Saturday, October 18, 2008

PLKN..??

Posted by aliaa at 10:54
emh, baru bace blog bolat.. die kene g BTN.. haha.. selamat ber"BTN" untuk bolat.. act, wut is BTN..?? aku x pernah pegi pn.. aku just tau kne pkai bju itam putih kt kem tu..
aku teringat lak PLKN.. hahaha.. yer.. aku adalah salah seorang pserta PLKN yg mendapat offer letter tp smpai skang pn aku x pegi kem 2.. bkn salah aku.. aku dpt offer letter seminggu b4 msuk U.. huh.. kalo setakat pegi 5 ari, baek aku xyah g kan.. baek aku tangguhkan n tggu mse yg ssuai ntuk msuk kem PLKN slama 3 bulan.. hahaha.. mintak maaf yer Menteri Pertahanan.. sy x pergi bkn brmkna sy xnk mmpertahankan negara trcinta..

actually, pas SPM aku mmg sgt2 beria n excited nk pegi PLKN.. ye la kn.. bnyk xtvt best.. flying fox, kayak etc etc etc.. pastu dgar2 cte tyme batch aku 2, PLKN dh stat train gne senjata.. wowowo.. smgt waja aku lg la mningkat sbb dpt men ngan snjata api.. aku dh lame tringin try mnde 2.. slama ni aku hanya menahan kejelesan mndgar kwn2 aku yg kadet polis brcerita dorang train senjata api.. tp dsebabkan aku muda remaja plus tdk cukup umur, aku tdk mndapat offer letter PLKN.. sedey2..

so, after SPM, aku hanya melangut kt umah menonton TV.. dh pasti aku tgk cte CSI : Crime Scene Investigation, CSI : New York dan CSI : Miami.. <<---- promote cte CSI.. emak aku soh pegi cri keje.. katanya "pegi la cri keje.. biar rse cmne sshnye nk cri duit".. emh, mcm la ayah nk izinkan aku keje kan.. oleh kerana aku lebih kpd anak ayah, maka aku pn mgikut kata2 ayah.. ngeh3.. nk amek lesen kete pn x cukup umor lg.. so, aku hnye pk mmg nk g PLKN smntara tggu result SPM tu.. sedey la kn sbb aku x dpt g PLKN after SPM.. aku hnya mampu mem"bye bye"kan kwn2 aku yg pegi PLKN..

alih2 pas matrix, baru aku dpt offer letter PLKN.. akhirnya cukup gak umor aku ntuk mndapat offer letter.. alahai.. dpt offer letter PLKN smggu b4 msuk U.. tak dapek den nak nolong <<---- satu2 nya prkataan nogori yg aku tau.. aku dh mule risau.. sbb aku igt kes Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi.. hafizal ni kne hukuman penjara sbb x pegi PLKN.. krenye die cm igkar arahan kerajaan la.. adui.. cmne ni..?? aku xnk msuk jel.. one day nnti kalo korg ade dgr2 cte aku msuk jel, tu bkn sbb aku mncuri atau merompak.. tu sbb aku x g PLKN.. ish3.. aku xkn ssekali mncuri dan mrompak la..

ble aku bgtau ayah, ayah cm bese la.. acting cool je.. "xpe2.. ayh uruskan.. kaklong jgn risau" kata ayah dgn macho.. yoshhaaaaa.. that is my ayah..

aku pn tnye la sume kwn2 aku yg tidak ckup umor.. sbuk aku anta sms "eyh, dpt PLKN x..??" sume nye xtau.. blh lak dorg soh aku cek dlm tenet.. siap bg no IC.. chantek pnye kwn.. ceyt.. aku cek yg daud n bajeng.. alaaa, dorg x trpilih.. alih2 aku tau azri dpt offer letter.. siap same kem ngan aku 2.. aku nye kem name Kem Princess Haliza, Sepang, Selangor <<---- bgitulah yg trtera kt dlm sms mse aku cek nme aku..

aku tabik spring la sama azri.. die pegi jugak PLKN tu.. aku pn x sure lame mne die smpt ber"PLKN".. maybe smggu or 2 mggu.. pastu die stop sbb nk msuk U.. die cte best sgt kt PLKN.. die jd ketua ntuk grup ALPHA kalo x silap aku la.. even die dh pegi PLKN 2, die ttp dikire sbgai mnangguh PLKN dan kne smbg lg nnti PLKN pas abis stadi.. hahaha.. kn aku dh kte.. naseb bek aku x pegi.. skang ni azri dh fly kt UK (if i'm not mistaken la).. xtau la bile die nk smbg PLKN..

ade jgk suara2 sumbang soh aku pegi PLKN.. katanya "aliaa, pegi la.. ko dpt kem same ngn nicol ann david.. untung2 ko leh jmpe die".. ceyt.. gelak guling2 aku.. mcm la nicol ann david 2 mat rempit yg nk kene pkse2 g PLKN.. nicol 2 kn bz men squasy.. lagi besar tggungjwb pd ngara tercinta.. spe ntah yg bgtau aku psl nicol kne PKLN tu.. siap same kem ngan aku lak tu.. sila jgn mengumpan aku dgn mggunakan nicol ann david walaupun aku pminatnya.. ngeh3.. (eyh, knape aku gne ayat mat rempit..?? ntah la.. mat2 rempit, sile jgn marah.. hanya tu je prkataan yg trkeluar kt dlm otak aku yg segar ni..)

and, aku dpt tau, kerajaan akn mmaksa sumone pegi PLKN smpai la umor die 35 thn.. let me explain.. cnthnye aku x pegi PLKN yg sesi 2007 pnye.. then, thn dpnnye iaitu thn 2008, krajaan akn anta offer letter skali lg untk "memaksa" aku pegi plkn.. kalo aku x pegi jugak, tahun2 sterusnya akn brulang mcm 2 la.. so, stiap thn aku akn dpt offer letter smpai la umor aku 35 thn.. ble aku brdegil gk xnk pegi, mse umor aku dh 36 thn, aku xkn dpt offer letter lg..<<<----- ni dceritakan oleh jurulatih PLKN kpd aku..

huh.. aku akn abes blaja mse umor 23 or 24 (insyaALLAH).. pastu aku kne wt housemenship (sowi, xtau ejaan btol cmne) n bla bla bla kt hospital.. possible ke seorg doctor akan ade cti selama 3 bulan.. imposible, imposible.. rsenye org cti beranak pn 2 bln lebey je.. xkn la ble aku cti beranak tu aku nk g PLKN kot.. haish.. x bley jd ni.. cmne aku nk tgglkan husband dan anak2 aku..?? x sggp aku tgglkan mereka yg trcinta.. (eyh2, aliaa.. ko dh melalut agak jauh).. ok2.. stop it.. lmbt lg tu.. mcm kte ayah "jgn risau, ayah akn uruskan sume 2".. dad, i've count on u.. hehe..

aiyak.. pnjg la plak post aku neyh.. dh 3 org komen blog aku cm novel.. hahaha.. sowi beb.. aku x pkse korg bce pn.. aku sndiri yg nk bce.. ngee~


p/s : pas neyh xnk pos pnjg2.. pening kpala la..


4 comments:

Anonymous said...

hehe mmg ssh pn cri duit,,
time nh la nk enjoy pn...ssghnya
keje mmg xbest..xde ms lgsg..
mcm hdp kn atur je..time stdy plg
best,,lgpn ms ni la nk tmba pnglmn,,nk gelak2 ngn mmbe2...nti xde da-mek sulawesi

::aliaa:: on October 19, 2008 at 6:31 PM said...

bkpe..??
mu pnh keje ke..??

Anonymous said...

ak pnh keje..
rs xnk da..tp ak hepi gok..ak tau camne ssh nk cari duit wlaupun seringgit..tp duit tu ak bg kt mk ak..ak da niat camtu..ak tkt xsmpt..tp ble dpt gji tu kn..rs brhrga sgt..sbb kt dpt rs usha kt sndr..kalu x cy,tny a sp2..ayh ke mk ke..nk ngs pn ad..ish3
mek sulawesi

::aliaa:: on October 20, 2008 at 3:35 PM said...

haha..
mu nih mmg ske ngs la..

Saturday, October 18, 2008

PLKN..??


emh, baru bace blog bolat.. die kene g BTN.. haha.. selamat ber"BTN" untuk bolat.. act, wut is BTN..?? aku x pernah pegi pn.. aku just tau kne pkai bju itam putih kt kem tu..
aku teringat lak PLKN.. hahaha.. yer.. aku adalah salah seorang pserta PLKN yg mendapat offer letter tp smpai skang pn aku x pegi kem 2.. bkn salah aku.. aku dpt offer letter seminggu b4 msuk U.. huh.. kalo setakat pegi 5 ari, baek aku xyah g kan.. baek aku tangguhkan n tggu mse yg ssuai ntuk msuk kem PLKN slama 3 bulan.. hahaha.. mintak maaf yer Menteri Pertahanan.. sy x pergi bkn brmkna sy xnk mmpertahankan negara trcinta..

actually, pas SPM aku mmg sgt2 beria n excited nk pegi PLKN.. ye la kn.. bnyk xtvt best.. flying fox, kayak etc etc etc.. pastu dgar2 cte tyme batch aku 2, PLKN dh stat train gne senjata.. wowowo.. smgt waja aku lg la mningkat sbb dpt men ngan snjata api.. aku dh lame tringin try mnde 2.. slama ni aku hanya menahan kejelesan mndgar kwn2 aku yg kadet polis brcerita dorang train senjata api.. tp dsebabkan aku muda remaja plus tdk cukup umur, aku tdk mndapat offer letter PLKN.. sedey2..

so, after SPM, aku hanya melangut kt umah menonton TV.. dh pasti aku tgk cte CSI : Crime Scene Investigation, CSI : New York dan CSI : Miami.. <<---- promote cte CSI.. emak aku soh pegi cri keje.. katanya "pegi la cri keje.. biar rse cmne sshnye nk cri duit".. emh, mcm la ayah nk izinkan aku keje kan.. oleh kerana aku lebih kpd anak ayah, maka aku pn mgikut kata2 ayah.. ngeh3.. nk amek lesen kete pn x cukup umor lg.. so, aku hnye pk mmg nk g PLKN smntara tggu result SPM tu.. sedey la kn sbb aku x dpt g PLKN after SPM.. aku hnya mampu mem"bye bye"kan kwn2 aku yg pegi PLKN..

alih2 pas matrix, baru aku dpt offer letter PLKN.. akhirnya cukup gak umor aku ntuk mndapat offer letter.. alahai.. dpt offer letter PLKN smggu b4 msuk U.. tak dapek den nak nolong <<---- satu2 nya prkataan nogori yg aku tau.. aku dh mule risau.. sbb aku igt kes Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi.. hafizal ni kne hukuman penjara sbb x pegi PLKN.. krenye die cm igkar arahan kerajaan la.. adui.. cmne ni..?? aku xnk msuk jel.. one day nnti kalo korg ade dgr2 cte aku msuk jel, tu bkn sbb aku mncuri atau merompak.. tu sbb aku x g PLKN.. ish3.. aku xkn ssekali mncuri dan mrompak la..

ble aku bgtau ayah, ayah cm bese la.. acting cool je.. "xpe2.. ayh uruskan.. kaklong jgn risau" kata ayah dgn macho.. yoshhaaaaa.. that is my ayah..

aku pn tnye la sume kwn2 aku yg tidak ckup umor.. sbuk aku anta sms "eyh, dpt PLKN x..??" sume nye xtau.. blh lak dorg soh aku cek dlm tenet.. siap bg no IC.. chantek pnye kwn.. ceyt.. aku cek yg daud n bajeng.. alaaa, dorg x trpilih.. alih2 aku tau azri dpt offer letter.. siap same kem ngan aku 2.. aku nye kem name Kem Princess Haliza, Sepang, Selangor <<---- bgitulah yg trtera kt dlm sms mse aku cek nme aku..

aku tabik spring la sama azri.. die pegi jugak PLKN tu.. aku pn x sure lame mne die smpt ber"PLKN".. maybe smggu or 2 mggu.. pastu die stop sbb nk msuk U.. die cte best sgt kt PLKN.. die jd ketua ntuk grup ALPHA kalo x silap aku la.. even die dh pegi PLKN 2, die ttp dikire sbgai mnangguh PLKN dan kne smbg lg nnti PLKN pas abis stadi.. hahaha.. kn aku dh kte.. naseb bek aku x pegi.. skang ni azri dh fly kt UK (if i'm not mistaken la).. xtau la bile die nk smbg PLKN..

ade jgk suara2 sumbang soh aku pegi PLKN.. katanya "aliaa, pegi la.. ko dpt kem same ngn nicol ann david.. untung2 ko leh jmpe die".. ceyt.. gelak guling2 aku.. mcm la nicol ann david 2 mat rempit yg nk kene pkse2 g PLKN.. nicol 2 kn bz men squasy.. lagi besar tggungjwb pd ngara tercinta.. spe ntah yg bgtau aku psl nicol kne PKLN tu.. siap same kem ngan aku lak tu.. sila jgn mengumpan aku dgn mggunakan nicol ann david walaupun aku pminatnya.. ngeh3.. (eyh, knape aku gne ayat mat rempit..?? ntah la.. mat2 rempit, sile jgn marah.. hanya tu je prkataan yg trkeluar kt dlm otak aku yg segar ni..)

and, aku dpt tau, kerajaan akn mmaksa sumone pegi PLKN smpai la umor die 35 thn.. let me explain.. cnthnye aku x pegi PLKN yg sesi 2007 pnye.. then, thn dpnnye iaitu thn 2008, krajaan akn anta offer letter skali lg untk "memaksa" aku pegi plkn.. kalo aku x pegi jugak, tahun2 sterusnya akn brulang mcm 2 la.. so, stiap thn aku akn dpt offer letter smpai la umor aku 35 thn.. ble aku brdegil gk xnk pegi, mse umor aku dh 36 thn, aku xkn dpt offer letter lg..<<<----- ni dceritakan oleh jurulatih PLKN kpd aku..

huh.. aku akn abes blaja mse umor 23 or 24 (insyaALLAH).. pastu aku kne wt housemenship (sowi, xtau ejaan btol cmne) n bla bla bla kt hospital.. possible ke seorg doctor akan ade cti selama 3 bulan.. imposible, imposible.. rsenye org cti beranak pn 2 bln lebey je.. xkn la ble aku cti beranak tu aku nk g PLKN kot.. haish.. x bley jd ni.. cmne aku nk tgglkan husband dan anak2 aku..?? x sggp aku tgglkan mereka yg trcinta.. (eyh2, aliaa.. ko dh melalut agak jauh).. ok2.. stop it.. lmbt lg tu.. mcm kte ayah "jgn risau, ayah akn uruskan sume 2".. dad, i've count on u.. hehe..

aiyak.. pnjg la plak post aku neyh.. dh 3 org komen blog aku cm novel.. hahaha.. sowi beb.. aku x pkse korg bce pn.. aku sndiri yg nk bce.. ngee~


p/s : pas neyh xnk pos pnjg2.. pening kpala la..


4 ngokngek.. on "PLKN..??"

Anonymous said...

hehe mmg ssh pn cri duit,,
time nh la nk enjoy pn...ssghnya
keje mmg xbest..xde ms lgsg..
mcm hdp kn atur je..time stdy plg
best,,lgpn ms ni la nk tmba pnglmn,,nk gelak2 ngn mmbe2...nti xde da-mek sulawesi

::aliaa:: on October 19, 2008 at 6:31 PM said...

bkpe..??
mu pnh keje ke..??

Anonymous said...

ak pnh keje..
rs xnk da..tp ak hepi gok..ak tau camne ssh nk cari duit wlaupun seringgit..tp duit tu ak bg kt mk ak..ak da niat camtu..ak tkt xsmpt..tp ble dpt gji tu kn..rs brhrga sgt..sbb kt dpt rs usha kt sndr..kalu x cy,tny a sp2..ayh ke mk ke..nk ngs pn ad..ish3
mek sulawesi

::aliaa:: on October 20, 2008 at 3:35 PM said...

haha..
mu nih mmg ske ngs la..

 

i'm not a loser Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare