Tuesday, February 10, 2009

lalalala~

Posted by aliaa at 19:47
aku pun tak tau nape aku tak update blog.. rase2nye sebab aku bz study kot (alasan student medic).. ni la namenye hot-hot chicken shit.. eyh, tu dah jadi panas-panas tahi ayam.. rasenye warm-warm chicken shit lebih sesuai kot.. dulu rajin nak blogging.. skang dah kurang rajin..



eyh.. esok besday sumone.. aku sayang sangat dia.. dia slalu belikan pape je yang aku nak.. yup.. aku memang materialistik dan mata duitan pun.. tapi ari tu, aku nak handphone, dia tak nak belikan.. takpe la.. next tyme aku try goda dia lagi..



tyme aku kecik dulu, ummi gi smbung blaja.. ummi tinggalkan aku kat kampung.. 2 tahun tu beb kene tinggal kat kampung.. die jaga aku tyme ummi sambung blaja.. so, stat dari situ kot ktorang jadi makin rapat.. mase tu umur aku dalam 5, 6 tahun la.. kecik lagi.. memang perlukan kaseh sayang la..



pastu die la yang start ajar aku pancing ikan.. die belikan aku joran kecik.. pastu bile dah agak2 pandai pancing ikan, ktorang pun masuk pertandingan pancing ikan.. ramai gak yang join.. dalam beratus2 orang gak la.. selame ni die ajar aku pancing kat tasik je.. aku berjaya tangkap ikan pe ntah.. 1st tyme aku masuk pertandingan camtu.. tibe2 dapat no. 8.. horeyyyy..!!! dapat hadiah.. tapi kalo dapat no 5, dapat hadiah beskal.. lagi best.. frust sebab beza 3 mata je lagi nak dapat beskal.. eyh, abaikan je la.. padahal dah ade beskal pun tyme tu..



bile aku start masuk boarding skool mase form 1, aku makin jauh ngan dia.. tapi aku selalu call dia.. windu maa.. mane tahan kalo tak call.. pastu sekolah aku cam shilaker sket mase tu.. ade orientation week seminggu.. tyme orientation week 2, ktorang takleh gune langsung public phone.. (zaman tu student tak gune handfon lagi.. public fon tu dh macam besfren la).. so, seminggu tu aku tak dapat dengar suara dia..



macam2 dia ajar aku.. dia selalu cakap kalo rezeki kite lebih, kite sedekah la sket kat orang laen (dia maksudkan orang miskin).. nanti, ALLAH akan tambah rezeki kite lagi banyak.. so, kadang2 aku sedekah.. kadang2 aku tak sedekah.. ikut mood aku la..



hari tu dia belikan aku skuter.. pastu ktorang pun gi isi minyak.. minyak tertumpah sket kat luar tank skuter tu.. dia pesan soh aku basuh kat bahagian minyak tertumpah tu.. aku just ckp, "ok, nanti la basuh".. padahal aku tak basuh pun.. tapi malam tu, die takleh tido smpai kol 2 pagi.. so, die bangun malam2 buta tu n basuhkan skuter aku.. aku terharu sangat.. die sayangkan skuter aku berbanding ngan waktu tido dia..



and, ntuk besday die tahun ni, aku tak dapat nak celebrate ngan die.. again.. dah bape tahun tak celebrate ngan die.. pape pun, aku sayang die sangat2.. aku nak cari husband yang ciri2 cam die.. ahaks.. tergediks plak..



okeyh.. aku nk gi makan.. lapar.. ayam penyet..!!! here i come..!!!



lastly, just nk wish

hepi besday ayah..

sweet 49.. (eyh, sweet lg ke..??)..

kaklong syg ayah sgt2..

thanx 4 being a very2 wonderful father..

i luv u so00oooo much..

u r always in my heart..




eyh, dah2.. ayam penyet dah tunggu aku..





p/s : bajeng.. hepi besday.. sori tak wat entry pasal ur besday.. bz la.. hehehe..

12 comments:

emma on February 11, 2009 at 1:30 AM said...

tatao nape...tp siyes ak sedey bc entry mu kali nih..miss ma dad too loh sob sob..=p
epi besday jugak kat tuan pengarah..time kaseh atas tong sampah phua chu kang!!huhuhu...idop tuan pengarah!!hahah

queue on February 11, 2009 at 2:20 AM said...

insyaALLAH mu dpt nyew husband cam ayh mu....
*wink..wink..*
aku taw dier baek...
ahahhahaha....
epi bday to tuan pngarah...

emma on February 11, 2009 at 2:56 AM said...

wink wink jugakk..lalalalala~~~
baekkah??x sgt..hahahaha..ngee~~~

julu on February 11, 2009 at 3:03 AM said...

nk wink2 gak..
peace.... mmber aku tu mbber baik org nye..hahaha..

Ibnu Azzam on February 11, 2009 at 12:39 PM said...

nk menyebok "wink2" jgk..dia mmg baek sgt2..seswai la jadi menantu pengarah YT..huhu..n'way, hepi besday jg utk tuan pengarah..semoga pnjg umo n dmurahkn rezeki, n moga2 cepat dpt menantu..hek2..

ain_dira on February 11, 2009 at 1:19 PM said...

hepi bday tu ur dad..

eh..ayam penyek tu gane?? ayam yg dilenyek ke??

aliaa on February 11, 2009 at 6:42 PM said...

kepada bdk2 YT..

aku tulis entry psl ayah aku..

bkpe sume org nk wink2 ni..??

haish..

pape pn, spe2 yg wish tu, thanx la..

nati aku kabo ke tuan pgarah..

haha..

aliaa on February 11, 2009 at 6:52 PM said...

ain..
emh..
ayam penyet 2 cm erk erm huh ssh la nk describe..
kt ayam tu, ade smbal yg pedas gile..
rse2nye, smbal 2 kot yg die penyet2..
best sgt2..
hehe..
meh la try..

k h a y on February 11, 2009 at 9:42 PM said...

ckp kt ayah kao...

Khay wish Happy Birthday! Sweet 49 oh! sweet lg maa.. hoho..
=D

p/s: rajin2 bsuh skuter.

aliaa on February 19, 2009 at 10:51 PM said...

khay..
aku mmg slalu bsh skut la..
hee~

zarf_iera on March 19, 2009 at 7:16 PM said...

ak bace cam terharu jerk.ttbe de "epi bezday bajeng" kt bwh 2.de pape ke?
hihi...

aliaa on April 7, 2009 at 12:32 AM said...

haha..
aku jnji nk wt entry ntuk besday dia..
pastu aku x jd wt sbb aku mls..
jd before dia kata aku x tepati jnji, aku wish gk la kt bajeng..

Tuesday, February 10, 2009

lalalala~


aku pun tak tau nape aku tak update blog.. rase2nye sebab aku bz study kot (alasan student medic).. ni la namenye hot-hot chicken shit.. eyh, tu dah jadi panas-panas tahi ayam.. rasenye warm-warm chicken shit lebih sesuai kot.. dulu rajin nak blogging.. skang dah kurang rajin..



eyh.. esok besday sumone.. aku sayang sangat dia.. dia slalu belikan pape je yang aku nak.. yup.. aku memang materialistik dan mata duitan pun.. tapi ari tu, aku nak handphone, dia tak nak belikan.. takpe la.. next tyme aku try goda dia lagi..



tyme aku kecik dulu, ummi gi smbung blaja.. ummi tinggalkan aku kat kampung.. 2 tahun tu beb kene tinggal kat kampung.. die jaga aku tyme ummi sambung blaja.. so, stat dari situ kot ktorang jadi makin rapat.. mase tu umur aku dalam 5, 6 tahun la.. kecik lagi.. memang perlukan kaseh sayang la..



pastu die la yang start ajar aku pancing ikan.. die belikan aku joran kecik.. pastu bile dah agak2 pandai pancing ikan, ktorang pun masuk pertandingan pancing ikan.. ramai gak yang join.. dalam beratus2 orang gak la.. selame ni die ajar aku pancing kat tasik je.. aku berjaya tangkap ikan pe ntah.. 1st tyme aku masuk pertandingan camtu.. tibe2 dapat no. 8.. horeyyyy..!!! dapat hadiah.. tapi kalo dapat no 5, dapat hadiah beskal.. lagi best.. frust sebab beza 3 mata je lagi nak dapat beskal.. eyh, abaikan je la.. padahal dah ade beskal pun tyme tu..



bile aku start masuk boarding skool mase form 1, aku makin jauh ngan dia.. tapi aku selalu call dia.. windu maa.. mane tahan kalo tak call.. pastu sekolah aku cam shilaker sket mase tu.. ade orientation week seminggu.. tyme orientation week 2, ktorang takleh gune langsung public phone.. (zaman tu student tak gune handfon lagi.. public fon tu dh macam besfren la).. so, seminggu tu aku tak dapat dengar suara dia..



macam2 dia ajar aku.. dia selalu cakap kalo rezeki kite lebih, kite sedekah la sket kat orang laen (dia maksudkan orang miskin).. nanti, ALLAH akan tambah rezeki kite lagi banyak.. so, kadang2 aku sedekah.. kadang2 aku tak sedekah.. ikut mood aku la..



hari tu dia belikan aku skuter.. pastu ktorang pun gi isi minyak.. minyak tertumpah sket kat luar tank skuter tu.. dia pesan soh aku basuh kat bahagian minyak tertumpah tu.. aku just ckp, "ok, nanti la basuh".. padahal aku tak basuh pun.. tapi malam tu, die takleh tido smpai kol 2 pagi.. so, die bangun malam2 buta tu n basuhkan skuter aku.. aku terharu sangat.. die sayangkan skuter aku berbanding ngan waktu tido dia..



and, ntuk besday die tahun ni, aku tak dapat nak celebrate ngan die.. again.. dah bape tahun tak celebrate ngan die.. pape pun, aku sayang die sangat2.. aku nak cari husband yang ciri2 cam die.. ahaks.. tergediks plak..



okeyh.. aku nk gi makan.. lapar.. ayam penyet..!!! here i come..!!!



lastly, just nk wish

hepi besday ayah..

sweet 49.. (eyh, sweet lg ke..??)..

kaklong syg ayah sgt2..

thanx 4 being a very2 wonderful father..

i luv u so00oooo much..

u r always in my heart..




eyh, dah2.. ayam penyet dah tunggu aku..





p/s : bajeng.. hepi besday.. sori tak wat entry pasal ur besday.. bz la.. hehehe..

12 ngokngek.. on "lalalala~"

emma on February 11, 2009 at 1:30 AM said...

tatao nape...tp siyes ak sedey bc entry mu kali nih..miss ma dad too loh sob sob..=p
epi besday jugak kat tuan pengarah..time kaseh atas tong sampah phua chu kang!!huhuhu...idop tuan pengarah!!hahah

queue on February 11, 2009 at 2:20 AM said...

insyaALLAH mu dpt nyew husband cam ayh mu....
*wink..wink..*
aku taw dier baek...
ahahhahaha....
epi bday to tuan pngarah...

emma on February 11, 2009 at 2:56 AM said...

wink wink jugakk..lalalalala~~~
baekkah??x sgt..hahahaha..ngee~~~

julu on February 11, 2009 at 3:03 AM said...

nk wink2 gak..
peace.... mmber aku tu mbber baik org nye..hahaha..

Ibnu Azzam on February 11, 2009 at 12:39 PM said...

nk menyebok "wink2" jgk..dia mmg baek sgt2..seswai la jadi menantu pengarah YT..huhu..n'way, hepi besday jg utk tuan pengarah..semoga pnjg umo n dmurahkn rezeki, n moga2 cepat dpt menantu..hek2..

ain_dira on February 11, 2009 at 1:19 PM said...

hepi bday tu ur dad..

eh..ayam penyek tu gane?? ayam yg dilenyek ke??

aliaa on February 11, 2009 at 6:42 PM said...

kepada bdk2 YT..

aku tulis entry psl ayah aku..

bkpe sume org nk wink2 ni..??

haish..

pape pn, spe2 yg wish tu, thanx la..

nati aku kabo ke tuan pgarah..

haha..

aliaa on February 11, 2009 at 6:52 PM said...

ain..
emh..
ayam penyet 2 cm erk erm huh ssh la nk describe..
kt ayam tu, ade smbal yg pedas gile..
rse2nye, smbal 2 kot yg die penyet2..
best sgt2..
hehe..
meh la try..

k h a y on February 11, 2009 at 9:42 PM said...

ckp kt ayah kao...

Khay wish Happy Birthday! Sweet 49 oh! sweet lg maa.. hoho..
=D

p/s: rajin2 bsuh skuter.

aliaa on February 19, 2009 at 10:51 PM said...

khay..
aku mmg slalu bsh skut la..
hee~

zarf_iera on March 19, 2009 at 7:16 PM said...

ak bace cam terharu jerk.ttbe de "epi bezday bajeng" kt bwh 2.de pape ke?
hihi...

aliaa on April 7, 2009 at 12:32 AM said...

haha..
aku jnji nk wt entry ntuk besday dia..
pastu aku x jd wt sbb aku mls..
jd before dia kata aku x tepati jnji, aku wish gk la kt bajeng..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare