..=)


g blaja..btl kate khay..kalo x, fail mcm ambo neh..haha

BuRN on February 20, 2009 at 6:50 PM said...

ganas sungguh prevention anda..
hahaha

zarf_iera on March 19, 2009 at 6:53 PM said...

huh..kite ber2 2x5 je.
nsb x jd rumet dah..
bek mu pnggil didi or atai soh kjut mu.dlu dowg r sokmo kjut mu..
gle payah!kental btol mate 2 nk tdo..hahaha..

aliaa on April 7, 2009 at 12:29 AM said...

emma ---> hehe.. sila la lempang sy..

khay ---> baeklah khay..

ain ---> baeklah ain..

aliaa on April 7, 2009 at 12:30 AM said...

burn ---> 2 prevention thp bese.. lom msuk tahap ganas lg tuh..

zarf ---> haha.. sian didi n atai slalu kne kjutkan kte.. dh la ssh nk bgun.. haish.. ank muda zmn skang..

Thursday, February 19, 2009

help me..!!




emh.. aku dah disahkan menghidap sindrom SDNESBAT.. the full name of this syndrome is Semakin-Dekat-Nak-Exam-Semakin-Banyak-Aku-Tido..



nama syndrome panjang sangat la.. cam jawab hipotesis paper sains UPSR.. kalo nk jwb hipotesis, kene guna "semakin......semakin" or "jika.........maka" (eyh, btol la hipotesis kn..??) tu kalo UPSR tahun 2000 la.. tahun laen aku tak tau camne..


tyme tak exam, susah nak tido.. bila dekat2 nak exam, senang je aku nak tido.. hampeh..!!


so, to prevent syndrome ni jadi makin teruk, i need help from my frens..


1. kawan2 YM
kalo nmpk ym aku idle, tolong buzz aku.. tu tandanya aku tido la tu.. buzz aku sampai aku terbangun.. eyh, ade ke orang yang leh terbangun tido kalo dengar bunyi buzz je..?? aah, guna audible la.. lagi kuat.. aku akan guna maximum volume.. kalo leh, kasi aku audible yang bising n panjang2 macam audible 'mei lin mei lin mei lin'..
peringatan : jangan anta audible tyme aku tak idle.. maunya terkejut sakan aku kalo dengar audible ngan max sound..


2. kawan2 henfon
kalo aku tak reply mesej korang, tolong la miskol aku.. aku tak kan angkat pun kalo korg call.. pls pls pls.. aku tak kan reply msj kalo aku ngah tido je, bukannye sebab aku takde kredit.. aku setiap masa pun ada kredit.. even henfon buruk, kredit mesti penuh.. better than kalo henfon mahal n canggih tapi takde kredit.. hee~ so.. ida, nuyu n sape2 je yang mesejnya tak direply, sila miskol ye..


3. housemate terchenta
kalo msuk bilik aku n tengok aku ngah tido, tolong la lempang aku sampai aku bangun.. ni je peluang korang nak balas dendam ke ape ke.. bile2 masa je korang leh lempang kalo tengok aku tido.. except kalo aku memang tido wajib waktu malam.. jangan la lempang tyme tu lak.. n tempat yang dibenarkan untuk dilempang hanyalah pipi n punggung.. korang jangan wisau.. aku tak kan lempang korang balik n aku takkan berdendam ngan korang pun..


setakat ni, tu je la kot prevention yang ada untuk elakkan syndrome ni jadi makin teruk..

saya memerlukan bantuan anda..

final exam : 27 Feb 2009.. (ade lg 7 hari je)

segala bntuan anda didahului dgn ucapan terima kasih..



p/s : prevention ni hanya sah sampai hari aku exam je.. bile dah abes exam, jangan lempang aku kalo tengok aku tido







zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

eyh, jgn tdo la..

7 ngokngek.. on "help me..!!"

emma on February 19, 2009 at 9:05 PM said...

mirah..sile la tdo..tgn ak da gtal gle nih..hahhah
camne la k nk lempang kamu..ak pon mgida sindrom yg same..aiseh..jomla saling lempang melempang~~~

k h a y on February 19, 2009 at 9:42 PM said...

ui..
ak cmne nk kejut kao kalo tido ye. huhu..

g blaja mek. nnt x lulus pekse!

ain_dira on February 19, 2009 at 11:16 PM said...

jgn ade adegan tarik menarik rambut sudae..haha...=D

kempunan x dpt nak join lempang..hak2.. jgn tido, anda msti kental!! set alarm selang 10 mnt ke, n buat ringtone plg bingit..=)


g blaja..btl kate khay..kalo x, fail mcm ambo neh..haha

BuRN on February 20, 2009 at 6:50 PM said...

ganas sungguh prevention anda..
hahaha

zarf_iera on March 19, 2009 at 6:53 PM said...

huh..kite ber2 2x5 je.
nsb x jd rumet dah..
bek mu pnggil didi or atai soh kjut mu.dlu dowg r sokmo kjut mu..
gle payah!kental btol mate 2 nk tdo..hahaha..

aliaa on April 7, 2009 at 12:29 AM said...

emma ---> hehe.. sila la lempang sy..

khay ---> baeklah khay..

ain ---> baeklah ain..

aliaa on April 7, 2009 at 12:30 AM said...

burn ---> 2 prevention thp bese.. lom msuk tahap ganas lg tuh..

zarf ---> haha.. sian didi n atai slalu kne kjutkan kte.. dh la ssh nk bgun.. haish.. ank muda zmn skang..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare